Sök
Panasonic DVD-S35S

Panasonic DVD-S35S

Bäst av de billiga

2003-09-03

En DVD-spelare som bjuder på en superb bildupplevelse trots sitt låga pris. Klarar också många format inklusive DVD-Audio.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 7,6/10 "A good choice"
What Video 5/5 "A great performer"
Home Cinema Choice 4,5/5 "The DVD bargain of the year"

Vad tycker testarna?

Alla är ense om att produkten levererar en för priset otroligt bra bildupplevelse. Vad man inte är lika nöjda med är ljuduppspelningen. Men att en budget-DVD ens har stöd för DVD-audio betraktas som ovanligt. Vad man inte heller gillar är fjärrkontrollen, som har för små och konstigt placerade knappar. Om man är ute efter en budgetvariant så är det här ändå det definitiva valet just nu menar de flesta.

Cnet

"A good choice"

Att Panasonic DVD-S35S är en tyst spelare är det första Cnet uppmärksammade. Designen i sig kanske inte är märkvärdig, men silverfärgen smyger sig bra in bland dagens TV-apparater. Spelaren har knappar för uppspelning på fronten men det är omöjligt att ta sig in i menyerna utan fjärren, som inte är alltför genomtänkt. S35S klarade att läsa alla CD- och DVD-skivor galant. När man testade progressive-scan återspelning blev man mycket imponerad. Spelaren använder sig av formatets fulla upplösning. Även i detalj och djup var uppspelningarna felfria. Det enda spelaren kunde ha svårigheter med var att konvertera widescreenfilmer till en vanlig TV, men har man en bättre apparat kan man slippa undan det problemet menar Cnet.

Källa: Till Cnets hemsida
What Video Widescreen, aug. 2003
Home Cinema Choice, sept. 2003

What Video

"A great performer"

What Video går direkt på DVD-audio uppspelningen, där det anses illa att det inte finns utgång för analogt 6-kanaligt ljud. Därmed begränsas användaren till en 2-kanalig ljudupplevelse som dock är bra. På baksidan saknas även en separat utgång för S-video och elektrisk ljudutgång. Men gottgörelse finns i form av komponentvideo och scart med RGB. Användandet är en barnlek tack vare den enkla fjärrkontrollen och de logiska menyerna. Jpeg-visaren är utmärkt. Vad gäller prestationen är What Video mycket nöjda med bilden via RGB-scart. Den enda svagheten är att DVD-audio inte kommer upp i dyrare modellers klass. Inte heller musik-cd spelas upp perfekt men trots allt är det för priset en fullspäckad maskin som får toppbetyget 5 av 5 möjliga.

Home Cinema Choice

"The DVD bargain of the year"

Home Cinema Choice har tittat på 6 spelare i budgetkategorin. DVD-S35S har fått en design som ger den ett robust och dyrt utseende. Men trots att spelaren är en av få budgetspelare som klarar DVD-Audio har Panasonic vare sig tryckt in optisk eller analog multikanalsutgång vilket innebär att ljudet endast kommer ut i stereo. Men det får man ta för det låga priset menar testaren som är imponerad över alla format spelaren klarar. När man testade bildkvaliteten klarade sig spelaren suveränt. Det bästa var att testaren inte såg några störningar vid MPEG-avkodning. Även filmljudet får MVG. Vanliga musik-CD ger ren och klar ton. Spelaren får utmärkelsen Best Buy. Det är en spelare som ger mycket för det låga priset summerar HCC.

Cirkapris: 2000 kronor

Produktfakta: Regionfri dvd-spelare som klarar DVD-RAM, DVD-R, Video CD, CD-RW med MP3, WMA. Vidare DVD-audio och Jpeg. I ljudväg finns en 24-bits D/A-omvandlare, DTS och Advanced Surround (V.S.S). DVD-S35S använder progressive scan med horisontell upplösning på mer än 500 linjer. På anslutningssidan finns RGB/S-VHS scart och kompositutgång. 2-kanalig stereoutgång, digital ljudutgång och uttag för hörlurar. Spelaren är regionfri, väger 2,4 kg och har måtten 430(b)x60(h)x247(d) mm.

Modell: Panasonic DVD-S35S