Sök
Panasonic DVD-S27

Panasonic DVD-S27

Mer än du betalar för

2005-03-04

En stationär DVD-spelare i budgetklassen som bjuder på en mycket bra återgivning av både bild och ljud. Även om vissa funktioner saknas är den mer än värd sitt pris, enligt testarna.
Testkälla Kommentar
Hifi Test ”Eine gute Wahl”
Essential Home Cinema ”High specifications, ultra-low price”
Home Cinema Choice ”Advanced DVD design”
What Video ”It's an excellent deck”

Vad tycker testarna?

Man får mer än man betalar för om man väljer DVD-S27, det är alla testare överens om. Bilden, ljudet och funktionerna ligger långt över priset och enheten ser inte ut att vara ett budgetalternativ. Vad testarna gärna hade sett är utgång för komponentvideo och möjlighet till progressiv uppspelning samt digital optisk ljudutgång, men man kan inte få allt. Höga betyg indikerar mer än väl att detta är ett bra köp för den som vill spara lite slantar.

Hifi Test

”Eine gute Wahl”

Tyska Hifi Test gillar utseendet hos DVD-S27 redan vid första anblicken. Det är också en spelare som är så pass berikad med funktioner och anslutningar att man kan känna sig säkrad för en tid framöver. Menyerna är enkla att navigera igenom och ”Quick Setup” gör att man snabbt kommer igång. Spelaren bjuder också på ett väl överskådligt system för att navigera igenom CD-skivor med Mp3 eller jpeg. Bilden kunde ha varit något ljusare men en utmärkt färgåtergivning och en mycket ren signal mer än gottgör för detta. Ett mycket bra val, summerar Hifi Test.

Källa: Hifi Test, nr 2, 2004
Essential Home Cinema, nr 37, 2004
Home Cinema Choice, september 2004
What Video, januari 2005

Essential Home Cinema

”High specifications, ultra-low price”

Essential Home Cinema skriver att det är ovanligt med en lågprisspelare som klarar alla tre DVD-standarder. Panasonic går emot sina egna traditioner i utformningen, här är det skarpa kanter som gäller mot vanligtvis mjuka. Det enda som ogillas vad gäller designen är att spelaren har lite väl mycket logotyper på framsidan. Testaren saknar möjlighet att skicka ut bilden progressivt eller digitalt men tycker att man får smälta detta, då det handlar om en lågprisprodukt. DVD-S27 är lättanvänd med sin enkla meny och kräver verkligen ingen som helst teknisk kunskap. Bilderna är av mycket bra kvalitet, återigen med tanke på hur lite man får lägga ut. Färgerna är livfulla och ljusa scener framställs med en mycket bra klarhet. Man ser inga tecken på kornighet eller artefakter. En utmärkt allroundenhet som ger mer än vad man kan förvänta sig av priset.

Home Cinema Choice

”Advanced DVD design”

DVD-S27S

Home Cinema Choice tycker att framsidan imponerar med sin slimmade look och spegelfinish. Baktill är det inte en lika imponerande syn, spelaren är fattig på anslutningar och det bästa man får är RGB-scart. Frånvaro av S-video har tyvärr blivit något av en standard hos lågprisspelare, vilket är beklagligt. Även här tycker testaren att spelaren är lättanvänd men vissa av fjärrkontrollens knappar är i minsta laget. Att återge skivor med Mp3, WMA eller jpeg är rena barnleken tack vare integrerat stöd för HighMAT. En annan funktion man gläder sig åt är Time Delay som används för att synkronisera ljud med bild som uppstår om skärmen lider av latensproblem. Bilden är mycket bra med ett färgdjup som man inte sett i prisklassen. Den lider inte heller av kornighet och kanter återges mjukt och naturligt. Vad som också är imponerande är att produkten även har en bra återgivning av vanlig musik-CD, något som också är väldigt ovanligt för en budgetprodukt. En spelare som ger långt mer funktioner och kvalitet än man har rätt att förvänta sig för dess låga pris, enligt Home Cinema Choice.

What Video

”It's an excellent deck”

Varken specifikationerna eller utseendet avslöjar att Panasonic DVD-S27 skulle vara en lågprisprodukt, skriver What Video. Men självklart finns nackdelar, tillverkaren har sparat in på detaljer som komponentutgång vilket gör att progressiv uppspelning är omöjlig. Dessutom saknas optisk ljudutgång. Å andra sidan har man inkluderat fiffiga funktioner som möjligheten att ställa in bilden efter typ av skärm samt ett väl fungerande virtuellt surroundsystem. Även här imponerar bilden och även om den är väldigt kall är det inget större problem eftersom enheter har tillräckligt många inställningsmöjligheter för att bättra på bilden. Ljudet spelas upp bra, både med film och med musikskivor. Om man kan leva livet utan progressiva bilder så är detta ett mycket bra val om man vill spara pengar till annat, avslutar What Video.

Cirkapris: 1100 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-S27 är en stationär DVD-spelare som läser DVD-R/-RW, DVD+R/+RW, DVD-RAM, CD-R/RW, SVCD, HighMAT, JPEG, MP3 samt WMA. Den har avkodare för Dolby Digital och DTS, TV Type för bildinställning efter skärmtyp, OSD-meny, Time Delay m.m. Spelaren har anslutningar för scart (RGB), kompositvideo, elektrisk digitalt ljud och analogt ljud i två kanaler. DVD-S27 väger 1,9 kg och har måtten 430x55x227 mm.

Modell: Panasonic DVD-S27