Sök
Panasonic DVD-RV62

Panasonic DVD-RV62

Sovrumsspelare

2003-01-28

Panasonic imponerar med en budgetspelare som har mycket, men tyvärr är fjärrkontrollen av sämre modell. Men bättre än så här får man inte i denna prisklass menar en testkälla.
Testkälla Betyg Kommentar
Essential Home Cinema 4/5 "A serious player in the budget sector"
Video 74/100 "Fummelige Tasten am Gerät"
EyeFi 90/100 "En ytedyktig DVD-spiller"

Vad tycker testarna?

Användarvänligheten är utmärkt, speciellt vid installation och testarna uppskattar bild och ljud. En testare skriver att det inte blir bättre än så här om man inte betalar betydligt mer. Detta visar sig också i jämförande test där RV62 placerar sig högt. Två testare klagar över att fjärrkontrollen har för små knappar och därför är svåranvänd.

Essential Home Cinema

"A serious player in the budget sector"

Essential Home Cinema tror inte det går att få tag i en bättre DVD-spelare för samma pris. Det bästa är att den är väldigt användarvänlig och enkel att installera. Fjärrkontrollen är inte lika lyckad, stor med fula kanter och alldeles för små knappar där det är enkelt att av misstag trycka ner fel knapp. Fjärrkontrollen påminner om att det faktiskt är ett budgetsystem även om bilden är skarp och färgåtergivningen via RGB SCART utmärkt. Via S-Video blev både skärpa och färger sämre men "det är så bra kvalitet man kan få för priset" menar EHC. Ljudet är också acceptabelt utan att imponera. Panasonic DVD-RV62 skulle passa utmärkt som första DVD-spelare eller som extra spelare i sovrummet.

Källa: Essential Home Cinema nr 16 2002
Video nr 10 2002
EyeFi nr 9 2002

Video

"Fummelige Tasten am Gerät"

Tyska Video ser användarmenyerna som föredömen. Andra egenskaper som uppskattas är dialogförstärkaren samt uttag för subwoofer. Tack vare god bild- och ljudkvalitet anser testaren att spelare ligger i klass med Panasonic RV32. Trots hård konkurrens i prisklassen har Panasonic inte sparat in på funktionaliteten. Testaren ger dock en känga åt knapparna på fjärrkontrollen som är alldeles för små. Deras test innehåller tio stycken DVD-spelare i ungefär samma prisklass. Panasonic DVD-RV62 klarar sig väldigt bra och får tillsammans med tredjeplatsen utmärkelsen Video Kauftipps. Med 74 poäng av 100 hamnar den strax efter JVC XV-N 5 SL och Sony DVP-NS405 som får 80 respektive 77 poäng av 100.

EyeFi

"En ytedyktig DVD-spiller"

Norska EyeFi testar 21 DVD-spelare, däribland DVD-RV62 vilken ses som ett designalternativ till Panasonic DVD-RV32. Bildnivån är hög med stort kontrastomfång och god färgåtergivning. Till och med små detaljer i bilden är synliga tack vare hög skärpa. Ljudet är också fullt njutbart med engagerande rytmförmåga och stram bas. Vinnare i testet är Sony DVP-NS705V som får 96 poäng av 100, men det är också testets dyraste spelare. DVD-RV62 kvalar in inte så långt efter med 90 poäng av 100. Sämst blir testets billigaste, Matsui DVD 125. Det bör dock tilläggas att testaren tycker att bildkvaliteten hos samtliga testade spelare är ganska likvärdig.

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-RV62 är en DVD-spelare som spelar DVD-R, VCD, CD-R/-RW med Mp3 i PAL och NTSC. Dolby Digital och DTS avkodas. Funktioner är bl.a. Quick Replay, positionsminne, chapter preview. Utgångar i form av SCART (RGB), S-Video, Audio, Subwoofer samt optisk digital. Ljudingång finns. Måtten är 430(B)x60(H)x248(D) mm och vikten 2,4 kg. Finns i silverfärg.

Modell: Panasonic DVD-RV62