Sök
Panasonic DVD-R82

Panasonic DVD-R82

Easy listening

2003-01-22

Att man inte behöver betala stora pengar för bra utrustning bevisar Panasonic med DVD-RA82, en modell som enligt testarna kombinerar prestanda och pris på ett tilltalande sätt.
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi & Musik 22/25 “Lättlyssnad och flexibel spelare”
Video 76/100 “Balance zwischen Preis und Leistung”
Home Cinema Choice 4,5/5 “Stunningly attractive”

Vad tycker testarna?

Panasonic DVD-RA82 får genomgående bra betyg. Priset är konkurrenskraftigt och bild- och ljudegenskaperna är goda. Anslutningsmöjligheterna anses avara goda förutom att det påpekas att det bara finns en scartkontakt. En brist som testarna påtalar är att bilden kan verka platt i jämförelse med andra modeller. Spelaren har snygg design samt är enkel att installera och använda. RA82 vinner pris för bästa köp i ett test och får mycket bra betyg i samtliga tester.

Hifi & Musik

“Lättlyssnad och flexibel spelare”

Hifi & Musik granskar Panasonic RA82 i en jämförelsetest med fem andra spelare. Testaren tycker att RA-82 inte behöver skämmas trots att den ser lite späd ut. Bra anslutningsmöjligheter och priset är definitivt konkurrenskraftigt. Bilden upplevs som lite plattare än hos de andra men klang och kontrast i ljudet är helt OK. Med Re-Master får man ett fylligt och utmärkt ljud. RA-82 hamnar betygsmässigt efter Philips DVD9635A (24/25) och Pioneer DV-656A (23/25).

Källa: Hifi & Musik nr 10, 2002
Video nr 11, 2002
Home Cinema Choice januari 2003

Video

“Balance zwischen Preis und Leistung”

Tyska Video granskar tio olika DVD-spelare. Panasonic lyckas väldigt bra då testaren jämför prestanda mot pris. Bilden är utmärkt och klangen i ljudet är bra. Spelaren är enkel att hantera och installera. Menyn klarar man utan handbok men symbolerna i menyn är otydliga och varför enbart en Scart-kontakt, frågar man sig. Tillsammans med Samsung DVD-S 324 väljs dock RA82 till bästa köp. Till testsegrare korar man två modeller från Sony, NS705 och NS 905. Båda är robusta spelare med utmärkta bild- och ljudegenskaper.

Home Cinema Choice

“Stunningly attractive”

Home Cinema Choice tittar närmare på sex olika DVD-spelare. Förutom RA82 är det spelare från Thomson, JVC, Pioneer, Denon och Sony. Testaren finner egentligen inga brister med RA82. Spelaren har snygg design och bra prestanda när det gäller ljud och bild. Särskilt anser man att Panasonic har satsat mycket på ljudupplevelsen med många bra finesser att leka med. Bilden är fri från störningar, kornighet eller ränder. Dessutom verkar det vara en stadig spelare. Extra poäng för det låga priset. Tillsammans med Thomson 700U får Panasonic RA82 högst betyg.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD-RA82 är en DVD-spelare som klarar DVD-Video och -Audio, DVD-RAM, DVD-R, CD-R/RW med Mp3 samt VCD. Kan hantera PAL625/50 och NTSC. Bland bildinställningarna finns bl a MPEG digital brusreducering. Dekoder för Dolby Digital och DTS finns. Anslutningar som Scart (RGB), S-video samt 5.1 ljudutgång. Det finns även 2-kanalig audioanslutning och optiska samt koaxiala digitalutgångar. RA-82 kommer med fjärrkontroll och väger 2,4 kg med måtten 430(B)x60(H)x248(D) mm.

Modell: Panasonic DVD-RA82