Sök
Panasonic DVD-LV65

Panasonic DVD-LV65

Smidig 500-grammare

2002-11-22

Panasonic LV65 erbjuder bio och musik med kvalitet för den som är på resande fot. Hörlurar förhöjer ljudupplevelsen markant.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 "Besonders flexibel"
Essential Home Cinema 4/5 "A very good player"
T3 4/5 "A great screen"

Vad tycker testarna?

Överlag är testarna rätt nöjda med Panasonic DVD LV-65. Den är ändamålsenlig som portabel DVD för den som behöver underhållning på resande fot. Bilden är skarp, detaljrik och varm och flera testare framhåller den flexibla bildskärmen. Ljudet skulle kunna vara bättre men med hörlurar blir det bättre. En testare är imponerad av Panasonics ljud överlag. I ett jämförelsetest utses Panasonic DVD LV-65 till segrare eftersom den är så kraftfull men ändå smäcker.

Video

"Besonders flexibel"

Video testar 5 portabla DVD-spelare. Förutom Panasonic DVD LV-65 tittar man närmare på två andra Panasonic modeller i form av DVD LV-70 och DVD LA-95 samt Samsung DVD-L100 och Yamakawa DVD-PD 2000. Panasonic DVD LV-65 är den minsta modellen och har den minsta bildskärmen, med exakt inställningsmekanism och funktioner som är enkla att förstå. Trots att spelaren är så liten är bilden fin och visar upp nyansrikedom med många detaljer. Bildskärmen har bra upplösning. Även om kontrasten på LV-65 är sämre än hos LA-95 är bilderna skarpa. Även ljudet i den lilla spelaren är bra och samtliga Panasonics spelare gör bra ifrån sig i ljudet. Testsegrare blir också LV-65 som genomgående får mycket bra utvärderingar.

Källa: Video nr 9, 2002
Essential Home Cinema nr 16, 2002
T3 november 2002

Essential Home Cinema

"A very good player"

Essential Home Cinema är imponerade av den lilla storleken på Panasonic DVD LV-65 och tycker också att den ser mycket lyxig ut. Testaren är imponerad över att bildskärmen kan anpassas till att ställa in optimal bildvinkel för varje tillfälle. LCD-skärmen visar ljusa färger och bra detaljer även om man ibland kan skönja en viss grynighet. Kanske är det orättvist att förvänta sig för mycket av en liten portabel spelare när det gäller ljudupplevelse, men det hela låter ihåligt och basen är tunn. Hörlurar låter i alla fall bättre. Spelaren är lätt att använda. Överlag en bra DVD-spelare som mycket väl ger lite förströelse för den som måste vara rörlig.

T3

"A great screen"

T3 tycker att Panasonic DVD LV-65 är en kul liten leksak för att den som reser mycket ska kunna se film på resan. Bilden är helt acceptabel, kanske lite åt det mörka hållet om man sitter utomhus. Med hörlurar blir ljudet mer koncentrerat och levande. Testaren poängterar att detta är en portabel spelare och menar att man inte vill använda den hemma kopplad till TV:n. Den kan helt enkelt inte mäta sig kvalitativt med en riktig DVD hävdar T3 bestämt.

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Panasonic DVD LV-65 är en portabel DVD-spelare för film och musik på resande fot. Spelaren stöder PAL och NTSC samt DVD-RAM, DVD-R, CD-R/RW samt VCD. Den inbyggda programvaran SD-MovieStage spelar MPEG-4 filmer. Med ett SD multimediakort kan den även spela Mp3. Spelaren har tre bildinställningar: traditionell, förstorad vinkel och kompakt samt kommer med fjärrkontroll av typen Mini IR. Bildskärmen kan ställas in på 4:3, 16:9 samt zoom. Befintliga anslutningar är S-Video, digital optisk utgång samt hörlursutgång. Skärmen är en 5 tum stor LCD. Batteriets livslängd skall vara 2 tim. Storleken är 144x140x33 mm med en vikt på 591 g.

Modell: Panasonic DVD-LV65