Sök
Panasonic DMR-EX87

Panasonic DMR-EX87

Bra anslutningar och funktioner

2007-12-11

En dvd-inspelare med 1080p-uppkonvertering och digitalmottagare. Testarna anser att DMR-EX87 kombinerar bra bildkvalitet med utmärkta anslutningsmöjligheter och roliga funktioner.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 "A brilliant deck that delivers in all areas"
M3 Hemmabio 7/10 "Bildkvaliteten är alldeles utmärkt"
Home cinema choice 4,5/5 "Combines quality performance with ease-of-use"
Audiovision 80/100 "Bild, Ton und Bedienung überzeugen voll"
Video 73/100 "In Sachen Aufnahme zeigte sich der DMR-EX87 recht souverän"

Vad tycker testarna?

Testarna anser att bild- och ljudkvaliteten är mycket bra. Inspelningarna beskrivs som utmärkta. Menyerna anses vara tydlig, även om en testare gärna hade sett tydligare organisering av den 250 gigabyte stora hårddisken. Bra kvalitet överlag, även om det finns vissa synpunkter på att spelaren i vissa lägen är lite långsam.

What video

"A brilliant deck that delivers in all areas"

What video anser att den stora fördelen med EX87 är dess hårddisk på 250 gigabyte, som tillåter stor flexibilitet gällande redigering och lagring. Man saknar ingenting gällande funktioner eller anslutningar. Menyerna är tydliga, likaså manualen, det enda som är lite komplicerat är redigeringsproceduren, men det var ingenting som förvånade testaren. Bildkvaliteten beskrivs som utmärkt, dvd spelas upp bra både genom hdmi och rgb scart.

Källa: What video (GB) nr 323

M3 Hemmabio

"Bildkvaliteten är alldeles utmärkt"

M3 Hemmabio noterar först den stora hårddisken. De flesta funktionerna är också överlag bra, men den får inte så bra betyg gällande användarvänlighet. Testaren anser exempelvis att det är svårt att förstå timeshift-funktionen, som tar några knapptryck att hitta. Fjärrkontrollen beskrivs i övrigt också som plottrig. Den har många bra anslutningar, men bara optiskt alternativ för digitalt ljud, vilket är synd. Bildkvaliteten är dock utmärkt vilket gör spelaren prisvärd.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 3 2007

Home cinema choice

"Combines quality performance with ease-of-use"

Testaren hos Home cinema choice tycker att Panasonic gjort ett bra jobb med EX87 som med många andra modeller, men att man inte riktigt pressar sig som man skulle ha kunnat. Detta betyder inte att man inte är nöjd med funktioner och anslutningar, tvärtom. EX87 håller överlag hög klass. Man hade dock gärna sett lite uppdateringar, till exempel bättre organisering av materialet på hårddisken. Det finns bara enkel navigation för att hitta det man söker. Dvd-inspelningar får automatiskt kapitelindelning, vilket man gärna hade sett även vid inspelningar på hårddisken.

Källa: Home cinema choice (GB) november 2007

Audiovision

"Bild, Ton und Bedienung überzeugen voll"

Audiovision beskriver menysystemet som perfekt då det ger lätt åtkomst och god översikt för alla spelarens funktioner. Tyvärr saknas den funktion som lagrar och letar upp tv-program, en funktion som kan hittas hos exempelvis LG. Detta sänker användarvänligheten lite, men funktionen saknas i och för sig hos många andra modeller också. Spelaren är även seg i starten. Bildkvaliteten får dock bra betyg och användningen funkar överlag bra.

Källa: Audiovision (DE) nr 9 2007

Video

"In Sachen Aufnahme zeigte sich der DMR-EX87 recht souverän"

Video uppskattar att enheten har både analog och digital tv-mottagare. Inspelningarna fungerar helt suveränt enligt testaren, som är nöjd med helheten gällande både funktioner och anslutningar. Även ljudkvaliteten får höga betyg, både vid filmuppspelning som cd-uppspelning. Testaren anmärker på att spelaren ibland reagerar långsamt på knapptryckningar.

Källa: Video (DE) nr 6 2007

Cirkapris: 5500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMR-EX87 är en dvd-inspelare med 1080p-uppkonvertering, 250 gigabyte hårddisk vilket kan ge 443 timmar inspelat material (222 timmar inspelning med "dvd-kvalitet"). Det finns plats för ca-modul för betalkanaler. Specifikationen säger att EX87 kan spela in på alla dvd-format samt även spela upp dvd-audio (2 kanaler), jpeg, mp3 samt divx. Måtten är 430x59x330 mm, vikt cirka 4,4 kg.

Tillverkare: Panasonic