Sök
Panasonic DMR-ES30V

Panasonic DMR-ES30V

Multifunktionell

2005-07-05

Panasonic DMR-ES30V är en pärla för den som vill bevara sina gamla videoband och spela över dem till DVD-format.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet 6,2/10 "Has a lot to offer"
Video 73/100 "Gut und günstig"
What Video 4/5 "Excellent DVD recording and playback"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att DMR-ES30V är en flexibel DVD-spelare som klarar många olika inspelningsformat. Höjdpunkten är givetvis att de spelar över VHS till DVD-formatet och att in- och uppspelning kan göras simultant. Spelaren är mycket enkel att hantera och har de flesta anslutningar men saknar FireWire-anslutning som är en fördel för den som har digitalkamera. Bildkvaliteten är mycket god med bra upplösning och fina, skarpa färger. En testare är även nöjd med kvaliteten på kopieringen mellan VHS och DVD, men det verkar som om kvaliteten beror på hur gammalt videobandet är till att börja med. Det går däremot inte att redigera bort reklaminslag för de gamla VHS-banden. En testare provar fem olika multispelare och väljer DMR-ES30V till testsegrare.

Cnet

"Has a lot to offer"

remote_panasonic

Cnet tycker att spelaren är mycket enkel att installera och använda. Modellen i sig är rätt snygg och smidig i designen, fjärrkontrollen inte lika vacker, men funk-tionell och menyerna är ganska logiska. De flesta anslutningar finns baktill, även för S-video, men en FireWire-anslutning för digitalkameran hade varit ett extra plus. Det finns en hel del bra finesser som progressive scan, överföring från video till DVD-format och att spelaren faktiskt hanterar flera olika DVD-format mycket enkelt och ledigt. Man kan enbart fråga sig varför den saknar en kapitelfunktion, när spelaren verkar så välutrustad. Inspelningskvaliteten är mycket bra, särskilt på LP-inställningen. Även när man spelar över en äldre videofilm till CD var kvaliteten fin med mycket litet brus i bilden och bilden får en fin upplösning. Testarna anser att spelaren är ett utmärkt val för den som vill bevara sina gamla videoband.

Källa: Till Cnets hemsida
Video nr 5, 2005
What Video nr 295, 2005

Video

"Gut und günstig"

Video testar fem DVD-spelare som kan hantera både video- och DVD-format. DMR-ES30V är den spelare som faller testarna mest i smaken eftersom den har många bra funktioner som Quick-start och en ypperlig inspelningskvalitet samt att den klarar av multiformatet video och DVD på ett mycket enkelt och okomplicerat sätt. Lättare kan det inte bli att spela över video till DVD. Det är den mest hanterbara spelaren i testet och den är dessutom flexibel, eftersom man även har möjlighet att välja den inspelningskvalitet man vill ha. Den saknar förvisso en DV-ingång men har anslutning för S-video, något som flera spelare saknar. En mycket prisvärd spelare med en översiktlig meny och en utmärkt bildkvalitet, utses till testens segrare.

What Video

"Excellent DVD recording and playback"

What Video menar att detta är en smidig spelare som är ytterst lätthanterlig. Både installationsmässigt och funktionellt är den en dröm att arbeta med. Formen på spelaren känns lite klumpig bredvid andra slimmade spelare som man ofta ser, men just den här kan så mycket mer. Det finns olika inspelningskvaliteter att välja emellan, en hel del bra anslutningar och redigerings-möjligheter. Den redigerar dock inte vid överspelning av video till DVD, så man måste leva med de eventuella reklamsnuttarna som man spelat in. Den mest attraktiva fördelen är förstås att den spelar över video till DVD-format. Bild-kvaliteten är mycket fin. Färgerna är krispiga och skarpa. Äldre VHS-filmer ser lite urvattnade ut i färgerna när man spelat över dem, men slutresultatet beror oftast på kvaliteten på videobandet. Detta är en imponerande och enkel spelare som både är mångsidig och praktisk.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: DMR-ES30V är en kombinerad DVD-inspelare och video som förutom VHS att spela in på har DVD-RAM, DVD-RW (videoformat), DVD-R eller DVD+R. Utöver all de olika DVD-formaten så klarar spelaren MP3 och JPEG från CD-R/RW. Spelaren kopierar också mellan VHS och DVD. Bland funktionerna finns bland annat Progressive Scan, Longplay och ShowView, en Quick Start funktion som startar på 1 sekund från stand by läge, Time Slip för in- och uppspelning samtidigt från både VHS och DVD, bildstabiliseringen Time Base Corrector och 3D digital brus-reducering. Fjärrkontroll medföljer. Det finns två stycken scart-anslutningar, S-video och AV in/ut samt utgångar för komponent-video samt en optisk utgång. Spelaren är tillverkad i silvermetall, mäter 430x89x352 mm och väger 5,6 kg.

Modell: Panasonic DMR-ES30V