Sök
Panasonic DMR-ES10

Panasonic DMR-ES10

Bra budgetval

2005-05-12

Testarna menar att DVD-inspelaren från Panasonic är ett prisvärt val, man får bra bild och utmärkt ljud för pengarna samtidigt som spelaren är enkel att använda och hanterar de vanligaste formaten.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 71/100 “Gutes Bedienungskonzept”
Hifi Test "Der konkurrenzlose Überflieger der Einstiegsklasse"
What Video 5/5 "Unbeatable at the price"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare anser att spelaren är mycket bra och dessutom prisvärd. Designen är minimalistisk och snygg, samtidigt är spelaren enkel att hantera tack vare de okomplicerade menyerna. Testarna menar att bilden är utmärkt, framförallt är det XP-läget som får beröm men även i övrigt presterar spelaren mycket bra. De "sämre" inspelningslägena uppvisar dock vissa brister i form av otydliga konturer och liknande. Ljudet hos spelaren anser testarna vara överraskande bra, även om en testare menar att detaljrikedomen till viss del saknas.

Video

“Gutes Bedienungskonzept”

Video jämför Panasonic DMR-ES10 med Philips DVDR 615. Testvinnare blir Panasonic DMR-ES10. Spelaren behärskar alla de funktioner som krävs av en kompetent DVD-spelare; den klarar de flesta format, presterar en god bildkvalitet i longplay-läge och har alla viktiga anslutningsmöjligheter förutom DV-ingång. Vid ljuduppspelning så saknar testaren spelglädjen och detaljrikedomen. Dock ger spelaren en mycket bra bild som utan problem kan mäta sig med spelare i högre prisklasser.

Källa: Video, nr 4 2005
Hifi Test, mars/april 2005
What Video, nr 293

Hifi Test

"Der konkurrenzlose Überflieger der Einstiegsklasse"

DMR-ES10S

Hifi Test får benämningen "Preistipp", "prisvärd", av testaren. Man nästan frågar sig vad som är möjligt att komplettera på denna utmärkta spelare. Spelaren är frikostig när det gäller vilka format den hanterar. Att den hanterar såväl –RW som +R är klart välkommet. Ytterligare en välkommen funktion är snabbstarten som gör att spelaren startar snabbare från standby-läge än de flesta konkurrenter som behöver minst 20 sekunder på sig. Det chip som spelaren använder sig av förvandlar DVD-data till högklassig bild och ljud med en mycket bra skärpa, avslutar testaren.

What Video

"Unbeatable at the price"

What Video menar att spelaren med sin minimalistiska design är mycket snygg. Anslutningsmöjligheterna är bra men testaren saknar digital videoutgång för HDMI samt anslutning för HDTV och en iLink för DV-kameror. Menyn är bra och enkel att använda. Det finns flera inspelningslägen där XP-läget är det klart bästa. Skärpan är mycket bra, färgerna utmärkta och kontrasten ständigt närvarande. Det läge man bör använda sig av är SP, det ger bra kvalitet samtidigt som inspelningstiden är ca två timmar. Dock förekommer vissa brister i skärpan kring rörliga kanter samt en del ränder i större fält. Vid uppspelning av vanlig DVD kommer spelaren verkligen till sin rätt med djup kontrast, naturtrogna färger, fina detaljer och rena kanter. Likaså ljudet är utmärkt, ljudeffekter är naturtrogna och dialogen tydlig.

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMR-ES10 är en DVD-spelare som hanterar formaten DVD, DVD-R/-RW/+R/-RAM, CD, CD-R/-RW, VCD, MPEG4, MP3, WMA samt JPEG. Befintliga anslutningsmöjligheter är RF aerial in/ut, två scart (RGB/s-video/komposit in/ut), komponentvideo ut, s-video in/ut, kompositvideo in/ut, optisk digital audio ut samt analog stereo audio in/ut. Spelaren har fyra stycken förinställda inspelningslägen. Maximal inspelningstid är åtta timmar. Spelarens dimensioner är 430(b)x63(h)x337(d) mm och vikten är 3,5 kg.

Modell: Panasonic DMR-ES10