Sök
Panasonic DMR-EH65

Panasonic DMR-EH65

Prisvärd och funktionell

2007-02-21

Panasonic DMR-EH65 är en dvd-inspelare med 250 gigabyte hårddisk. Testarna anser att man får mycket för pengarna och att bildkvaliteten är bra. Timeshift-funktionen är dock lite omständlig.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "Designperle"
M3 Hemmabio 8/10 "Bästa köp utan tvekan!"
Dingz 5/6 "Löp og kjöp"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens på många punkter rörande Panasonic DMR-EH65. 250 gigabyte hårddisk ger förutsättningar för långa inspelningar och normalläget har en relativt hög kvalitet. Testarna uppskattar också läget där inspelningskvaliteten anpassas efter längden på det inspelade. Prisvärdhet hos modellen har också varit en viktig poäng hos testarna. Däremot finns det vissa klagomål på att paus av live-tv inte är särskilt smidigt och reaktionerna är blandade när det handlar om att använda EH65 för vanlig dvd-uppspelning.

Hjemmekino

"Designperle"

Hjemmekino tycker att DMR-EH65 är en estetiskt tilltalande modell jämfört med många andra. Dessutom har detta kombinerats med en bra användarvänlighet och uppåtriktade knappar på fronten, samt att alla uttag man kan behöva finns med på baksidan. Paus av live-sändningar är dock inte riktigt lika smidigt som hos vissa konkurrenter. Precis som på många andra modeller kan man spela in olika mycket beroende på vilken kvalitet man väljer. Det går också smidigt nog att ställa kvaliteten efter längden på det som spelats in. Som dvd-spelare är bildkvaliteten endast medelmåttig, men troligen godkänd för den vanlige användaren. Som slutsats gör DMR-EH65 ett mycket bra jobb som inspelare och har en stilig design, men kan inte matcha riktigt bra konkurrenter i rollen som dvd-spelare.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 8 2006

M3 Hemmabio

"Bästa köp utan tvekan!"

M3 Hemmabio tycker att DMR-EH65 på ett bra sätt kombinerar ett lågt pris med en hög kvalitet. Till det yttre är modellen snygg och modern i designen, men lite väl plastig. Funktionerna och handhavandet är väl genomfört, men menyerna går inte att få på svenska. Det är också lite knöligare med timeshift, än hos vissa andra modeller. Maskinen startar blixtsnabbt och stöd finns för alla tänkbara inspelningsbara skivformat. Kvaliteten går att justera beroende på hur länge man vill spela in, och läget lp ger fyra timmars inspelning och bildkvalitet utan klagomål. Uppspelning ser också väldigt bra ut och uppskalning av bilden till hd-format är ytterligare en bra finess. Hårddisken är också stor, framförallt i förhållande till det relativt låga priset.

Källa: M3 Hemmabio (SE) nr 5 2006

Dingz

"Löp og kjöp"

Dingz tycker att det är bra att hårddisken är så pass stor och att många timmar kan lagras även med högre bildkvalitet. Alla nivåer utom den lägsta bedöms som okej eller bättre. FR-läget som spelar in på så bra kvalitet som längden tillåter är också en riktigt användbar funktion. Designen är lite speciell, på gott och ont, och fjärrkontrollen är något plastig och lätt att trycka fel på. Redigering och liknande är ganska enkelt, vilket förstås är bra. Några irritationsmoment finns dock. De största handlar om menyerna som bara är på engelska och problem med fjärrkontrollens knappar. Trots detta är modellen ett jättebra köp med tanke på priset.

Källa: www.dingz.no (NO)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Panasonic DMR-EH65 är en dvd-inspelare med 250 gigabyte hårddisk. Enheten har hdmi och uppkonvertering till de högupplösta bildformaten 720p och 1080i. Progressive scan stöds. Det finns minneskortsläsare för sd-kort. De inspelningsbara formaten innefattar dvd-ram, dvd+-rw, dvd+-r även dl. Bland filformaten märks stöd för divx, mp3 och jpg. Modellen mäter 430x58x329 mm och väger 4,2 kg.

Tillverkare: Panasonic