Sök
Panasonic DMR-E30

Panasonic DMR-E30

Halva priset, hela nöjet

2002-11-22

Panasonic släpper en DVD-brännare till hälften av vad tidigare brännare har kostat. DMR-E30 bjuder på utmärkt bildkvalitet och funktioner i paritet med mellanklass DVD.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4,5/5 "Feature-packed, easy-to-use"
Video 74/100 "Überzeugende Bildqualität"
What Video & TV 5/5 "Superb quality recording"
Home Cinema Test "Preiswert"

Vad tycker testarna?

Många är väldigt intresserade av prisvärda DVD-brännare och så även testarna. Man ser detta som en av de bättre hittills. Tre testare klagar över att det kan bli problem med DVD-RAM skivor i äldre spelare, men samtidigt är det positivt att man numera kan spela in på billiga DVD-R. Testarna anser också att XP och SP ger mycket bra bild. En testare saknar firewire port men samtliga är överens om att bildkvaliteten är fullt njutbar och att priset är överkomligt.

T3

"Feature-packed, easy-to-use"

T3 har inga problem med att bränna DVD-RAM eller DVD-R med Panasonic DMR-E30. Det är bara att trycka ner en knapp så spelas det som visas på TV-skärmen in och lagras på skivan. Att spela upp skivorna på andra spelare kan dock vara ett problem, men det är något man får leva med oavsett DVD-brännare. DMR-E30 gör också ett bra jobb med att spela upp DVD, med få artefakter i bilden och ett ganska matigt ljudspår. Av de olika bildkvalitetslägena är XP klart bäst medan LP och EP lämnar tydliga spår i materialet även om de ger längre inspelningstid. Kvaliteten i SP är bara snäppet under XP och helt acceptabelt för längre inspelningar. DMR-E30 är prisvärd och det enda smolket är långsam starttid och den funktionabla men fula fjärren.

Källa: T3 oktober 2002
Video nr 9 2002
What Video & TV oktober 2002
Home Cinema Test nr 2 2002

Video

"Überzeugende Bildqualität"

Video ställer Panasonic DMR-E30 och Philips DVDR 880 mot varandra i kampen om bästa DVD- brännare. Panasonic visar riktigt bra bildkvalitet och spännande funktioner. Menyerna är lätthanterliga och genomtänkta och det blir ett stort plus för FR-läget där bildkvaliteten anpassar sig till lagringsutrymmet. Tack vare den funktionen kan man vara säker på att få plats med sin inspelning, med risk för något sämre bildkvalitet. DVD-RAM kan vara svåra att spela upp i andra DVD-spelare och bildkvaliteten i LP- och EP-lägena är på VHS-nivå, men fördelarna är tillräckliga för att Panasonic ska gå ur striden som testsegrare med 74 poäng av 100 mot Philips 71 av 100.

What Video & TV

"Superb quality recording"

What Video & TV har svårt att hitta något att inte gilla hos DMR-E30. Jämfört med tidigare DVD-brännare har DMR-E30 utvecklats inom många områden men ändå säljs den till hälften av vad föregångaren kostade. En av de tydligaste förbättringarna är att man nu kan använda vilken DVD-R skiva som helst för att bränna. I testet används en billig skiva utan problem. Ett stort plus för bildkvaliteten som i XP-läget verkligen är bra. Även i SP-läget är bilden utmärkt om man inte sitter och detaljstuderar. EP-läget liknar VHS-LP. För övrigt kan DMR-30 prestandamässigt jämföras med en DVD-spelare i mellanklassen. Testaren ger DMR-E30 utmärkelsen bästa köp.

Home Cinema Test

"Preiswert"

Home Cinema Test anser detta vara en brännare och spelare i toppklass. Bildkvaliteten är utmärkt och klart bättre än hos VHS. Tack vare stöd för billiga DVD-R-skivor går det nu enkelt att arkivera både äldre och kommande semesterfilmer i digitalt format. Lite synd att DMR-E30 inte stöder MP3 eller S-VCD. Ett plus för Time Shift där man kan spela in och upp från olika positioner samtidigt. Ljudet överraskar med ren klang och god dynamik och detta till ett pris som är riktigt överkomligt. Rekommenderas!

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Panasonic DMR-E30 spelar in på DVD-RAM och DVD-R och kan även spela VCD och CD-R/RW. De fyra olika inspelningslägena ger möjlighet att lagra mer material i sämre kvalitet på skivan. XP ger 1 timme, SP 2 timmar, LP 4 timmar och med EP kan man spela in 6 timmars material. FR ger variabel bildkvalitet för att anpassa lagringen till resterande utrymme. Med Time Slip kan man spela in och upp samtidigt (DVD-RAM) och vill man spela in med Dolby Digital 2.0 Audio går det bra. Stöd för DTS och Dolby Digital finns också, likaså fem lägen för sökning och slow motion. Kompositvideo, S-video och stereo in, samt stereo in och ut, optiska digitala utgångar och två Scartkontakter. Vikten är 3,5 kg och måtten är 430x79x306 mm.

Modell: Panasonic DMR-E30