Sök
Panasonic DMP-BD80

Panasonic DMP-BD80

Mycket för pengarna

2009-07-02

Panasonic DMP-BD80 anses ge mycket bra bild, hantera många format och ge hög kvalitet med tanke på prislappen. Ljudet och den begränsade internettillgången får dock viss kritik.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 5/5 "Konjunktur-Pakete für jedes Heimkino"
Video 90/100 "Überragend"
Big picture big sound 3,5/4 "Another hot seller for Panasonic"
Home cinema choice 5/5 "A visual tour de force in a slimline box"
Home theater review "Competitively priced"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att Panasonic DMP-BD80 har mycket bra bild och stöder många olika format. Dock är inte alla testare helt nöjda med ljudet. Mycket av diskussionen rör nätverksmöjligheterna. Tillgången till Youtube, Picasa och Amazons streamingtjänst ses som en bra start av testarna, men nästan alla tycker att det är ett litet minus att det inte finns trådlös anslutning. Priset är jättebra i förhållande till spelarens prestation, betonar också flera testare.

Audio

"Konjunktur-Pakete für jedes Heimkino"

Audio gillar listan på vad som ingår i DMP-BD80. Anslutningsmöjligheterna är mycket bra. Internetuppkopplingen, formatstödet och förmågan att spela upp filer från ett lokalt nätverk ger också pluspoäng. Allt som allt är modellen mycket välutrustad. Dessutom är modellens design snyggare och mindre skrymmande än hos tidigare blu-ray-spelare. Menyerna är ganska komplexa, men ger många egna inställnings¬möjligheter. Välbalanserade färger, fantastisk rörelseåtergivning och imponerade skärpa kännetecknar dvd-uppspelningen. Blu-ray-uppspelningen är trots det ännu bättre på alla dessa punkter. Även med 1080i-material sköts konverteringen fläckfritt, skärpa och djup imponerar stort. Även med ljudet sköts uppgiften mycket bra, även om en audiofiler kan hitta bättre modeller. Allt som allt presterar BD80 fantastiskt för sitt pris.

Källa: Audio (DE) nr 5 2009

Video

"Überragend"

Video anser att BD80 huvudsakligen står sig mycket starkt i konkurrensen. Den bygger på en bra föregångare och fortsätter i samma stil med den skarpaste bilden på marknaden och ett levande, rent och högkvalitativt ljud. Förutom den fina hd-bilden är de bra med en inbyggd hd-ljudavkodare. Att nätverksfunktionerna kan visa Youtubefilmer och Picasafotoalbum är också ett stort plus. Nedladdningen av information med nätverksfunktionerna är tyvärr ganska långsam och detsamma gäller för snabbstartsfunktionen, som drar betydligt mer ström än den vanliga starten, men ändå tar alldeles för lång tid.

Källa: Video (DE) nr 6 2009

Big picture big sound

"Another hot seller for Panasonic"

BD80 är enligt Bic picture big sound en bra blu-ray-spelare som bygger på den utmärkta kvalitet i såväl bild som ljud som föregångaren BD60 också hade. När det gäller onlineinnehåll har Panasonic varit lite långsamma, men Youtube- och Picasafunktionerna som har lanserats är en bra start och det finns möjlighet att utöka internettillgängligheten på spelaren i framtiden. Andra saker som skiljer modellen från sin föregångare är att den har utrustats med usb-anslutning och stöder uppspelning från många format. De enda svagheter som finns är att internetmöjligheterna än så länge är begränsade och att laddningstiderna bara är hyfsade och dessutom inte har blivit bättre sedan tidigare modeller.

Källa: www.bigpicturebigdound.com (US)

Home cinema choice

"A visual tour de force in a slimline box"

Home cinema choice uppskattar framför allt att BD80 genomgående uppvisar superba bilder med hög detaljnivå. Uppkopplingen mot Youtube är också ett roligt tillägg även om det i princip är ett krav idag. De många olika multimediaformat som hanteras av modellen är ännu en trevlig detalj. Bilden är fantastisk både med bd- och dvd-film. Ljudet är dock betydligt starkare hos dyrare konkurrenter, men det är fullt godkänt för sitt pris hos BD80. Testaren ger kritik för byggkvalitet och utseende på spelaren samt att laddningstiderna är ovanligt långa.

Källa: www.techradar.com (GB)

Home theater review

"Competitively priced"

Home theater review tycker att BD80 står sig bra i konkurrensen prismässigt sett, men att det finns modeller i samma prisläge med bättre internetfärdigheter. På plussidan hamnar 1080p/24p-stödet, ljudavkodningsmöjligheterna samt att dolby truehd och dtshd ma kan överföras via hdmi och att den analoga multikanalsutgången även gör att äldre receivrar kan användas. Vidare finns det tillgång till visst internetmaterial: Youtube, Picasa och streamande av filmer via Amazon, vilket är väldigt bra. Sd-kortplatsen och usb-uttaget gör det enkelt med multimediauppspelning. Det är dock synd att spelaren inte stödjer trådlös uppkoppling mot hemnätverket och att det finns lite för lite internt minne. Detta blir märkbart då nedladdningsbara bd-live-filer inte kan sparas på minneskort.

Källa: www.hometheaterreview.com (US)

Cirkapris: 4600 kronor

Produktfakta:

Panasonic DMP-BD80
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, divx, xvid, mp3, jpeg, dolby digital, dts
D/a-omvandlare: 148,5 MHz/12bit (video), 192 kHz/24 bit (audio)
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, komposit, sd-kortläsare, usb 2.0
Övrigt: Uppgradering till 1080p-uppspelning
Elförbrukning: 24 watt
Mått: 430x55x249 mm
Vikt: 2,6 kg

Tillverkare: Panasonic