Sök
Panasonic DMP-BD60

Panasonic DMP-BD60

Blu-ray med Youtube

2009-05-06

Panasonic DMP-BD60 är en spelare i det lägre prissegmentet som förutom en utmärkt prestation med blu-ray och dvd också hanterar divx, mp3, jpeg och avchd. Dessutom har produkten Viera Cast för internetåtkomst till Youtube och Picasa.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 90/100 "Enorm gut und günstig"
Video 95/100 "Sehr gute AV-Qualitäten"
What hifi 5/5 "Simply sensational entry-level Blu-ray"
Prylportalen 5/6 "Gedigen blu-ray-spelare"
Cnet 3/5 "Rock-solid performance"

Vad tycker testarna?

När det gäller mer traditionella funktioner och färdigheter samt formatstöd så menar testaren att Panasonic DMP-BD60 är en fullfjädrad blu-ray-spelare. Den har utmärkt bild- och ljudegenskaper med såväl blu-ray som dvd. Att också komprimerade format samt avchd stöds upplevs genomgående som ett stort plus. Viera Cast med möjlighet att spela upp bland annat klipp från Youtube välkomnas. Några testare menar att användargränssnittet kan behöva bearbetas lite. En testare är dock inte nöjd utan vill se fler extrafunktioner. Designen på spelaren får också en och annan kommentar då den upplevs som litet intetsägande och detsamma uppges gälla för menyerna.

Audiovision

"Enorm gut und günstig"

Tyska Audiovision menar att DMP-BD60 har mycket goda multimediaegenskaper. Det uppges vara en spelare som prickar i alla boxar förutom analog flerkanalsutgång. Har man en nyare receiver med hdmi spelar detta ingen roll. Den är snabbare än tidigare modeller, den reducerade energiförbrukningen beröms och så även att enheten automatiskt går till standby om den anslutna teven stängs av. Ytterligare finesser som en dimbar display och omfattande bildinställningar väger också starkt, menar Audiovision. Tack vare enkla menyer och väl upplagd fjärrkontroll så är betjäningen mycket enkel. När det gäller prestationen med blu-ray så anses Panasonic visa att de är experter på formatet och återgivningen är inget annat än fulländad perfektion. Efter att ha letat länge så uppges att det enda som finns att anmärka på är att linjedubbling av signaler i 1080i/60 Hz till 1080p inte alltid ger ett optimalt resultat. Med dvd så är enheten lika duktig och presterar enligt uppgift en utmärkt bild. Uppskalning till full hd sköts suveränt och brushanteringen är mycket effektiv utan att påverka skärpan nämnvärt. Slutligen skriver testaren att det är en utmärkt enhet också ljudmässigt, inte bara med filmspår utan även med musik på cd.

Källa: Audiovision (DE) nr 5 2009

Video

"Sehr gute AV-Qualitäten"

Panasonic DMP-BD60 är enligt Video en blu-ray-spelare som har allt som går att önska. Detta då den förutom att den återger olika format på skiva också har omfattande multimediaegenskaper och hanterar Youtubematerial och alla förekommande ljudformat. Men det allra bästa kanske ändå är att priset dessutom reducerats med 20 procent gentemot föregångaren DMP-BD35. Enheten är snabbare än sin föregångare och prestationen är utmärkt med såväl bild som ljud. DMP-BD60 erbjuder en mycket stark bild med såväl blu-ray som dvd men den övertygar även med komprimerade format såsom divx eller dylikt samt klipp från nätet. För prisklassen lägger sig produkten långt över medellinjen och Video spår att Panasonic kommer att roffa åt sig många marknadsandelar med DMP-BD60.

Källa: Video (DE) nr 5 2009

What hifi

"Simply sensational entry-level Blu-ray"

Panasonic DMP-BD60 är enligt What hifi en blu-ray-spelare som erbjuder god anslutbarhet, omfattande formatstöd och som dessutom har webbfärdigheter utöver det normala. Detta utan att prestationen har påverkats. Med blu-ray så bjuds det på en fin kantskärpa, utmärkt rörelsehantering och en mycket naturlig färgpalett som får fram hudtoner just så som de ska se ut. Det blir också beröm för hanteringen av dvd. Testaren uppskattar att användaren har god kontroll över brusreduceringen och att enheten gör sitt bästa för att få ut maximalt med detaljer ur formatet. Ljudprestationen går inte att anmärka på för prisklassen och spelaren anses leverera en solid ljudbild med god dynamik men där diskanterna tenderar att bli något ljusa. Förutom detta och att Panasonics spelare fortfarande är lite långsammare än vissa konkurrenter på att läsa in skivor så finns det inget att anmärka på. Med sina många funktioner och utmärkta prestation så är det helt enkelt en stjärnspelare med tanke på priset, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB) maj 2009

Prylportalen

"Gedigen blu-ray-spelare"

Svenska Prylportalen är inte direkt entusiastiska över designen utan tycker att den mest liknar en neutral svart låda, där de små yttermåtten uppskattas. Möjligheten att se klipp och bilder från nätet med Viera Cast är däremot mycket roligare även om gränssnittet inte känns helt färdigutvecklat. Det som stör något uppges vara att det inte går att använda fjärrkontrollen för att spola eller hoppa framåt i klippen utan att det måste klickas på olika ikoner, något som kan vara irriterande med längre klipp. Med blu-ray blir bilden utmärkt med fina färger och god rörelsehantering. Film på dvd återges bra med fin skärpa utan störningar från linjedubbleringen. Att det går att spela komprimerade format samt visa bilder och avchd uppges vara ett utmärkt komplement, inte allra minst för den med en hd-videokamera. Testaren menar också att spelaren är okej när det gäller laddningstider men att Quick Mode-läget som ska snabba upp laddningstiden känns onödigt. Det drar mer ström och får bara ned tiden med 20 procent vilket inte känns helt befogat.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cnet

"Rock-solid performance"

Amerikanska Cnet går hårt ut och menar att även om DMP-BD60 bygger på den lovordade DMP-BD35 så är de extra funktioner som lagts till sen föregångaren inte tillräckliga för att konkurrera. Enbart Viera Cast är inte räcker inte till även om spelaren i övrigt lämnar väldigt lite att önska med stöd för profil 2.0, utmärkt bildkvalitet och stöd för samtliga ljudformat. Navigering och användarvänlighet är bra, men menyn och designspråket är inte lika "roliga" som hos vissa konkurrenter. Viera Cast har ett snyggare hd-gränssnitt, funktionen har vissa skavanker som att filmer inte alltid visas med rätt bildförhållande samt att det borde gå att använda fjärren för att starta/stoppa och spola film. Testaren hade gärna sett en wifi-anslutning. Att titta på blu-ray är inget annat än en ren fröjd då spelaren bjuder på en solid återgivning som imponerar med allt den matas med. Inga scener är för svåra och spelaren får ständigt till ett utmärkt resultat. Den är också en hejare på dvd där den anses göra ett mycket bra jobb. Trots en mycket bra prestation med skivbaserade format blir betyget medelmässigt just på grund av att spelaren inte erbjuder lika mycket extrafunktioner som andra tillverkare.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta:

Panasonic DMP-BD60
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, avchd, mp3, jpeg, divx, dts-hd, dolby truehd
D/a-omvandlare: 192 kHz/24 bit (ljud) 148,5 MHz/12 bit (bild)
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent, nätverksingång, usb, sd-kortplats
Elförbrukning: 22 watt
Övrigt: Blu-ray profil 2.0, Viera Cast med åtkomst till Youtube och Picasa
Mått: 430x49x249 mm
Vikt: 2,6 kg

Tillverkare: Panasonic