Sök
Panasonic DMP-BD55

Panasonic DMP-BD55

Hittills den bästa från Panasonic

2008-10-30

Panasonic DMP-BD55 är en slimmad blu-ray-spelare med stöd för profil 2.0 och analog 7.1-utgång. Testarna berömmer bildkvaliteten och menar att spelaren otvivelaktigt håller högsta klass.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 5/5 "Blu-ray images are stunning"
What Hifi 5/5 "Sublime Blu-ray images"
Cnet 4/5 "The best standalone Blu-ray"
Sound & vision - "Highly recommended"
Big picture big sound 5/5 "Excellent Blu-ray Disc performance"

Vad tycker testarna?

Panasonic DMP-BD55 är kort och gott en utmärkt blu-ray-spelare. Den har alla tänkbara funktioner och färdigheter samtidigt som bildkvaliteten den levererar håller högsta klass vad gäller blu-ray och mycket bra vad gäller dvd. Det som anses vara mest användbart i modellen, är 7.1-ljudutgången som tillsammans med den interna avkodaren för hd-ljud gör det möjligt för dem med en äldre receiver att njuta av de nya formaten.

Home cinema choice

"Blu-ray images are stunning"

Med omfattande anslutningsmöjligheter, ett brett formatstöd och möjligheten att uppdatera spelaren över nätet så är Panasonic DMP-BD55 en mycket komplett spelare, skriver Home cinema choice. Testaren är dock främst positivt till den analoga 7.1-utgången. När bildkvaliteten analyseras så konstateras att detta är en spelare som får fram det bästa ur blu-ray-formatet. Färger, svärta och detaljeråtergivning är utav absolut toppklass. Uppskalningen av vanliga dvd-skivor imponerar också och enheten har inga problem med att ersätta en dvd-spelare i de övre klasserna. Detta är helt enkelt blu-ray-spelaren som världen väntat på, avslutar Home cinema choice.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 161 2008

What Hifi

"Sublime Blu-ray images"

Bildkvaliteten med Panasonic DMP-BD55 är enligt What hifi helt utmärkt. Det är rena bilder med superb detaljåtergivning och utmärkta färger. Enheten hanterar också uppskalning av dvd mycket bra och ger en mycket klar och detaljerad återgivning av formatet. Återgivningen uppges inte skilja nämnvärt från lillebrorsmodellen DMP-BD35 även om priset är högre. Men det som skiljer är enligt testaren att DMP-BD55 har en nyare digital/analog konverterare och är bättre isolerad för att eliminera vibrationer. Men viktigast av allt är att produkten har en analog 7.1-utgång, vilket lillebror saknar. Det gör att den med en äldre receiver kan njuta av hd-ljud även om hdmi-ingång saknas. Spelarens inbyggda avkodare gör ett utmärkt jobb med att avkoda både dts-hd master audio och truehd. Detta är den nya referensen för prisklassen, avslutar What hifi.

Källa: What hifi (GB)

Cnet

"The best standalone Blu-ray"

DMP-BD55 är enligt Cnet en blu-ray-spelare som i princip har allt. Den erbjuder alla funktioner som kan tänkas samtidigt som bildkvaliteten håller absolut toppklass. Testaren gillar att det går att avkoda hd-ljud internt samt att man kan välja att skicka ut ljudet i okomprimerad form till en receiver. Att det dessutom finns 7.1-utgång är mumma för den som saknar hdmi i sin hemmabio. Spelaren gör inga avkall på kvaliteten. Detaljåtergivningen är utmärkt och rörelser, tandade kanter, flimmer eller andra artefakter är aldrig något problem. Dessutom beskrivs färgåtergivningen som enastående. Att spelaren dessutom korrigerar utdragna bilder (aspektration) är fiffigt då äldre hdtv-skärmar kan ha problem för att justera just denna från hd-källor. Även denna testare anser att spelaren gör ett utmärkt jobb med dvd-skivor vilka återges med mycket bra kvalitet. Detta är den hittills bästa stationära blu-ray spelaren enligt Cnet. Den som inte behöver den analoga 7.1-utgång anses dock klara sig lika bra med lillebror DMP-BD35 som är billigare då utgången saknas men som levererar en lika stark prestation.

Källa: www.cnet.com (US)

Sound & vision

"Highly recommended"

Sound & vision är också snabba med att berömma alla funktioner och färdigheterna hos Panasonic DMP-BD55. Testaren tillägger att det är en barnlek att konfigurera videoutgångarna men att det kan vara lite knepigare med ljudet speciellt om en receiver ska användas. Detta beror enligt testaren på att valen där är långt fler eftersom det går att välja att avkoda hd-ljud internt eller externt. När testaren tar sig an bildkvaliteten uppges det att återgivningen blir mycket detaljerad och skarp med mycket god färgreproduktion. Uppskalning av dvd-filmer uppges vara i klass med de bästa dedikerade dvd-spelarna och lämnar ingen besviken.

Källa: www.soundandvisionmag.com (US)

Big picture big sound

"Excellent Blu-ray Disc performance"

Big picture big sound menar att det är superenkelt att komma igång med produkten trots att den går att ställa in på flera olika sätt med sina många anslutningsmöjligheter. Återgivningen av blu-ray uppges få fram även de finaste detaljerna i bilden samtidigt som färggraderingar hanteras ypperligt. Rörelseoskärpa eller spökskuggningar uppkommer överhuvudtaget inte. Prestationen är mästerlig men att säga att den slår allt annat tycker testaren är att överdriva då alla blu-ray-spelare kan producera mycket fina bilder. Det produkten är bra på är att den lyckas få till de mer sublima förbättringarna i bilden samt omvandla 1080i till 1080p med gott slutresultat. På den biten anses DMP-BD55 vara en otvivelaktig mästare. Spelaren uppges också vara en mycket bra dvd-spelare.

Källa: www.bigpicturebigsound.com (US)

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD55 är en stationär blu-ray-spelare som uppfyller kraven för profil 2.0. Den hanterar cd-rom, dvd-rom, dvd-video, dvd+/-r/w, ljud-cd och bd/e-r sl & dl. Mp3, jpeg och divx kan återges från skiva samtidigt som jpeg och avchd kan spelas upp från sd-kort. Ljudformat som hanteras omfattar bland annat dts hd och dolby truehd. Bland anslutningarna finns hdmi 1.3, komponent, komposit, s-video, analog 7.1-utgång och optisk samt koaxial ljudutgång. Vikten är 3 kg och måtten är 430x55x249 mm.

Tillverkare: Panasonic