Sök
Panasonic DMP-BD35

Panasonic DMP-BD35

Blu-ray från sin bästa sida

2008-10-23

Panasonic DMP-BD35 är en slimmad blu-ray-spelare som uppfyller kraven för profil 2.0 och som får beröm för sin bildkvalitet som håller absolut högsta klass.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 76/100 "Sehr überzeugendes Bild"
What hifi 5/5 "Scintillating Blu-ray playback"
Trusted reviews 9/10 "Blu-ray at its very best"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att Panasonic DMP-BD35 är en spelare som får fram det absolut bästa ur blu-rayformatet. Återgivning resulterar i en bild där produkten lyckas få till utmärkt skärpa, detaljrikedom, färger och kontrast. Den hanterar också hd-ljudspår med bravur och att detta går att både avkoda internt och skickas okomprimerat via hdmi är ett stort plus. Men den som har en äldre receiver kan inte nyttja hd-ljud då den analoga 5.1-ingången saknas vilket är en miss. Uppskalning av dvd-filmer är enligt två av testarna utmärkt medan den tredje menar att Panasonic kunde ha gjort ett bättre jobb på den biten.

Video

"Sehr überzeugendes Bild"

Video uppskattar att Panasonic DMP-BD35 klarar av att skicka ut hd-ljud i okomprimerat format samtidigt som det också kan levereras som pcm. Det gör att man slipper tänka på vad ens receiver klarar av att hantera så länge den har hdmi. Anslutningarna är fåtaliga men tillräckliga då hdmi är vad som gäller för att njuta av blu-ray-formatet bäst. Hanteringen är enkel tack vare en logisk fjärrkontroll och tydliga menyer. Musik på cd hanteras bra även om detaljupplösningen kunde ha varit bättre. Dvd-ljud återges mycket bra och hd-ljud via en receiver ännu bättre. Bildmässigt så lägger sig spelaren på en hög nivå med dvd-filmer då den inbyggda videoskalaren leder till flimmer- och brusfria bilder. Med blu-ray så uppges enheten producera en bildkvalitet som imponerar med perfekt skärpa, hög kontrast och utmärkt återgivning av rörelser. Att enheten dessutom hanterar avchd, divx, jpeg och mp3 utökar användningsområdet avsevärt. Testaren kikar också på Sony BDP-S350 men menar att Panasonic DMP-BD35 är den bättre av de två tack vare fler funktioner och bättre återgivning.

Källa: Video (DE) nr 10 2008

What hifi

"Scintillating Blu-ray playback"

En nackdel som Panasonic DMP-BD35 dras med gentemot sin föregångare DMP-BD30 är enligt What hifi att den analoga 5.1-utgången har slopats. Detta anses vara synd med tanke på att den nya versionen kan avkoda hd-ljud och den som saknar sitter på en äldre receiver inte kan utnyttja formatet. Men å andra sidan så har produkten en ny videoprocessor som producerar renare och skarpare bilder än den som satt i föregångaren. Och detta visar sig när en blu-ray spelas upp. Testaren skriver att enheten gör ett utmärkt jobb och levererar en bild med imponerande detaljmängd. Färgerna blir mycket realistiska samtidigt som de behåller en naturlig balans och snabba bildrörelser hanteras utan minsta problem. Hd-ljud återges öppet och klart. Spelaren gör också ett mycket bra jobb med dvd-skivor. Där blir bilden detaljerad och med skarpa definitioner. Med sin utmärkta återgivning och sina extrafunktioner så är detta en mycket kapabel blu-ray-spelare, avrundar What hifi.

Källa: What hifi (GB)

Trusted reviews

"Blu-ray at its very best"

Trusted Reviews menar att DMP-BD35 är en mycket välkonstruerad blu-ray-spelare. Det slimmade utförandet är snyggt och bygget håller en hög kvalitet. Anslutningsmässigt så erbjuder spelaren det viktigaste även om också denna testare saknar analog 5.1-utgång. Det hade varit nyttigt för dem med en äldre receiver då spelaren kan avkoda hd-ljudströmmar internt. Testaren berömmer spelaren för alla format som den hanterar och menar att det är imponerande med tanke på att det är en budgetmodell. Enheten är en fröjd att använda då osd-menyerna är snygga och intelligent strukturerade och då fjärrkontrollen är enkelt utförd med tydliga markeringar. När det kommer till bildkvaliteten så lämnar enheten ingen besviken, snarare så är prestationen för bra för prisklassen, skriver Trusted reviews. Djupet, skärpan och vitaliteten hos färgerna är utav bästa klass samtidigt som kontrasten gör att även detaljer i de mörkaste områdena framträder. Detaljrikedomen är överlag mycket hög vilket gör att texturer och hudtoner återges med enorm trovärdighet. Rörelser är inget problem och inte heller flimmer. Uppskalning av dvd-film är bra men kunde ha varit bättre då bilden blir något nervöst och suddigt återgiven.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 3800 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD35 som uppfyller kraven för blu-ray-profil 2.0. Den hanterar cd-rom, dvd-rom, dvd-video, dvd+/-r/w, ljud-cd och bd-r/e. Mp3, jpeg och divx kan återges från skiva samtidigt som jpeg och avchd kan spelas upp från sd-kort. D/a-omvandlare för bild är 148,5 Mhz/12 bit och för ljud 192 kHz/24-bit. Ljudformat som hanteras omfattar bland annat dts hd och dolby truehd. Bland anslutningarna finns hdmi 1.3, komponent, optisk ljudutgång samt rca. Enheten väger 2,6 kg och har storleken 430x49x249 mm.

Tillverkare: Panasonic