Sök
Panasonic DMP-BD10A

Panasonic DMP-BD10A

Dyr men kapabel

2008-01-11

Priset är i högsta laget, men Panasonic DMP-BD10A bedöms vara ett bra val för den som vill titta på såväl dvd- som blu-ray-filmer.
Testkälla Betyg Kommentar
M3 7/10 "En kompetent, om än dyr, blålaserspelare"
Sound+Image "Glorious detail and colour from Blu-ray discs"
Audiovision 83/100 "Keine 24p-Ausgabe"
Hemmabio 9/10 "Kanonljud"
Bild & ljud hemma 5/6 "Snabb och dyr"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren är bra, om än inte så praktiskt designad. Till exempel täcks knapparna på fronten av en glasskiva som fälls upp och ned. En film tar omkring 30 sekunder att ladda vilket är relativt snabbt för en blu-ray-spelare. Spelaren hanterar såväl dvd-filmer som blu-ray-skivor på ett bra sätt, även om den allra bästa prestandan uppnås med de senare. Färgåtergivningen övertygar och skärpan likaså. En testare påpekar att spelaren även fungerar med mer eller mindre trasiga skivor på ett överraskande bra sätt. Att man inte kan få ut någon 1080p/24-signal är ett minus. En testare påpekar också att modellen är förhållandevis dyr, vilket gör att man inte kan rekommendera den helt utan reservationer.

M3

"En kompetent, om än dyr, blålaserspelare"

M3 anser att designen är snygg och stilren. Spelaren stöder flera av de nyare ljudformaten, vilket är bra. Det tar cirka 30 sekunder att ladda en film och hanteringen under filmen går snabbt, oavsett om man vill ta fram en scen eller hoppa mellan olika kapitel. Bildkvaliteten är riktigt suverän och eventuella brister beror främst på fel hos tv-apparaten. Färgerna bedöms vara rika och dynamiska, detaljerna tydliga och rörelser hanteras på ett ren och snyggt sätt. Man har inte tillgång till några extrafinesser så som minneskortläsare eller usb-ingång, men man kan spela upp brända skivor i apparaten. Testaren tycker att priset är lite väl högt vilket gör att spelaren inte är självklar att rekommendera. Vill man inte vänta tills marknaden pressar ner priserna så är spelaren dock ett bra val.

Källa: M3 (SE) nr 7 2007

Sound+Image

"Glorious detail and colour from Blu-ray discs"

uploadedimages/articles/Analysis/Panasonic-BD10EG-front.jpgSound+Image påpekar att denna modell är uppföljaren till DMP-BD10. Fjärrkontrollen är nu bättre utformad men framför allt så stöder den nya modellen alla de nya digitala ljudformaten. Avsaknaden av en utgång för 1080p/24 formatet är en klar nackdel, främst eftersom detta är någonting som flera konkurrenter erbjuder. Spelaren startas upp på ca 25 sekunder vilket är relativt snabbt för en blu-ray-spelare. Skärpan i bilden beskrivs vara hög och färgåtergivningen är mycket bra. Ljudet övertygar, lyssnar man på formatet dts-hd får man ett mycket levande och dynamiskt resultat.

Källa: Sound+Image (AU) nov/dec 2007

Audiovision

"Keine 24p-Ausgabe"

Audiovision tycker att spelaren hanterar vanliga dvd-filmer på ett bra sätt. Använder man sig av någon av de analoga videoutgångarna får man en riktigt bra färgåtergivning. Dessutom görs såväl vita som svarta fält rättvisa. Tittar man på blu-ray-material så blir resultatet riktigt bra. Bilderna är skarpa och exakta. Bästa resultat får man om man omvandlar material i upplösningen 1080i till 720p eller 1080p. Även ljudkvaliteten är generellt sett bra. Dock når ljudet inte upp till den standard som Sony BDP-S 500 bjuder på. Använder man sig av en receiver utan hdmi 1.3 så får man ändå bra ljudkvalitet tack vare flexibla inställningsmöjligheter hos dekodern.

Källa: Audiovision (DE) nr 12 2007

Hemmabio

"Kanonljud"

Hemmabio menar att bildkvaliteten som väntat är alldeles utmärkt och den enda egentliga nackdelen med spelaren är egentligen att man inte får ut någon 1080p/24-signal. Tittar man på vanliga dvd-filmer så blir resultatet bra. Spelaren kan producera ett riktigt bra ljud men det kräver att användaren vet vad han eller hon gör. Genomför man en del inställningar så får man en klart tillfredsställande prestanda. Detta gäller även när man lyssnar på musik. Spelaren är hyfsat snabb, en film tar omkring en halv minut i anspråk innan man kan börja titta. En nackdel är att spelaren inte alltid är så hanterbar som man skulle kunna önska. Fjärrkontrollen saknar eject-knapp och knapparna på fronten täcks av en glaslucka som man måste fälla upp och ned. Spelaren klarar dessutom av att spela upp skadade dvd-skivor utan större problem, något som är riktigt imponerande.

Källa: Hemmabio (SE) nr 12 2007

Bild & ljud hemma

"Snabb och dyr"

Bild & ljud hemma testar förutom Panasonic DMP-BD10A även Toshiba HD-EP30, Toshiba HD-EP35, Sony BDP-S300 och Playstation 3. Testvinnare är Sony BDP-S300 medan Panasonic hamnar på en delad tredjeplats tillsammans med HD-EP35. Testaren menar att bilden är riktigt bra, och då särskilt när man använder sig av blu-ray-skivor. Spelaren stöder de nya ljudformaten, vilket är bra. Dessutom är spelaren förhållandevis snabb, den startar upp på hälften av den tid som övriga spelare i testet behöver. Ljudet är fylligt och är behagligt att lyssna på, men det är inte mer än godkänt.

Källa: Bild & ljud hemma (SE) nr 12 2007

Cirkapris: 6500 kronor

Produktfakta: Panasonic DMP-BD104A är en blu-ray-spelare som bland annat hanterar skivformaten bd, dvd, cd, cd-r/w, dvd+-r/w, dl/-r dl och dvd-ram. Ljudmässigt stöds bland annat dts-hd i 7.1. Den är även kompatibel med jpeg, vcd, mp3 samt dvd-audio. Dimensionerna är 430x332x85 mm och vikten är 4,5 kg. Anslutningarna utgörs av hdmi, komponentvideo, s-video, kompositvideo, scart, 2xstereo analog audio, 7.1 analog audio, koaxial samt optisk digital ljudutgång.

Tillverkare: Panasonic