Sök
Panasonic DMP-B15

Panasonic DMP-B15

Blu-ray nu även i bilen

2009-09-29

En bärbar blu-ray spelare som ger högupplöst format på resan och som dessutom är en fullfjädrad spelare även i hemmet. Panasonic DMP-B15 levererar utmärkt bild- och ljudkvalitet via hdmi.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 "En fullvoksen Blu-ray spiller"
Video 80/100 "Überzeugende Bildqualität"
What video 4/5 "Costs an arm and a leg"
Pc advisor 3/5 "Better as an in-house blu-ray player"
Pocket lint 9/10 "A great Blu-ray player, period"

Vad tycker testarna?

Det som imponerar mest hos testarna med Panasonic DMP-B15 är att de flesta funktioner som finns hos en stationär spelare finns vilket innebär att den fungerar lika bra i hemmabion som vilken annan spelare som helst. I den miljön uppvisar spelaren också att den är en fullfjädrad leverantör av högupplöst bildmaterial vilket även gäller ljudkvaliteten. Som bärbar spelare är den något bulkig i sin utformning och har en batteritid som är precis över gränsen för att kunna spela upp en längre film. Att skärmen inte har full-hd upplösning anses inte vara ett problem av de flesta testare då det ändå blir bättre med blu-ray än med vanlig dvd. Betraktningsvinkeln är något snäv men det som talar mest emot produkten är det höga priset.

Hjemmekino

"En fullvoksen Blu-ray spiller"

Hjemmekino skriver att med stödfot, 12v-kabel och vanlig strömförsörjning så är Panasonic DMP-B15 en blu-ray spelare som kan användas precis överallt. Plus för en hdmi-utgång för anslutning till extern tv. Och tack vare bland annat ethernetingång är möjligheterna för denna spelare likvärdiga stationära alternativ. Plus för att ljusstyrkan kan ökas då det behövs när skärmen används i bil även om det innebär att färgerna inte blir de bästa. De inbyggda högtalarna fungerar även om det i bilen kanske är bäst med ett par hörlurar. Letar man efter en portabel blu-ray spelare är DMP-B15 enligt testaren ett utmärkt val.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 7 2009

Video

"Überzeugende Bildqualität"

Tyska Video är frågande till högupplösta blu-ray format med en skärm på enbart 8,9 tum men efter sin genomgång av Panasonic DMP-B15 blir svaret att det går. Detta tack skärmens relativt goda upplösning lyckas få bättre skärpa och djup med blu-ray än med dvd. Allt är dock inte perfekt, mörka partier känns något kalla i färgerna och skärpan blir ibland lite för hög. Det senare går inte att korrigera och noteras vid närbilder. Skärmen har få inställningar men färger och ljusstyrka kan korrigeras. Bra är då att spelaren kommer med desto fler inställningsmöjligheter. Utfasningen av vanligt dvd-format i bilen kommer inte att ske över en natt då priset på Panasonic DMP-B15 är rejält högt.

Källa: Video (DE) nr 9 2009

What video

"Costs an arm and a leg"

Även om Panasonic DMP-B15 är en portabel produkt anser What video att tillverkaren tagit med de flesta av funktionerna som gjort deras stationära dito så populära. Högupplöst material blir kopplat till en tv riktigt bra. Speciellt flytet i återgivningen imponerar. Även uppskalade dvd-filmer och divx blir riktigt bra. Att se på film via den inbyggda skärmen ger en bild som blir knivskarp och den för formatet kanske opassande upplösningen är inte ett problem. Färger tenderar dock att vara lite för intensiva och betraktningsvinkeln är något snäv. Via hdmi-utgången blir ljudet så bra som den kan bli. Enheten är också enkel att använda. Negativt är bland annat att den tar 20 sekunder på sig att läsa in en skiva och att batteritiden är väl kort.

Källa: What video (GB) nr 349

Pc advisor

"Better as an in-house blu-ray player"

Pc advisor tycker inte att Panasonic DMP-B15 är optimal som bärbar spelare då den är ganska stor vid en jämförelse med konkurrenterna. Dessutom räcker batteriet inte i mer än runt 2,5 timmar vilket är på gränsen för att kunna se en hel film med små avbrott. Stort minus också för att upplösningen på skärmen endast är 1024x600 pixlar vilket tar bort lite av meningen med att ha en blu-ray. Även om film fortfarande blir bra om det är högupplöst material. Som en del i hemmabion, ansluten till en plattskärm fungerar enheten riktigt bra. Bildkvaliteten blir inget annat än utmärkt med en hd-upplöst skärm. Tack vare goda anslutnings- och multimediamöjligheter saknas egentligen inget direkt i jämförelse med en stationär produkt. En stor nackdel är det höga priset som kommer att avskräcka många.

Källa: www.pcadvisor.co.uk (GB)

Pocket lint

"A great Blu-ray player, period"

Fördelarna med Panasonic DMP-B15 är enligt Pocket lint många. Förutom att den är portabel har den också omfattande multimediamöjligheter som inte står sina stationära syskon långt efter. Filmer via den inbyggda skärmen ger hög detaljrikedom även om det inte rör sig om full hd. Dessutom blir färger och kontrast riktigt bra. Skillnaden gentemot vanlig dvd blir väldigt tydlig. En nackdel är att den är långsam på att läsa in skivor och det tar tid innan man får fram menyerna. Batteritiden räcker inte heller till mer än en film. I bilen är det aldrig något problem då tillverkaren skickar med en 12v-kabel. Detta är en utmärkt blu-ray spelare, och det gäller även för den som inte tänkt använda spelaren i bilen då det lilla formatet är ett smidigt sätt att spara plats i tv-hyllan.

Källa: www.pocket-lint.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Bildstorlek 8,9 tum

Bildskärmsupplösning 1024x600 pixlar

Angiven maximal batteritid 2 timmar 30 minuter

Formatstöd (exempel) Blu-ray, dvd, mp3, jpeg, dolby truehd, dts-hd ma, divx, avchd

D/a-omvandlare 192kHz/24bit

Anslutningar Hdmi, av-in/av ut, hörlursutgång, sd-kortläsare, ethernet

Elförbrukning 22 watt (ansluten till elnätet)

Övrigt Inbyggda stereohögtalare

Mått 256(h)x59(h)x202(d) mm

Vikt 1,7 kg

Tillverkare: Panasonic