Sök
Packard Bell EHR2080

Packard Bell EHR2080

Hyfsad

2006-06-20

En dvd-inspelare med många anslutningsmöjligheter och ett brett urval av olika inspelningskvaliteter att välja mellan. Testarna anser att den är hyfsad, men ogillar fjärrkontrollen och det höga fläktljudet.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 3/5 ”Avoid this one”
Bild & ljud hemma 7/10 ”Billig och bra”
Home cinema choice 3,5/5 ”In the lower end of the market”

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att de många uttagen är den kanske största fördelen. De tycker också att dvd:n har tämligen bra funktioner för filmredigering, även om de inte är helt överens i frågan. Däremot är testarna mycket oense om hur bra inspelningar EHR2080 presterar och hur enkel spelaren är att använda. Testarna är relativt ense om att fjärrkontrollen är mycket opraktisk och att fläkten är alltför högljudd.

What video

”Avoid this one”

What video tycker att Packard Bell EHR2080 ser alldaglig ut, men noterar de många anslutningarna. Testaren är inte förvånad över de filformat som stöds utan anser dem vara standard. Dvd-inspelaren beskrivs som extremt högljudd när den inte är på standby. Funktionen som gör att man kan spola tillbaka tre timmar i tv-utbudet, uppskattas av testaren. Fjärrkontrollen känns däremot klumpig med för små knappar, utom inspelningsknappen som istället är lätt att komma åt av misstag. Menyerna uppskattas inte heller av testaren som anser dem gammaldags och amatörmässigt uppbyggda. Testaren tycker inte att de redigeringsfunktioner som finns fungerar särskilt bra, eftersom menyerna är svårhanterliga och man inte återfår diskutrymme när man raderar film. Som dvd-spelare fungerar den klart godkänt, även om 5.1-ljudet saknar finess när det gäller finare ljud, som till exempel sång.

Källa: What video, april 2006

Bild & ljud hemma

”Billig och bra”

Packard Bell EHR2080 svartEnligt Bild & ljud hemma är EHR2080 en godkänd dvd-inspelare som gör bra inspelningar, även när man inte spelar in på högsta kvalitet. Den anses fungera godkänt som dvd-spelare. Bilden känns bra och både färger, mörker och ljus hanteras fint. Ljudet är dock lite matt. Testaren uppskattar att spelaren har ingångar för dv-kamera och usb. Att den stödjer filformatet divx är positivt. Vidare tycker testaren att fjärrkontrollen "känns billig" och att den reagerar långsamt. Testaren anmärker också på att det inte går att välja inspelningskvalitet med fjärrkontrollen, utan detta måste göras i inställningsmenyn, något som kan bli tröttsamt. Dessutom uppstår ett problem om man spelar in direkt och en förprogrammerad inspelning ska starta; då avbryts den direkta inspelningen.    

Källa: Bild & ljud hemma, mars 2006

Home cinema choice

”In the lower end of the market”

Home cinema choice gillar att EHR2080, sin prislapp till trots, är utrustad med hårddisk. Den anses välbyggd och dessutom uppskattas möjligheterna att kopiera ljud, filmer och bilder till dvd. Att det finns usb- och rgb-ingång är bra, däremot är det sämre att den inte har någon mottagare för digital-tv och att alla inspelningstider måste ställas in manuellt. Det höga fläktljudet får minus. Redigeringsfunktionerna får godkänt. Att borttagna filmklipp fortfarande tar upp plats är dock ett minus. Normalkvaliteten på inspelningarna är bra, men de två lägsta bildkvaliteterna bör endast användas i undantagsfall då kvaliteten är undermålig. Inspelaren klarar också filformaten divx och xvid vilket är mycket användbart. Ljudet är överlag bra men kan förlora i skärpa.     

Källa: Home cinema choice, june 2006

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Packard Bell EHR2080 är en dvd-inspelare som bland annat stöder mp3, divx och xvid. Den kan spela in på dvd+r och dvd+rw-skivor. Det går även att spela upp på exempelvis dvd-r/rw, svcd, vcd. På den sistnämnda kan man även redigera filer direkt på skivan. EHR2080 har 80 gigabyte hårddisksutrymme på vilket man kan spela in upp till 100 timmar, om man väljer den lägsta bildkvaliteten. På en dvd kan man spela in 1-6 timmar beroende på den valda bildkvaliteten. Inspelningsbuffert på hårddisken är tre timmar. Det är möjligt att spela musik och visa bilder från usb-lagringsenheter och kopiera till dvd. Anslutningsmässigt finns såväl scart med rgb som komponent, s-video, usb och ingång för dv-kamera. Enheten väger 5,3 kg och mäter 430(b)x48(h)x308(d) mm.