Sök
Onkyo DV-SP500

Onkyo DV-SP500

Allroundare utan udd

2003-04-07

Onkyo DV-SP500 kan vara rätt val för den som ställer höga krav på ljud och bild.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 77/100 "Viele Komfort-Features"
Essential Home Cinema 3/5 "Clean picture and clean sound"
DVD & Hjemmekino 89/100 "Musikken låter virkelig"

Vad tycker testarna?

Onkyo DV-SP500 får mycket bra kritik för både ljud och bild. Klara, spänstiga färger tillsammans med ett ljud som är harmoniskt och präglas av en ren diskant och djup bas. Men det verkar som om Onkyo DV-SP500 inte har det där lilla extra och den utmärker sig inte i konkurrensen. När SP500 jämförs med rivalerna framhålls ljud- och bildkvalitet, men andra spelare har mer utrustning och är mer flexibla. Sammantaget är det inget större fel på spelaren och enda bristen verkar vara fjärrkontrollens alldeles för minimala knappar.

Video

"Viele Komfort-Features"

Video tittar närmare på sju spelare, förutom Onkyo DV-SP500 även Kenwood, Thomson, Yamaha och Toshiba bland andra. SP500 visar upp en hel del möjligheter både för CD och DVD. Ljudet är tidvis behagligt och nyanserat men lite kraftigt ibland. Bildåtergivningen var betydligt bättre med fina färger och toner samt en bakgrund som är mycket detaljrik. Även motiven i snabba scener återges med klarhet och skärpa. Med finjustering blir bilden så gott som perfekt. Fjärrkontrollen är testaren inte lika imponerad av. Knapparna är hopplöst små och drar ner poängen rejält. Till segrare väljs Toshiba SD-520 ESE, till bästa köp Kenwood DVF-R 5060.

Källa: Video nr 2, 2003
Essential Home Cinema nr 18, 2002
DVD & Hjemmekino nr 2, 2003

Essential Home Cinema

"Clean picture and clean sound"

Essential Home Cinema tycker att SP500 har en ful fjärrkontroll som är obekväm och inte särskilt genomtänkt. DVD-bilden har bra balans, trots att färgerna verkar lite dova. För övrigt anser testaren inte att SP500 skiljer sig markant från sina konkurrenter när det gäller finesser och flexibilitet mot kringutrustning. Det finns inte heller något som utmärker spelaren. EHC ger pluspoäng för att ljudet är bra och rent, men är tveksamma till spelaren som helhet. Även om märket borgar för en kvalitativ och stabilt byggd spelare bör man kanske fundera på att lägga lite pengar på högre prestanda och fler finesser menar testaren till slut.

DVD & Hjemmekino

"Musikken låter virkelig"

DVD & Hjemmekino testar sex DVD-spelare och förutom SP500 granskas spelare från bland andra Harman Kardon, JVC och Sony. Bilderna är fina och det finns möjlighet att justera en hel del. Man jämför kontrastnivån med Harman Kardon och märker att SP500 ligger något efter. Ljudet är dock mycket bra, även rörande stereomusik. Bra diskant kombinerat med präktig bas gör lyssningen till en upplevelse och detta är förmodligen den bästa spelaren vad gäller ljud. Det säger en hel del när den testas tillsammans med kvalitetsmärken som Harman Kardon och Sony. Bilderna är också mycket bra. Skarpa bilder med mättande färger visar spelaren upp. Harman Kardon och Sony och JVC fick emellertid bättre poäng eftersom de ansågs bättre utrustade.

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-SP500 är en stationär DVD-spelare som förutom DVD-Video hanterar VCD, CDR/RW och MP3. Modellen är slimmad och finns i svart och silver. SP500 fungerar med PAL och NTSC. Den har en D/A-omvandlare på 192 Khz/24 bitar. SCART (RGB), S-video, kompositvideo finns. Digitala utgångar är koaxial och optisk samt analog stereoutgång. Direct Digital Path renar signalljudet för att optimera ljudet. Spelaren mäter 435(W)x91(H)x312(D) mm och väger 3,4 kg.

Modell: Onkyo DV-SP500