Sök
Onkyo DV-SP406

Onkyo DV-SP406

Dvd:n lever

2009-03-16

Funktioner, användarvänlighet och den fina bildkvaliteten får beröm hos Onkyo DV-SP406. Spelaren får odelat höga betyg i testerna och bedöms vara mycket prisvärd.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 5/5 “Very impressive pictures”
What video 5/5 “Magnificent picture quality”
Trusted reviews 9/10 “Smooth, assured pictures”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren från Onkyo har många kvaliteter. Designen är stilren även om någon testare tycker att den känns plastig och att displayen är för liten. Anslutningarna är många och spelaren är lättanvänd. Fjärrkontrollen kunde dock varit bättre utformad. Bildkvaliteten imponerar mycket med sin fina skärpa, detaljrikedom och vackra färger. Tillgången till usb beröms från flera testare. Överlag en prisvärd spelare som har mycket att erbjuda.

What hifi

“Very impressive pictures”

Enligt What hifi håller Onkyo DV-SP406 hög kvalitet med tanke på det relativt låga priset. Bilden imponerar med bra skärpa, djup svärta samt klara och fina färger. Att spelaren kan hantera rörelser på ett bra sätt gör intryck. Usb-anslutningen beröms. Spelaren har några mindre nackdelar, däribland att knapparna på fjärrkontrollen är i minsta laget. Även displayen på spelaren är i minsta laget och ljudet känns smalt och tråkigt. Designen är tilltalande och dvd:n känns välbyggd, men det är bilden som gör att Onkyo DV-SP406 är något utöver det vanliga.

Källa: What hifi (GB) oktober 2008

What video

“Magnificent picture quality”

What video tycker att Onkyo DV-SP406 har mycket att erbjuda och berömmer framför allt bildkvaliteten, tillgången till usb samt övrig funktionalitet. Bland annat nämns finessen ”last scene memory mode” där spelaren kommer ihåg var på skivan man var sist även om skivan plockas ut från spelaren. Rent utseendemässigt beskrivs DV-SP406 som fyrkantig, omodern och lite plastig. Displayen kunde gärna varit större, men anslutningsmöjligheterna är bra. Testaren hade uppskattat mer möjligheter till bildjustering än vad som finns. Bildkvaliteten får mycket fina omdömen. God detaljnivå och bra skärpa. Färgerna blir perfekta och med ett härligt djup. Bilden är följsam och mjuk. Ljudet beskrivs som dynamiskt och behagligt, men det saknas lite kraft. Den något trista designen till trots så är spelaren mycket kapabel. What video testar även LG DV45H, Panasonic DVD-S54, Samsung DVD-F1080 och Toshiba SD-580E där den aktuella Onkyon blir testvinnare.

Källa: What video (GB) nr 343 2009

Trusted reviews

“Smooth, assured pictures”

Trusted reviews anser att Toshiba DV-SP406 har många bra funktioner till ett vettigt pris. Spelaren kan enkelt attrahera dem som önskar en kompetent spelare men som ännu inte är redo för blu-ray. Många format hanteras och enheten har goda anslutningsmöjligheter. Designen är snygg, spelaren är lättanvänd och smidig men känns samtidigt något plastig och lättviktig. Tillgången till usb uppskattas. Även denna testare finner att fjärrkontrollen är för liten och att knapparna sitter för tätt. Bildkvaliteten är strålande med en klar och brusfri bild som kan hantera rörelser på ett utmärkt sätt. Skärpan och kontrasten beröms, liksom färgåtergivning och svärta. Kombinationen av bra funktioner, anslutningsmöjligheter och fantastisk bild gör att Onkyo DV-SP406 känns oerhört kompetent och väl värd ett köp.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta:

Onkyo DV-SP406
Formatstöd (exempel): dvd, cd, dvd, wma, divx, mp3, jpeg
D/a-omvandlare: 192kHz/24-bit
Anslutningar (exempel): s-video, komponent, komposit, hdmi, usb
Övrigt: dolby digital, dts, 1080p uppskalning
Mått: 435x59x250 mm
Vikt: 2,5 kg

Tillverkare: Onkyo