Sök
Onkyo DV-SP1000E

Onkyo DV-SP1000E

Kompetent spelare med potential

2005-01-25

Onkyo DV-SP1000E hanterar i stort sett alla tillgängliga format och anslutningsmöjligheterna är många. Såväl bild som ljud gör att testarna samtliga rekommenderar produkten.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 89/100 “Sehr gut”
Audio 5/5 “Der Alleskönner”
Home Cinema Choice 5/5 “A high-end hit”
What Hifi 4/5 “An excellent player”

Vad tycker testarna?

Samtliga anser att DVD-spelaren är ett mycket bra köp och att den ger utmärkt resultat vid uppspelning. Testarna menar att bilden har mycket bra färgåtergivning och skärpa, även om en testare menar att bilden kan uppfattas som något onaturlig om man tittar på film med mycket varma toner. Testarna imponeras av de många anslutningsmöjligheterna samt av det faktum att spelaren utan problem hanterar i stort sett alla diskformat som finns på marknaden idag. En testare anser att det kommer att gå många år innan spelaren blir omodern.

Video

“Sehr gut”

DV-SP1000E_RearVideo menar att fjärrkontrollen är rejäl och ligger bra i handen. Dessutom är den väldesignad och mycket översiktlig. Spelarens ljud är dynamiskt och har så stor precision att verklighetskänslan inte är långt borta. Spelaren är rejäl och robust och så komplett en DVD-spelare kan bli, fortsätter testaren, dessutom med så många anslutningsmöjligheter att åtskilliga konkurrenter kommer till korta. Alla bildvarianter visas felfritt, utan störningar. Bilden är flimmerfri och med mycket hög skärpa. Bättre spelare går knappast att få, fortsätter testaren. Den bästa kvaliteten visade spelaren med en DLP-projektor och upplösningen 1280x720 pixlar.

Källa: Video, nr 10 2004
Audio, nr 10 2004
Home Cinema Choice, dec 2004
What Hifi, okt 2004

Audio

“Der Alleskönner”

Audio testar förutom Onkyo DV-SP1000E även Pioneer DVD-575 A, Nad T 533, Cyrus DVD 6, Sony DVP-NS 999 ES och Meridian G 98 AH. Testvinnare är Meridian med Onkyo på andra plats. Listan på de format DVD-spelaren stöder är lång och man har till och med THX-Ultra certifikat. Spelaren är snygg och solid samtidigt som den är ytterst kompetent. Här hittar man alla tänkbara anslutningar, t o m HDMI. Spelaren omvandlar även analoga bilder från komposit och s-videoingångar till digitalt format vilket skapar ett mycket bra resultat, fortsätter testaren. Kvaliteten på bilden är mycket hög, färger och skärpa tillhör de allra bästa på marknaden. Ljudet är dynamiskt och mycket bra, avslutar testaren.

Home Cinema Choice

“A high-end hit”

Home Cinema Choice menar att denna spelare har stöd för i stort sett alla format som lagras på disk. Spelaren påminner mer om en dator än en DVD-spelare och tillverkaren har gjort allt man har kunnat för att undvika störningar i ljud och bild. Spelaren är mycket solid och det kommer att ta mycket lång tid innan den någonsin blir omodern. Bortsett från avsaknaden av DVI-D anslutning har man här alla anslutningar man kan önska sig. Fjärrkontrollen är bakgrundsbelyst och mycket väl genomtänkt. Dessutom är menyerna väl genomtänkta vilket gör navigeringen enkel. Bildkvaliteten är otroligt bra och bilderna ser nästan tredimensionella ut vid högkvalitativ överföring. Färg, djup, kontrast och detalj är utmärkta. Även ljudet imponerar eftersom det är dynamiskt, energiskt och kraftfullt. Dessa är parametrar som vanligtvis inte är så enkla att balansera, avslutar testaren.

What Hifi

“An excellent player”

What Hifi menar att man inte skall låta sig luras av det låga priset. Spelaren är rejälare än de flesta konkurrenter. Bildkvaliteten är otroligt bra men man bör använda HDMI-utgången och koppla spelaren till en passande projektor för att få bästa resultat. Bilden blir då mycket bra. Tittar man på film med varmare toner kan dock bilden framstå som något onaturlig, fortsätter testaren. Ljudmässigt fungerar spelaren bäst med multikanalsljud. Det låter mycket bra, om än en aning sterilt. Bortsett från mindre klagomål är spelaren ett utmärkt köp, avslutar testaren.

Cirkapris: 40000 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-SP1000E är en DVD-spelare med dimensionerna 435(b)x123(h)x374(d) mm och vikten 12,1 kg. Det är en THX-Ultra certifierad universalspelare med inbyggd Dolby Digital och DTS-dekoder. Befintliga anslutningar är S-video in, kompositvideo in, två S-video ut och två kompositvideo ut, två komponentvideo ut, två par stereoutgångar, 7.1-kanals ljudutgång, scartport, två koaxiala digitala utgångar, två optiska digitala utgångar, 12 V trigger ut, IR in och IR ut, R1 fjärr in och ut, RS232 seriell port, två IEEE1394 länkar och HDMI-utgång. Spelaren stöder DVD-audio, SACD, DVD-R/RW, CD-R/RW, video CD, Picture CD, MP3. Spelaren har ännu inte lanserats i Sverige.

Modell: Onkyo DV-SP1000E