Sök
Onkyo DV-S757

Onkyo DV-S757

Kvalitet som kostar

2002-04-18

Onkyo DV-S757Video82/100"Sehr gut"Essential Home Cinema4/5"Looks good and sounds fantastic"Hifi Choice4/5"Sonically, it's a bit of a star"Onkyo DV-S757Onkyo DV-S757 är en THX-certifierad DVD-spelare som spelar DVD-Video, DVD-Audio och multikanals SACD samt CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW och Mp3. Spelaren har integrerad
Testkälla Betyg Kommentar
Video 82/100 "Sehr gut"
Essential Home Cinema 4/5 "Looks good and sounds fantastic"
Hifi Choice 4/5 "Sonically, it's a bit of a star"

Vad tycker testarna?

Onkyo DV-S757 är en DVD-spelare som faktiskt gör skäl för sin THX-certifiering. Ljudet är naturtroget och utmärkt, även om en testare saknar en ”medryckande rytmisk känsla”. I en test koras Onkyo till bästa ljud-spelare. Både bild och ljud får annars bra omdömen och designen är tillika snygg och enkel att handha. Priset är i högsta laget även för en kvalitetsspelare som denna.

Video

"Sehr gut"

Tyska Video testar Pioneer DV-747A och Onkyo DV-S757 i en jämförelse. Båda spelarna håller samma höga klass och tar samtliga gångbara format på marknaden. Bildkvaliteten hos Pioneer är mycket bra med skarpa bilder som testaren sällan skådat men även Onkyo får utmärkta omdömen. Bild, ljud, utrustning och handhavande kan ställas in till perfektion och individuella önskemål. Onkyo är THX-certifierad, men Pioneer har fler finesser och Onkyo får därför nöja sig med en andraplacering. Betygsmässigt skiljer det inte särskilt mycket mellan de båda spelarna.

Källa: Video nr 3 2002
Essential Home Cinema nr 11, 2002
Hifi Choice mars, 2002

Essential Home Cinema

"Looks good and sounds fantastic"

Essential Home Cinema menar att Onkyo är en snygg DVD som också imponerar ljudmässigt. Ljudet är mycket realistiskt och dialogen har ett starkt och klart ljud. Bildkvaliteten är bra men kanske saknas det extra flyt som skiljer ”bra” från ”utmärkt” menar testaren. Spelaren är enkel att installera och har mycket tydliga anvisningar för alla anslutningar. Fjärrkontrollen är inte bara snygg utan också mycket funktionell. Sammanlagt en kvalitetsspelare som är mycket väl värd att titta närmare på. Prislappen passar dock inte alla och den är lite för dyr jämfört med andra spelare på marknaden. Onkyo får dock utmärkelse för bästa ljud i testet.

Hifi Choice

"Sonically, it's a bit of a star"

Hifi Choice anmärker främst på priset. Det är mycket pengar för en DVD, även om den är kvalitetsmässigt mycket bra. Onkyo erbjuder också många möjligheter, men saknar progressive scan och komponentvideo. En kompetent spelare med ett ljud som överträffar många andra, skarpt och klart men saknar kanske ändå en medryckande rytmisk känsla. Även om bilden har ett litet grönstick så ger den ändå  ett naturtroget intryck, skriver Hifi Choice. 

Cirkapris: 14500 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-S757 är en THX-certifierad DVD-spelare som spelar DVD-Video, DVD-Audio och multikanals SACD samt CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-RW och Mp3. Spelaren har integrerad dekoder för Dolby Digital, DTS samt MPEG. 12-bitars, 108 MHz video D/A omvandlare och 192 kHz 24-bitars D/A omvandlare för DVD-Audio. Inläsningstid för DVD är 8 sekunder. Bland anslutningarna finns scart med RGB samt utgångar för video, audio, optiska digitalutgångar samt koaxial utgång. Spelaren levereras i silver och mäter 435x91x313 mm. 

Modell: Onkyo DV-S757