Sök
Onkyo DV-S555

Onkyo DV-S555

Medelgod och medeldyr

2002-01-24

Onkyo DV-S555 är en DVD-spelare som har de vanliga funktionerna och ger bra teknik för pengarna. Den får relativt goda betyg, trots att den inte bjuder på några egentliga finesser.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 75/100 "Sehr gut"
Area-DVD 5,5/6 "Fairer Preis"
Consumer Guide "Unspectacular"

Vad tycker testarna?

Onkyo DV-S555 får överlag bra betyg. För att vara en spelare i medelklass är ljud och bild mycket bra. Visst finns det bättre alternativ, menar testarna, men dessa är också dyrare. Onkyo DV-S555 erbjuder egentligen alla basinställningar och funktioner de flesta behöver. Modellen får utmärkelsen ”bästa köp” av en testare, eftersom den ger bra teknik till ett bra pris.

Video

"Sehr gut"

Video presenterar ett test med sju spelare i mellanklassen där Onkyo DV-S555 får fin kritik för att den kan betjänas från panelen och inte enbart via fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen är dock onödigt krånglig och jämförs ljudet i Onkyo DV-S555 med referensmaskinen Sony DVP-S939 så råder ingen tvekan om att Sony ger en klart bättre ljudupplevelse. Det kan bero på att den återger en analog stereoton som känns lite skrällig i bas och tonhöjd. Men bildkvaliteten är bättre än ljudet i Onkyo-spelaren. Med manuella finjusteringar lyckades man få fram en strukturerad och skarp bild med prima färgmättnad och kontrast. Testvinnare totalt sett är Pioneer DV-444.

Källa: Video nr 10, 2001
Till Area DVDs hemsida
Till Consumer Guides hemsida

Area-DVD

"Fairer Preis"

Area DVD menar att Onkyo DV-S555 lyckas bra med anslutningsmöjligheterna. Det är en flexibel spelare som är tystlåten och inläsningen går snabbt. En fördel är att spelaren även kan betjänas från panelen. Fjärrkontrollens knappar är något små, men den är strukturerad på ett logiskt sätt. När det gäller bilden anför man att modellen ger en skarp, klar bild med fräscha färger. Med klassisk musik på CD ger Onkyo DV-S555 ett fint och harmoniskt ljud som speglar hela spektrat från bas till diskant utmärkt. Jämför man pris och prestanda så är Onkyo DV-S555 ett mycket bra alternativ på marknaden.

Consumer Guide

"Unspectacular"

Även Consumer Guide tycker att Onkyo DV-S555 är ett bra köp. Man får mycket bra teknik för pengarna. Visserligen anses designen vara rätt vanlig. Spelaren erbjuder inte direkt något spektakulärt förutom de vanligaste funktionerna, men fjärrkontrollen är acceptabel och spelaren är lätt att använda. Sammantaget anser man att modellens pris kunde varit konkurrenskraftigare, eftersom man finner en hel del spelare i samma klass med lägre pris.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-S555 spelar DVD-V, VCD, CD-R, CD-RW samt Mp3. Spelaren är utrustad med digitala utgångar för Dolby Digital, DTS, MPEG2 samt PCM. Modellen kan köpas i svart eller silver och frontpanelen är försedd med de vanligaste knapparna. Fjärrkontroll samt tre olika lägen för snabb fram- och tillbakaspolning och frame-by-frame samt individuellt justerbara parametrar för programmering av bild. Spelaren mäter 435x312x91 mm och väger 3,4 kg.

Modell: Onkyo DV-S555