Sök
Onkyo DV-HD805

Onkyo DV-HD805

Dyr toppresterare

2008-02-14

En hd dvd-spelare med stöd för 1080p-upplösning och 24 Hz samt både dolby truehd och dts-hd. Testarna är mycket nöjda och menar att den levererar en återgivning i toppklass för både hd dvd och vanliga dvd-filmer.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 88/100 "Der zurzeit kompletteste HD-DVD-Player"
Audio 95/100 "Ein fazinierendes Sound-Erlebnis"
Hjemmekino 4/6 "Full kontroll på bildematerialet"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är Onkyo DV-HD805 en hd dvd-spelare med mycket att erbjuda. Detta beroende på såväl anslutningar som formatstöd och bildkvalitet. Spelaren får också beröm för hur den hanterar vanlig dvd-video. Den anses göra ett lika bra jobb med uppskalningen som dagens dyraste dedikerade dvd-spelare. Dessutom så uppskattas att hd-ljud kan skickas ut i okomprimerad form. Som cd-spelare kan den inte ta över husets hifi-utrustning men gör ändå ett bra jobb.

Audiovision

"Der zurzeit kompletteste HD-DVD-Player"

Det är Onkyo DV-HD805 som plockar hem flest poäng när den jämförs mot de två Toshibaspelarna HD-EP30 och HD-EP35. Audiovision menar att Onkyos produkt är den hittills mest kompletta hd dvd-spelaren då den inte bara har stöd för alla bild- och ljudformat utan också uppges bjuda på en utmärkt prestation. Med hd dvd blir det extremt skarpa bilder med mycket bra detaljåtergivning som dessutom är fria från flimmer. Testaren imponeras också av uppspelning av vanliga dvd. Uppskalningen fungerar enligt uppgift så pass bra att produkten kan konkurrera med dedikerade dvd-spelarna i absoluta toppskiktet. Att enheten också kan skicka ut hd-ljudformat i okomprimerad form gör enligt testaren detta till en mycket säker hd dvd-spelare.

Källa: Audiovision (DE) nr 1 2008

Audio

"Ein fazinierendes Sound-Erlebnis"

Tyska Audio skriver att när det gäller bildåtergivningen så gör produkten ett mycket bra jobb med både hd-dvd som vanlig dvd. Ethernetingången uppskattas av testaren då den möjliggör nedladdning av extramaterial från internet. När det kommer till att bedöma audioegenskaperna så blir omdömet mycket bra när spelaren ansluts analogt och utmärkt när hdmi används. Dessutom så bjuder spelaren på ett bra cd-ljud, skriver testaren.

Källa: Audio (DE) nr 1 2008

Hjemmekino

"Full kontroll på bildematerialet"

Onkyo DV-HD805 har allt som går att få i en av dagens hd dvd-spelare. Det skriver Hjemmekino som grundligt går igenom de ingående komponenterna och stödet för olika format. Testaren finner att spelaren har full kontroll på bildmaterialet med tryck i färgerna och bra svärta. Ljudmässigt hänger DV-HD805 också med och levererar surroundformaten utan minsta ansträngning. Återgivningen av dvd-video är lika bra som hos en dyr dvd-spelare och Hjemmekino skriver att det inte finns minsta anledning till att tvivla på dvd-egenskaperna hos produkten. DV-HD805 är enligt testaren en omförpackad HD-XE1 från Toshiba som kostar dubbelt så mycket. Varför det föreligger prisskillnad kan testaren inte förstå eftersom de två uppges vara identiska i sin prestation.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 1 2008

Cirkapris: 11000 kronor

Produktfakta: Onkyo DV-HD805 är en stationär hd dvd-spelare som kan återge hd dvd, dvd-video samt dvd-r/w, dvd-r dl och cd-r/w. Utgångsformat för hd-dvd är 720p, 1080i och 1080p i 60 Hz och 24 Hz. Dvd-video kan skalas upp till 1080p. Ljudmässigt stöds bland annat dolby truehd och dts-hd med 7.1 bitstream output. Det finns möjlighet att ansluta spelaren till nätverk. Anslutningar omfattar också hdmi (1.3a), komponentvideo, kompositvideo, s-video, digital optisk och koaxial ljudutgång samt analog 5.1-ljudutgång. Måtten är 435x73x346 mm och vikten 4,3 kg.

Tillverkare: Onkyo