Sök
Onkyo DV-BD606

Onkyo DV-BD606

Svag prestation med blu-ray

2009-02-03

Med DV-BD606 så ger sig Onkyo in på blu-ray-marknaden, om än något sent. Testarna menar att spelaren har fina ljudegenskaper och att dvd hanteras utmärkt men att bilden med blu-ray inte är i klass med den hos andra tillverkare.
Testkälla Betyg Kommentar
What hifi 3/5 "Blu-ray picture is very disappointing"
Audio 88/100 "Mit gutem Bild und gutem Ton"
Stuff 3/5 "Ho-hum Blu-ray images"

Vad tycker testarna?

När det gäller specifikationerna och ljudprestationen så menar alla tre testare att Onkyo DV-BD606 är en bra produkt. Den gör dessutom ett mycket bra jobb med vanliga dvd-skivor men återgivningen av blu-ray anses enbart vara medioker. Detta då bilden saknar den sista gnuttan av detalj och ger ett mjukt intryck samt då det saknas både kontrast och tryck i färgerna. En av testarna menar dock att bilden är bra, medan två testare skriver att det går att få en långt mycket bättre spelare för pengarna.

What hifi

"Blu-ray picture is very disappointing"

Angående specifikationerna hos Onkyo DV-BD606 så menar What hifi att allt är i ordning även om vissa kommer att sakna en analog 7.1-utgång. Att enheten levererar hd-ljud i bitstream över hdmi, stöder 1080/24p och skalar upp dvd till 1080p omfattar allt som kan önskas från en blu-ray-spelare. Prestationen med blu-ray upplevs som en besvikelse då bilderna saknar den sista delen av detaljåtergivning och har till och med en antydan till mjukhet i sig. Färgerna känns dessutom svagare och bilddjupet är inte lika övertygande som konkurrenter i prisklassen. Enheten gör bättre ifrån sig med hd-ljud som känns både slagkraftigt och distinkt med väldefinierade dialoger och precis fördelning av effekter. Film på dvd övertygar och spelaren uppges prestera lika väl som en dyrare dvd-spelare.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Audio

"Mit gutem Bild und gutem Ton"

Det finns ett par punkter som redan från början gör att produkten inte känns som den modernaste blu-ray-spelaren, skriver Audio och räknar upp frånvaro av blu-ray profil 2.0, att ingen multikanalsutgång finns och att enheten inte kan avkoda hd-ljudströmmar internt. De hd-ljudformat som stöds och skickas som bitstream via hdmi till en receiver som kan hantera dem låter mycket bra och karaktäriseras som naturlig och dynamisk. Ljud som matas ur koaxialutgången uppges dessutom ha en kraftig bas och leverera stor detaljrikedom. Testaren tycker också att bilden blir mycket bra men nämner inte denna mer detaljerat än så.

Källa: www.audio.de (DE)

Stuff

"Ho-hum Blu-ray images"

Stuff menar att Onkyo DV-BD606 har ett något ålderstiget utseende och ser ut att vara importerad från 80-talet. Specifikationerna upplevs däremot vara helt i ordning även om frånvaro av en analog multikanalsutgång kommer att vara ett bekymmer för den som sitter på en äldre receiver. Enheten levererar ett mycket bra hd-ljud men bilden med blu-ray uppges sakna den sista gnuttan detaljrikedom. Även denna testare anmärker på att bilddjupet inte övertygar fullt lika mycket som hos andra spelare på marknaden. Dessutom så saknas vitalitet i färger och kontrasten är något låg. Dvd-filmer hanteras konstigt nog mycket bättre, skriver Stuff. Spelaren gör ett mycket bra jobb med att skala upp bilden till 1080p och här blir skärpa och färger bättre och i klass med en dyrare dvd-spelare. Dock så gör den mediokra prestationen med blu-ray att testaren inte kan rekommendera Onkyo DV-BD606.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta:

Produkt: Onkyo DV-BD606
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, dolby truehd (bitstream), dts-hd (bitstream)
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent, komposit, optisk, koaxial
D/a-omvandlare: 54 MHz/12 bit (video), 192 kHz/24 bit (audio)
Övrigt: Profil 1.1, sd-minneskortläsare
Mått: 435x82,3x359 mm
Vikt: 4,1 kg

Tillverkare: Onkyo