Sök
Onkyo DV-BD507

Onkyo DV-BD507

Onkyo DV-BD507 ger bra bild- och ljudkvalitet

2009-12-28

Onkyo DV-BD507 får beröm av testkåren för sin prestation av både ljud och bild. Avkodning och uppskalning fungerar bra, liksom uppspelning från sd-kort. BD-Live är bra, men internminne saknas.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 86/100 "Akkurat und präzise"
Audiovision 85/100 "Liefert … eine sehr gute Bild- und Tonqualität"
Area dvd - "Das Blu-ray-Bild ist tadellos"
Home theater review - "Lacks some features"

Vad tycker testarna?

Testarna är nöjda med DV-BD507 när det gäller bild- och ljudkvalitet, där den dessutom gör ett bra jobb med uppskalning och avkodning. Det är synd att det inte finns något internminne för att spara BD-Live-filer, men själva tillgången till dessa uppskattas av vissa testare, medan andra kräver större internettillgång. Uppspelning direkt från sd-kort är däremot en trevlig egenskap. Åsikterna går isär om menyerna och fjärrkontrollen, om de är översiktliga och smidiga eller opraktiska och fula.

Video

"Akkurat und präzise"

Video tycker att priset på DV-BD507 är bra och uppskattar att Onkyo nästan är ensamma bland hemmabioföretagen om att erbjuda ett så billigt och bra Blu-ray-alternativ. Att det inte finns någon stereoutgång eller något rs-232-uttag är synd, men ljudet är däremot kraftfullt och klart och att alla ljudformat överförs i högsta kvalitet till exempelvis Onkyos egna moderna receivrar är ett klart plus. Blu-ray-filmer har en precis och oklanderlig bildkvalitet och även dvd spelas upp en aning vassare än annars på tv-apparater som kan hantera det.

Källa: Video (DE) nr 10 2009

Audiovision

"Liefert … eine sehr gute Bild- und Tonqualität"

Audiovision tycker att Onkyo i stort har gjort ett mycket bra jobb med den här modellen genom att inkorporera efterfrågade funktioner som BD-Live och praktiska verktyg för bildjustering. Dessutom är bild- och ljudkvaliteten mycket bra, även när det gäller gamla receivrar. Det är synd att det krävs ett sd-kort för att kunna ladda ned från BD-Live, men att det finns möjlighet att spela multimediafiler direkt från kortet är desto bättre. Högupplösta jpeg-bilder visas i mycket god kvalitet och övergångseffekter för bildspel finns, även om det inte går att spela musik till. Menyn är enkel men överskådlig och vissa viktiga funktioner går att nå direkt med fjärrkontrollen. Strömförbrukningen är låg, men det finns däremot en störande högljudd fläkt och snabbheten matchar inte heller konkurrenterna. Trots vissa svagheter måste ändå betyget på Blu-ray-kvaliteten bli högt, då den behandlar det mesta riktigt bra. Dvd-fullbildsåtergivningen är däremot inte perfekt, vilket är ett ganska stort problem. Bitstreamljud ger mycket god kvalitet kopplat till moderna hdmi-receivrar, men även för äldre modeller fungerar det med internavkodningen av pcm.

Källa: Audiovision (DE) nr 11 2009

Area dvd

"Das Blu-ray-Bild ist tadellos"

Area dvd tycker att DV-BD507 är en utmärkt spelare. Först och främst imponerar uppskalningen från 576i till 1080p. Därtill är Blu-ray-bilden harmonisk och helt oklanderlig. Videoequalizer med fem minnesplatser och ljudöverföring via hdmi är andra styrkor. Ljudet låter dessutom riktigt bra. Sd-kortplatsen är dessutom välintegrerad. Att modellen är mycket välbyggd och pålitlig försämrar inte heller helhetsintrycket, även om det yttre kunde ha varit bättre. Simultant bildutbud över hdmi och komponent är bra, liksom den inbyggda högtalarsetup som finns för digital omvandling från Bitstream till pcm. Menyerna är däremot inte lika bra. Grafiken i dem är enkel och översättningarna av termer är delvis felaktiga och otillräckliga. Fjärrkontrollen är en av de största svagheterna och bör ändras både i fråga om stil och funktion till nästa modell. Till sist är nätverksmöjligheterna begränsade (med endast BD-live och företagets uppdateringar).

Källa: www.areadvd.de (DE)

Home theater review

"Lacks some features"

Home theater review ser relativt många argument både för och emot DV-BD507. Att den stödjer uppspelning av Blu-ray-skivor i 1080p/24 är förstås bra, liksom att modellen har intern avkodning av Dolby TrueHD och DTS-HD Master Audio och kan överföra dessa format i bitstreamform via hdmi. Vidare stöds BD-Lives internetmaterial samt bonusmaterial i bild-i-bilden-format. Sd-kortplatsen ger möjligheten till smidig uppspelning av digitala filmer och musik. Dessutom är modellen billigare än Onkyos förra Blu-ray-satsning. Dock finns det, som nämnt, även brister med DV-BD507. Det saknas analoga flerkanalsljudutgångar, så den som har en gammal a/v-receiver utan hdmi bör inte välja den. När det gäller internet brister det när det saknas musikstreamingsmöjligheter, video-on-demand och möjlighet att koppla upp sig trådlöst mot hemnätverket. Detta finns dessutom på billigare modeller än denna. Till sist saknas också internt minne och eftersom inget sd-minneskort medföljer går det inte att spara nedladdningsbart BD-Live-material.

Källa: www.hometheaterreview.com (US)

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, cd, mp3, jpeg, dts hd-ma, dolby truehd
D/a-omvandlare: (för bild) 12 bit/150 MHz, (för ljud) 24 bit/192 kHz
Anslutningar (exempel): Hdmi, komponent
Övrigt: Sd-kortplats
Elförbrukning: 25 watt (standby 0,3 watt)
Mått: 435x693x310 mm
Vikt: 3 kg