Sök
Neodigits Helios X5000

Neodigits Helios X5000

Solid, men buggig

2007-02-12

En mediaserver med inbyggd dvd-spelare som har förmågan att skala upp bilden till upplösningen 1080p och återge wmv-hd såväl som mpeg2 i hd-upplösning. Testarna menar att kvaliteten är i topp, men att spelaren är något buggig.
Testkälla Betyg Kommentar
Cnet asia 7,3/10 "Way ahead of the competition"
What video 5/5 "Not as expensive as it looks"
Dvd times - "A versatile player"
Pc World 3/5 "A solid performer"
Stereoplay 78/100 "Eine sehr überzeugende Figur"

Vad tycker testarna?

Både ljud- och bildkvaliteten anses bli väldigt bra med de format som stöds. Men när vissa testare är positiva till att wmv-hd och hd-material i mpeg2 kan återges, så saknar andra stöd för ytterligare format, däribland H.264, sacd och dvd-audio. Detsamma gäller anslutningarna, som trots att de omfattar både komponent och hdmi inte inkluderar analog 5.1-utgång. Mjukvaran i själva spelaren likväl som den som installeras på pc för att kunna strömma filer anses vara buggiga. Flera problem kan dock lösas med en uppgradering av programvaran.

Cnet asia

"Way ahead of the competition"

Neodigits Helios X5000 fjärrkontrollCnet asia tycker att Helios X5000 har ett oborstat och enkelt utseende. Enheten har alla möjliga anslutningar, men vissa kunde ha placerats bättre. Det är en välspecificerad enhet där testaren är mest positiv till ljudkretsarna och att det går att skicka ut videosignalen i 1080p. Att spela upp dvd och filer från usb-anslutna enheter upplevs gå hur smidigt som helst och dessutom med väldigt bra bild- som ljudkvalitet. Över det trådlösa nätverket upplever testaren att det hackar alldeles för mycket. Dessutom så noteras att enheten blir varm och har en tendens att låsa sig om den står oanvänd ett längre tag. Mjukvaran till pc som följer med har ett behagligt gränssnitt men upplevs som något buggigt. Trots några missar så är testaren ändå nöjd med produkten, mycket tack vare den goda kvaliteten i återgivningen men också tack vare att X5000 är ett av de billigaste alternativen i produktkategorin.

Källa: asia.cnet.com 

What video

"Not as expensive as it looks"

Neodigits Helios X5000 högerÄven What video berömmer Neodigits Helios X5000 för dess anslutningsmöjligheter och för möjligheten att skala upp video med både hdmi och komponent. Oavsett vilka filtyper som återges så hanterar enheten uppgiften utan problem. Testaren imponeras särskilt över hur bra produkten hanterar högupplösta videofiler. Bildkvaliteten anses vara av bra klass och ljudet likaså. Den enda invändningen som testaren har är att stöd för sacd och dvd-audio saknas samt en utgång för ljud i 5.1.

Källa: What video (GB) nr 315

Dvd times

"A versatile player"

Neodigits Helios X5000 bakHos Dvd times tittar testaren främst på hur bra Helios X5000 är som ren dvd-spelare. Så länge det handlar om filmer med progressiv uppspelning så blir det ett mycket bra resultat. Den inbyggda videouppskalningen anses vara i klass med dyrare dvd-spelare. Men med icke-progressivt material så är testaren inte nöjd, den inbyggda linjedubblaren gör inte sitt jobb vidare bra. Dessutom så anser testaren att svärtan inte håller måttet och irriteras över att enheten ofta måste startas om. Antingen på grund av att bilden blir klottrig när maskinen startas upp eller på grund av att den låser sig. Testaren skriver att flera av problemen kan lösas med en uppdatering av spelaren. För den som utnyttjar de olika nätverksmöjligheterna så anses det vara en bekväm lösning för att återge material lagrat på hemmets dator direkt ur biosoffan.

Källa: www.dvdtimes.co.uk (GB)

Pc World

"A solid performer"

Enligt Pc world är X5000 en produkt som hanterar både ljud och bild väldigt bra. Musikåtergivningen anses ha tillräckligt hög klass för att tillfredsställa den mest kräsna audiofilen, speciellt när flac-filer återges. Testaren tycker därför att det är lite synd att stöd för sacd och dvd-audio samt analog utgång för 5.1 saknas. Divx och wmv 9 spelas upp med god bildkvalitet, men att stöd för upprättshovsskyddat material saknas är enligt testaren en stor miss. Likaså är avsaknaden av stöd för H.264 illa för en produkt som siktar in sig mot hd-marknaden. Pc world tycker att pc-mjukvaran kan behöva uppdateras och att fjärrkontrollen inte är direkt smart. Helios X5000 är kompetent, men saknar lite för mycket för att vara säker för en framtid med hd, summerar testaren.

Källa: www.pcw.co.uk (GB)

Stereoplay

"Eine sehr überzeugende Figur"

Neodigits Helios X5000 miljöNeodigits Helios X5000 blir testvinnare när Stereoplay tar sig en titt på fyra olika mediaservrar. X5000 anses vara en spelare som utseendemässigt går väl ihop med andra hifi-produkter. Testaren noterar att den arbetar väldigt tyst. Enheten får beröm för att den klarar en mängd olika filformat samtidigt som dvd och wmv-hd kan spelas upp. Videokvaliteten anses bli bra och hdmi-anslutningen ger ett extra plus. Allra mest imponerad är testaren över ljudkvaliteten som verkligen övertygar. De övriga tre deltagarna i testet var Divico Tvix HD M5000U, Philips SLM5500 och Transgear DVX700.

Källa: Stereoplay (DE) nr 1 2007

Cirkapris: 6000 kronor

Produktfakta: Neodigits Helios X5000 är en stationär mediaspelare med inbyggd dvd-läsare som klarar av att återge videoformaten mpeg 1/2/4, divx/divx hd, xvid/xvid hd, wmv 9/wmv hd, vob samt ts. Dessutom spelas musik i form av cd, wma, mp3, ogg, mpeg, flac och aac. Bilder i formatet jpeg, bmp och png kan visas. Det finns både linjedubblare och videouppskalning till 1080p. Anslutningar för bild är hdmi, dvi, komposit, komponent och s-video samt för ljud finns stereoutgång samt digital koaxial och optisk utgång. Kan spela upp media från enheter som ansluts via usb eller över nätverk både via ethernet som trådlöst (802.11g). Helios X5000 väger 9 kg och har måtten 430(b)x95(h)x350(d) mm. Tillbehör som medföljer är antenn för trådlöst nätverk, a/v-kabel, hdmi-kabel och fjärrkontroll. För att installera den medföljande pc-mjukvaran krävs windows 2000 sp3 eller xp sp2, 500 MHz processor, 128 megabyte ram och 200 megabyte ledigt på hårddisken.

Tillverkare: Helios