Sök
NAD T587

NAD T587

Skyndsam kostsam blålaser

2009-04-20

NAD T587 är en blu-rayspelare med stöd för profil 2.0 som enligt testarna är den hittills snabbaste enheten när det gäller att läsa in skivor. Även om prestationen är mycket bra så anses dock priset vara på tok för högt.
Testkälla Betyg Kommentar
Audio 97/100 "Aktueller, punktgenau und rhythmisch"
Hjemmekino 4/6 "Den er rask"
Gadget guy 4/5 "A highly capable unit"
What hifi 3/5 "Reads discs faster than any other player"

Vad tycker testarna?

Sammantaget så menar testarna att detta är en högt prissatt spelare som kanske inte heller är världens snyggaste. Vissa anmärker på avsaknad av möjlighet att avkoda dts-hd master audio internt och att 7.1-analog utgång saknas, men annars anses specifikationerna vara helt ok. NAD T587 får beröm för sina enkla och snygga menyer samt för hur snabbt den läser in skivor. Tre av fyra testare menar också att prestationen med blu-ray blir mycket bra både bild- och ljudmässigt samt att även dvd hanteras med bravur. Den fjärde testaren är mer kritisk och menar att spelaren inte når samma höga standard som konkurrerande spelare i samma prisklass.

Audio

"Aktueller, punktgenau und rhythmisch"

Det som hindrar NAD T587 från att bli en renrasig hifi-pjäs som lämpar sig för alla är enligt tyska Audio det faktum att spelaren saknar analog 7.1-utgång samt att intern avkodning av dts-hd master audio inte hanteras. För att återge alla format krävs därför en hdmi-kapabel receiver, skriver testaren. Den fina finishen får beröm, men priset är för högt. Innanmätet är det däremot inget fel på, enheten är en riktig snabbstartare och reagerar hastigt på kommandon från fjärrkontrollen. Audio testar självklart också ljudegenskaperna och uppger att NAD T587 bjuder på en mycket precis återgivning som dessutom upplevs som dynamisk. Testaren kikar också på Pioneer BDP-LX91 samt Sony BDP-S5000ES och även om konkurrenterna får marginellt bättre omdömen så är det NAD T587 som rekommenderas då den är bra billigare än de andra två.

Källa: Audio (DE) nr 2 2009

Hjemmekino

"Den er rask"

Med tanke på att alla stora tillverkare släpper funktionsfattiga spelare överraskar NAD Hjemmekinos testare med NAD T587. Produkten spås främst uppskattas av trogna NAD-användare då utseendet går mycket väl ihop med övriga NAD-produkter men kanske inte uppskattas av den övriga, stora massan. Anslutningarna anses vara helt i ordning och det är en rapp spelare både vad gäller inläsning av skivor som när man navigerar bland menyerna. Dessa är för övrigt riktigt snygga. Med blu-ray gör spelaren ett utmärkt jobb med att återge video och även dvd hanteras mycket bra även om vissa artefakter uppkommer vid uppskalning till full hd-upplösning. Att betyget inte blir högre uppger Hjemmekino grunda sig i att prissättningen är alldeles för hög för dagens marknad. Även om detta är en mycket bra spelare utan uppenbara fel så är just priset helt fel.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

Gadget guy

"A highly capable unit"

För att vara företagets första blu-ray menar Gadget guy att NAD lyckats mycket bra med T587 då den förutom en bra prestation med blu-ray också hanterar dvd-formatet med den äran. Bildkvaliteten uppges bli strålande bra med båda formaten och att enheten också har stöd för 24p samt profil 2.0 gör att det går att utnyttja alla extra godsaker som finns i blu-ray. Att internt minne för nedladdat material och bild-i-bild saknas och bara går att lägga till via usb-porten framtill anses dock vara lite ogenomtänkt. För i en enhet som denna blir en usb-sticka som pekar ut framtill inte så snyggt. Även här berömmer testaren spelarens snabbhet och menar att det kanske är det allra bästa hos hela produkten. När det kommer till ljudet uppskattas möjligheten att skicka allt ljud som bitstream över hdmi oavsett format men en analog 7.1-utgång och intern avkodning av dts-hd master audio hade inte varit fel, skriver Gadget guy. Även om det på många sätt är en mycket bra spelare så är det höga priset lite av ett hinder. Speciellt då liknande prestanda kan fås för bara av en bråkdel av det NAD tar för sin spelare.

Källa: www.gadgetguy.com.au (AU)

What hifi

"Reads discs faster than any other player"

För att vara en så pass dyr spelare så tycker inte heller What hifi att NAD T587 är vidare snygg. Men specifikationslistan har vissa höjdpunkter såsom profil 2.0, nätverk och usb-ingång. Menysystemet är enkelt och fjärrkontrollen har ett logiskt utförande med lättläst knapptext. Det mest imponerande anses dock vara hastigheten med vilken spelaren läser in blu-rayskivor och blir i detta avseende en ny referenspunkt. Under själva återgivningen hanteras rörelser utmärkt och även om slutresultatet bli godkänt så anmärker testaren på att flera aspekter av bilden där spelaren inte är i klass med konkurrenter i samma prisklass. Skärpa, återgivning av findetaljer, kantskärpa och djup är punkter som testaren menar kunde ha varit bättre. Även ljudet når inte samma klass som konkurrenterna och What hifi skriver att det känns lite ihålig och klent vid låga frekvenser även om detaljerna i ljudet samt dynamiken är bra. Samma upplevelse erhålls med dvd där bilden trots fina färger och god rörelsehantering inte övertygar när det kommer till skärpa. Och även här tycks ljudet låta lite tunt och snudd på hårt.

Källa: www.whathifi.com (GB)

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta:

NAD T587
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, cd, dolby truehd, dts samt mp3, divx och jpeg (dts master hd raw)
D/a-omvandlare: 108 MHz/10-bit (video), 192 kHz/24 bit (ljud)
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, komposit, usb, ethernet, koaxial samt optisk ljudutgång
Övrigt: Blu-ray profil 2.0, 1080p-uppkonvertering av dvd, hdmi deep colour, 24p
Mått: 435x280x60 mm
Vikt: 3,5 kg

Tillverkare: Nad