Sök
NAD T562

NAD T562

Enda spelaren i hyllan?

2003-02-11

En DVD spelare som samtidigt är en kompetent CD-spelare har varit NAD:s målsättning med T562, något de flesta av testarna tycker man lyckats riktigt bra med.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 4/5 ”Solid, ultra-reliable audio and video”
Audio 5/5 ”Tolle verarbeitung”
Home Entertainment 3/5 “Impressive number of features”
Essential Home Cinema “Very impressive piece of home cinema”

Vad tycker testarna?

Alla utom en menar att T562 är en utomordentlig spelare. Bildmässigt anses den klara mer än de flesta, framförallt färgåtergivningen sägs vara bra. Vad gäller NAD:s påståenden om att T562 ska klara audio-cd lika bra som en bättre cd-spelare är testarna inte riktigt lika ense. Flera av dem menar att den gör det utan problem, medan andra tycker att den visserligen är klart bättre än vanliga DVD-spelare, men når inte ända fram. Testaren som inte låter sig imponeras menar att NAD får godkänt på alla plan men tycker det finns bättre spelare för film och att CD-spelaren är bättre på musik.

T3

”Solid, ultra-reliable audio and video”

T3 konstaterar att T562 ser stabil och välbyggd ut, ett intryck som stämmer väl efter en lite närmare titt. NAD har valt bort en del finesser få använder sig av och som testaren inte saknar. En användbar finess testaren däremot uppskattar är progressive scan. Bildkvaliteten får bra betyg på alla områden och färgerna är klara och fina. MPEG artefakter förekommer inte. På ljudfronten uppskattar testaren möjligheten att spela HDCD skivor även om dessa inte är så vanliga. Filmljudet anses vara klart och fint, men även audio CD klarar spelaren galant och om det prioriteras blir det svårt att hitta ett bättre alternativ i den här prisklassen avslutar testaren.

Källa: T3, Dec. 2002
Audio, Nr 12 2002
Home Entertainment, Dec. 2002
Essential Home Cinema, Nr 11 2002

Audio

”Tolle verarbeitung”

Audio testar NAD T562 och gör samtidigt en jämförelse med CD-spelaren NAD C521i för att se om tillverkarens påståenden om bra stereoegenskaper stämmer. CD-spelaren är långt mycket bättre på att återge audio-cd än alla DVD-spelare i rimliga prisklasser. Men T562 står sig överraskande bra och förlorar knappt på grund av sämre återgivning av övertoner. Imponerande resultat för en DVD-spelare i den här prisklassen. Givetvis testas också spelarens förmåga att återge film. Här klarar sig T562 bra och bildkvaliteten bedöms som hög med fina färger och en detaljrikedom som endast slås av betydligt tyngre referensspelare. Utöver detta får NAD beröm för god kvalitet med stabil låda och bra ordning under skalet. En mycket prisvärd DVD.

Home Entertainment

“Impressive number of features”

Home Entertainment kommenterar möjligheten att välja mellan 44,1, 48, eller 96 kHz på de digitala ljudutgångarna vilket garanterar att spelaren klarar morgondagens ljudformat likväl som dagens. En funktion som uppskattas är progressive scan som T562 är först med även för PAL. Användarvänligheten bedöms som hög, manualen är välskriven och tillsammans med det väldesignade OSD systemet och den logiska fjärrkontrollen blir installationen en enkel match. Bildmässigt uppskattar testaren framförallt färgåtergivningen. Kontrasten och svarta toner återges bättre av vissa konkurrenter. Vad gäller ljudet är testaren inte imponerad, visserligen presenteras audio-skivor med bra bas och rytm, men ljudet blir ändå tråkigt jämfört med en vettig CD-spelare. T562 gör båda sakerna ganska bra men bemästrar ingen av dem perfekt.

Essential Home Cinema

“Very impressive piece of home cinema”

Essential Home Cinema menar att spelaren designmässigt bryter av mot de flesta andra spelare på marknaden genom att vara enkel. Detta ger ett stabilt och seriöst intryck. Vad gäller möjligheter att koppla ihop T562 med övrig utrustning tror testaren att ingen kommer ha några problem, på spelarens baksida finns allt man kan begära. Även användarvänligheten lämnar inget kvar att önska då OSD-menyerna är bland de snyggaste på marknaden. Filmljudet är mycket bra och dialog framförs klart och tydligt även i lägen där andra spelare dränker den i musik. Även explosioner och ren musik fördelas bra mellan högtalarna. Vad gäller CD är den enastående och HDCD uppspelning ger pluspoäng. Bildkvaliteten hos T562 får beröm även i scener som ger konkurrenter problem klarar sig T562 galant. Allt som allt en mycket imponerande hemmabiokomponent.

Cirkapris: 7000 kronor

Produktfakta: NAD T562 är en DVD-spelare som klarar progressive scan för både PAL och NTSC. Den läser DVD, SVCD, CD-R/RW och MP3. HDCD-kompatibel. Anslutningar är S-Video och kompositutgång, digital koaxial och optisk utgång, scart RGB och komponentvideoutgång med progressive scan. Stöd för Dolby Digital eller DTS. Mått: 435x85x300 mm.

Modell: NAD T562