Sök
Meridian G95

Meridian G95

Spelare i världsklass

2007-12-31

Meridian G95 är en kombinerad dvd och receiver i den högre prisklassen. Testarna häpnar och menar att om man önskar ett allt-i-ett system och har pengar över så kan absolut Meridian vara ett alternativ.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino - "G95 har alvorlige ambisjoner"
Sound+image - "Stunning Meridian-powered music and movies"
What Hifi 5/5 "It's stylish, usable and extremely capable"
Stuff 5/5 "Pricey, but near perfect"

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att G95 är en fantastisk enhet. De är alla överens om att bilden är sagolik och så nära verkligheten man komma. Ljudet beskrivs som stort och luftigt och detaljrikt. Bilden är superb. Fjärrkontrollen har väldigt många knappar, kanske i mesta laget enligt några testare. Spelaren är inte heller helt billig, men har man pengarna är det denna man ska satsa på enligt testarna.

Hjemmekino

"G95 har alvorlige ambisjoner"

Hjemmekino tycker att Meridian har gjort en högklassig allt-i-ett produkt för film och musik. Designen är lyckad då den inte är allt för stor men ändå rymmer mycket teknik. Det är strama linjer med mycket aluminium och glasplattan på toppen av enheten är pricken över i:et. Ljudbilden är mycket bra. Detaljrik och luftig, basen beskrivs ha bra tryck och driv. Det är också mycket hög bildkvalitet. Testarna anser att den är strålande. Avslutningsvis tycker Hjemmekino att detta är lösningen om man söker ett kompromisslöst ljud och vill ha en fantastisk bild, men ändå ett system som är kompakt och stilrent.

Källa: Hjemmekino (NO)

Sound+image

"Stunning Meridian-powered music and movies"

Sound+Image noterar direkt tyngden i G95. Men trots att den är tung så är den ändå slimmad och inte särskilt stor till måtten. Testaren tycker att bilden är enastående. De tror inte det för tillfället existerar en bättre dvd-spelare än vad denna enhet kan erbjuda. Ljudet och bilden är i världsklass. Riktigt superb bild och ett ljud som håller högsta kvalitet. Även surroundljudet är riktigt bra. Det enda som testarna klagar på är att bildkvaliteten är dålig när man pausar samt att fjärrkontrollen har för mycket knappar.

Källa: Sound+Image (AU) augusti 2007

What Hifi

"It's stylish, usable and extremely capable"

What Hifi tycker att G95 är stilren och gediget byggd. Den är enkel att använda, men för den sakens skull har man lyckats bibehålla en hög kvalitet i övrigt. Ljudet har imponerande detaljrikedom och bilden har en otrolig lyster och svärta. Testarna tycker att detta är en kompromisslös lösning och ett alternativ till flera köpare med välfyllda plånböcker.

Källa: What Hifi (GB) augusti 2007

Stuff

"Pricey, but near perfect"

Stuff anser att G95 är en allt-i-ett spelare som är det närmaste perfektion man kan komma. Visserligen är den dyr, men har man pengarna så är detta spelaren man ska välja. Prestandan övertygar både ljud- och bildmässigt. Ljudet beskrivs som magiskt och välkontrollerat även på löjligt höga volymer. Kontrollen är mycket uppskattad. Testaren bryr sig inte ens om att den varken spelar blu-ray eller hd-dvd. Bilden anses vara så bra som den kan bli. Tipset är att om du har råd med en G95 så ska du helt enkelt köpa ett exemplar.

Källa: www.stuff.tv (GB)

Cirkapris: 55000 kronor

Produktfakta: Meridian G95 är en 5.1 cd/dvd/receiver. Effekten är 5x100 watt och enheten skall kunna spela upp i princip alla cd och dvd-format. Ljudmässigt finns tre analoga ingångar samt två stereo koaxialingångar och två stereo optiska ingångar. Bildmässigt återfinns bland annat två kompositingångar, komponent, tre s-video, samt hdcp-kompatibel hdmi-utgång som kan hantera upplösningar upp till 1080p. Priset är omräknat från 8500 usd. Dimensionerna är 440x90x350 mm och vikten är 13,5 kilo.

Tillverkare: Meridian