Sök
Marantz DV9600

Marantz DV9600

Stabil spelare

2006-03-03

Denna dvd-spelare ligger förhållandevis högt i pris men testarna anser att den är värd pengarna eftersom såväl bild som ljud anses vara bra. Stöd för videouppskalning till 1080p.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 87/100 ”Schärfe und Kontrastumfang in fast perfekter harmonie”
DVD & Hjemmekino 16/20 ”Meget god på musikk”
Home Cinema Choice 4,5/5 ”Superb pictures”

Vad tycker testarna?

Testarna tycker att spelaren är stabilt byggd. Hanteringen är relativt enkel tack vare bra och tydliga menyer. En testare tycker att bildkvaliteten är strålande och menar att spelaren utan större problem kan mäta sig med spelare som ligger i högre prisklasser. En annan testare menar att bildkvaliteten visserligen är bra, men att den knappast sticker ut på något vis. Bra ljudmässigt.

Video

”Schärfe und Kontrastumfang in fast perfekter harmonie”

Video anser att menyerna är väl genomtänkta vilket gör handhavandet både lätt och snabbt. Dessutom har man åtskilliga inställningsmöjligheter att välja på, vilket gör att man kan anpassa prestandan efter sin egen personliga smak. Testaren tycker att bildkvaliteten är mycket hög. Skärpa, färgåtergivning och kontrast harmonierar perfekt. Spelaren kan utan större problem mäta sig med konkurrenter som kostar betydligt mer.

Källa: Video, nr 1 2006

DVD & Hjemmekino

”Meget god på musikk”

DVD & Hjemmekino påpekar att spelaren är den första på marknaden som kan hantera bildsignaler av typen 1080p. Baktill på spelaren har de olika anslutningarna gott om plats, vilket är bra. Menyerna har en bra och lättöverskådlig struktur vilket underlättar hanteringen. Bildkvaliteten är god med riktigt hög detaljåtergivning. Den är dock inte riktigt lika bra som hos de allra bästa spelarna, till exempel Denon A1XV. Tillverkaren har tidigare presterat mycket bra när det gäller uppspelning av musik, och denna produkt utgör inget undantag. Ljudet uppvisar en imponerande dynamik och slagkraft.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 1 2006

Home Cinema Choice

”Superb pictures”

Home Cinema Choice testar förutom Marantz DV9600 även Sony DVP-NS9100ES, Denon DVD-2910, Philips DVP9000S samt Pioneer DV-668. Testvinnare är Marantz DV9600. Spelaren har en mycket solid byggnad även om fjärrkontrollen framstår som något plastig. Spelaren uppvisar fantastiskt bra bildkvalitet och även ljudet är av mycket bra kvalitet. Det finns dock en hel del störningarna i ljudet. Anslutningsmöjligheterna är imponerande. Det är också uppskattat att spelaren är kompatibel med 1080 linjers upplösning. Testaren tycker att spelaren är den för tillfället mest åtråvärda dvd-spelaren på marknaden.

Källa: Home Cinema Choice, apr 2006

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Marantz DV9600 är en dvd-spelare som klarar videouppskalning till 1080p. Spelaren är utrustad med en 216 Mhz/14-bit video DAC och hanterar progressiv avläsning med färgkorrektion. DV9600 har såväl hdmi som i.Link. Stöd för mp3, jpeg och dvd-r/rw. Spelaren har scart (rgb), komponent, s-video och kompositutgångar. Spelaren väger cirka 8,5 kg och har måtten 440(b)x384(h)x115(d) mm.

Modell: Marantz DV9600