Sök
Marantz DV9500

Marantz DV9500

Absolut toppklass

2005-07-12

Detta är en stationär DVD-spelare som stöder många olika format. Testarna har inte mycket negativt att säga och alla imponeras av den suveräna bild- och ljudkvaliteten.
Testkälla Betyg Kommentar
What Home Cinema 95/100 "Superb player"
Home Cinema Choice 5/5 "A stunning product"
Audioholics 4,5/5 "Outstanding audio performance"
Home Cinema 4,5/5 "A true bargain"

Vad tycker testarna?

Samtliga testare imponeras stort av bildkvaliteten. Uppspelningen av filmer är superb både för analoga och digitala anslutningar. Ett test visar dock att det finns utrymme för en viss förbättring skriver en av testarna. Ljudet är väldigt bra anser alla testare och spelaren kan utan problem konkurrera med rena audiospelare i samma prisklass.

What Home Cinema

"Superb player"

back_marantz

What Home Cinema gillar spelarens minimalistiska och robusta design. Testaren imponeras av bilden med den höga detaljnivån och god färgåtergivning. Ljudet är också väldigt bra och en kul funktion är att spelaren stöder 5.1 via vanliga hörlurar. En annan intressant funktion är lipsync. Denna funktion tillåter användaren att variera tiden mellan ljudet och bilden vilket kan korrigera problem som ibland uppstår om man använder sig av en LCD-skärm eller motsvarande. Trots det relativt höga priset är denna spelare ett klipp anser testaren och spelaren får utmärkelsen "Best Buy".

Källa: What Home Cinema, nr 32
Home Cinema Choice, maj 2005
Till Audioholics hemsida
Home Cinema, juni 2005

Home Cinema Choice

"A stunning product"

Home Cinema Choice skriver att Marantz skiljer sig från de flesta tillverkare genom att satsa på hög kvalitet istället för konkurrenskraftiga priser. Konstruktionen är imponerande och spelaren ser snygg och gedigen ut. Vikten på spelaren skvallrar också om komponenter av hög klass. Spelaren klarar av de flesta format, och har också alla anslutningar man kan tänkas behöva. Framförallt finns det en HDMI anslutning vilket gör att man kan visa film i 720p och 1080i upplösning. Just vid uppspelning av film i upplösningen 1080i är spelaren inte helt perfekt, men det är också det enda som testaren anmärker på. Förutom detta mindre problem bjuder spelaren på enastående bild- och ljudkvalitet via både analog och digital anslutning. Spelaren blir tilldelad utmärkelsen "Best Buy".

Audioholics

"Outstanding audio performance"

Audioholics skriver att även om detta är en universell spelare så har Marantz först och främst fokuserat på ljudet. Ljudet är otroligt klart och fylligt för alla sorters format. Den upplevda bildkvaliteten vid filmtittande imponerande stort, men testaren gjorde också ett omfattande HQV benchmark test som visar att det finns utrymme för förbättringar. HQV testar funktioner som deinterlace och brusreducering. Fjärrkontrollen skulle kunna ha något fler funktioner och funktionen för att spola i filmer skulle kunna vara bättre. Sammanfattningsvis är detta ändå en väldigt komplett spelare som rekommenderas till både hemmabioentusiaster och audiofreaks.

Home Cinema

"A true bargain"

Home Cinema gillar utseendet på spelaren och det faktum att kontakterna är bra placerade. Placeringen och även den inre designen gör att audio och video separeras. Detta gör i sin tur att varje kanal kan leverera en helt ostörd signal. Bildkvaliteten är av högsta kvalitet, genom en perfekt avvägd balans fås en naturlig bild med otroligt bra skärpa. Ljudet är också väldigt bra och kan helt klart mäta sig med en dedikerad audiospelare i samma prisklass. Testaren är överlag väldigt positiv och delar ut högsta betyg på alla testpunkter.

Cirkapris: 20000 kronor

Produktfakta: Marantz DV9500 är en stationär DVD-spelare som stöder många olika format och har många olika funktioner. Formaten som stöds är DVD-V/A, DVD-R/RW, SVCD, VCD, SACD, CD, CD-R/RW samt MP3 och JPEG. Spelare stöder progressive scan 720p/1080i via HDMI och processorn kan avkoda Dolby Digital/DTS, DTS 96/24 och SRS TrueSurround. Spelare stöder också 5.1-surroundljud via vanliga hörlurar. De videoutgångar som finns är HDMI, komponent, S-Video, och två stycken komposit. De audioutgångar som finns är en analog RCA, 5.1 analog, samt en digital optisk och en digital koaxial. Spelarens mått är 440(b)x115(h)x384(d) och spelaren väger ca 8,5 kg.

Modell: Marantz DV9500