Sök
Marantz DV8300

Marantz DV8300

Imponerande mångsysslare

2002-12-03

Marantz DV8300 är en multispelare med kvaliteter utöver det vanliga. Den klarar av att spela alla format på gränsen till referensklass enligt testarna, men kostar mer än de flesta spelare.
Testkälla Kommentar
HemmaBio "Multimedia-kung"
T3 "The best multiplayer yet"
EyeFi "Imponerende ytelser!"

Vad tycker testarna?

Marantz DV8300 är en testvinnare med många kvaliteter förutom att spela upp DVD-filmer på ett föredömligt sätt. Testarna verkar tycka att så länge striden om framtidens ljudformat (DVD Audio vs SACD) inte är avgjord så är det en alldeles utmärkt idé att bygga spelare som klarar av att spela upp båda formaten. Alla testare är eniga om att Marantz DV8300 klarar av detta på ett förträffligt sätt.

HemmaBio

"Multimedia-kung"

HemmaBio gillar idén att framtidens DVD-spelare ska klara både DVD Audio och SACD. DV8300 är är välbyggd, ser proffsig och lyxig ut utan att verka prålig. Invändigt verkar DV8300 mycket välbyggd utan onödig luft under skalet. Testaren anser att DV8300 ljudmässigt kan mäta sig med de bästa DVD-spelarna och även CD låter väldigt bra, men med DVD Audio och SACD tar spelaren ljudupplevelsen ytterligare ett steg. Vid filmtittande levererar DV8300 både ljud och bild i toppklass. Testaren är frågande till om någon annan DVD-spelare kan visa upp samma upplösning och detaljrikedom i bilden. I jämförelse med andra spelare kan DV8300 verka lite dyr men är ändå högintressant för entusiaster menar HemmaBio.

Källa: HemmaBio, nr 9 2002
T3, nov 2002
EyeFi, Nr 8 2002

T3

"The best multiplayer yet"

T3 anser att Marantz DV8300 är den bästa multispelaren hittills. Det bästa omdömet får spelaren för sina kvaliteter vid uppspelning av SACD och DVD Audio, även om spelaren även hanterar vanliga musikskivor på ett mycket bra sätt. Enligt testaren når DV8300 inte riktigt samma nivåer vid uppspelning av DVD-video som referensspelaren Denon DVD-A1 men Marantz är betydligt mycket bättre än mellanklass-spelarna. Testaren har annnars svårt att hitta någonting att klaga på och skriver att den mycket väl passar i de mest sofistikerade hembiosystemen.

EyeFi

"Imponerende ytelser!"

EyeFi har inte några problem med att förstå varför DV8300 blev utsedd till årets spelare i Europa. Testaren ger mycket goda omdömen för ljud- och bildkvaliteten. Enligt testaren bjuder spelaren musikmässigt på en palett av klanger och nyanser. Bildmässigt är spelaren minst lika bra med rika och mättade färger samt bra djup även i mörka partier. Testaren blir överväldigad av kvaliteten på den progressiva bilden vid NTSC-uppspelning men skriver att DV8300 gör ett bra jobb även med PAL. Testaren stötte inte på några problem med hemmagjorda skivor heller. Marantz har med DV8300 skapat en spelare som sticker ut i mängden även om den kan ha svårt att konkurrera prismässigt.

Cirkapris: 18000 kronor

Produktfakta: Marantz DV8300 är en regionsfri THX Select certifierad DVD-spelare. Formatmässigt klarar den CD-R/-RW med Mp3, VCD2.0, SVCD, DVD-R/-RW, SACD, DVD Audio. Ljudformaten Dolby Digital och DTS stöds liksom TruSurround. Progressive scan erbjuds tillsammans med NTSC DVD. DV8300 har komponentutgångar, dubbla SCART (1 RGB), dubbla S-video samt kompositutgångar. Den finns i färgerna svart och champagne, måtten är 440x89x307 mm med en vikt på 6,2 kg.

Modell: Marantz DV8300