Sök
Marantz DV7600

Marantz DV7600

Mångsidig med imponerande ljud

2005-11-22

Spelaren uppvisar en mycket god bildkvalitet men det är kanske främst ljudkvaliteten som imponerar på testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
DVD & Hjemmekino 17/20 “Strålende både på lyd og bilde”
What Home Cinema 90/100 “An audio performance that rivals would kill for”
What Video 5/5 “A stunning all-rounder”
Audio 5/5 “Umständlicher Bedienung”
Audiovision 86/100 Bild und Ton in sehr guter Qualität”

Vad tycker testarna?

Några testare anser att spelaren är enkel att installera medan en testare anser att det är onödigt krångligt. Uppstarten av DVD-filmer är i längsta laget men å andra sidan är bilden mycket bra. Det är särskilt när man använder sig av HDMI-utgången som spelaren kommer till sin rätt. Ljudkvaliteten är mycket bra oavsett om man lyssnar på DVD eller CD.

DVD & Hjemmekino

“Strålende både på lyd og bilde”

Marantz DV7600 bakDVD & Hjemmekino saknar iLink-anslutning. Testaren tycker att de inställningar som spelaren levereras med fungerar utmärkt, men vill man ändå justera dessa finns goda möjligheter. Att starta upp en DVD-film tar ca 25 sekunder vilket är i längsta laget, men å andra sidan är spelaren betydligt snabbare när man navigerar i menyerna. Bildkvaliteten är utmärkt med starka färger och god kontrast. Såväl HDMI som progressiv komponent ger mycket bra bildresultat. Dessutom är ljudkvaliteten överraskande god när det gäller såväl uppspelning från DVD som CD vilket är bra.

Källa: DVD & Hjemmekino, nr 8 2005

What Home Cinema

“An audio performance that rivals would kill for”

What Home Cinema tycker att spelaren utmärker sig genom en anmärkningsvärd klarhet och skärpa som kombineras med en mycket mörk och kontrastrik bild. Detta blir särskilt tydligt om man använder sig av HDMI-utgången. En nackdel är dock att HDMI-bilden är alldeles för mörk i dagsljus, byter man till progressiv komponent blir bilden visserligen ljusare men klarheten och färgerna i bilden förloras då något. Lösningen är helt enkelt att titta på film i ett mörkt rum. Ljudkvaliteten är häpnadsväckande bra och det är särskilt avspelning från CD och SACD som utmärker sig. Testaren ger spelaren utnämningen ”Editor’s choice”.

Källa: What Home Cinema, okt 2005

What Video

“A stunning all-rounder”

What Video uppskattar att spelaren kan spela såväl DVD-audio som SACD vid sidan av de vanliga DVD- och CD-formaten, något som gör spelaren flexibel i allra högsta grad. Anslutningsmöjligheterna är goda och särskilt välkommen är HDMI-utgången. Prestandan är utmärkt, bilden är helt i avsaknad av brus eller andra störningar vilket gör att spelaren med fördel kompletteras med en projektor eller en riktigt stor TV. Detaljrikedomen är oerhört bra och bildmaterialet kommer enligt testaren verkligen till sin rätt. Färgerna i sin tur är starka och intensiva. Testaren ger spelaren utnämningen ”Best buy”.

Källa: What Video, okt 2005

Audio

“Umständlicher Bedienung”

Audio testar både Marantz DV7600 och Yamaha DVD-S2500. Testvinnare är Marantz. Testaren tycker att de ca 30 sekunder som spelaren behöver för att starta en film är alldeles för länge. Dessutom är det onödigt krångligt att installera spelaren, manualen bör aldrig befinna sig längre bort än på armslängds avstånd. Vad gäller bildkvaliteten så kombinerar spelaren bilddjup med detaljrikedom och klara kontraster på ett utmärkt sätt. Dessutom är ljudkvaliteten utmärkt på ett sätt som får riktiga hemmabiofantaster att gnida sina händer i förtjusning.

Källa: Audio sept, 2005

Audiovision

Bild und Ton in sehr guter Qualität”

Audiovision uppskattar att man har relativt stora korrigeringsmöjligheter för bilden som kommer in via HDMI. Oavsett ingång så håller dock bildkvaliteten en hög och jämn nivå där skärpan är hög och färgerna naturliga. Ljudkvaliteten övertygar också, oavsett om källan är DVD-audio eller SACD. Ljudet är kraftfullt och naturligt. Spelaren har dock problem med att spela upp kopieringsskyddade audio-CD vilket man bör ha i åtanke. Hanteringen är enkel tack vare tydliga menyer och en väldesignad fjärrkontroll.

Källa: Audiovision, nr 9 2005

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Marantz DV7600 är en DVD-spelare som bland annat är kompatibel med formaten HDCD, SACD, DVD-audio/video, DVD-R/RW, CD, CD-R/RW samt SVCD och MP3. De tillgängliga anslutningarna är komposit-, S-Video-, komponent- samt HDMI-utgång och Scart RGB. Ljudmässigt finns både koaxial samt optisk digitalutgång. Video DAC på 216 Mhz/12 bit och Audio DAC 192 KHz/24 bit. Spelarens dimensioner är 440(b)x96(h)x305(d) mm och vikten är 4,6 kg.

Modell: Marantz DV7600