Sök
Marantz DV7001

Marantz DV7001

Länge leve dvd:n

2007-07-09

Spelaren har en mycket bra ljudkvalitet, men testarna är inte helt eniga om huruvida bildkvaliteten håller måttet.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 4,5/5 "Excellent CD"
Audiovision 72/100 "Bietet Spitzenklang und erstklassige Verarbeitung"
What hifi 5/5 "This is real quality from Marantz"

Vad tycker testarna?

Testarna menar att spelaren är snygg men att den också tar upp en del plats. Fjärrkontrollen har en bra design och är lättanvänd. Dessutom är bildskärmsmenyerna tydliga. Utbudet av anslutningar är bra. Två testare menar att bildkvaliteten genomgående är riktigt bra, detaljrikedomen är hög och skärpan tillsammans med färgåtergivningen är bra. En testare tycker dock att det finns billigare spelare som erbjuder bättre bildkvalitet. Samtliga testare menar dock att ljudkvaliteten genomgående är riktigt bra och att spelaren levererar såväl dialog som musik med pondus och naturtrogenhet.

Home cinema choice

"Excellent CD"

Home cinema choice påpekar att spelaren är kompatibel med många olika format. Här får man i stort sett alla de funktioner som flaggskeppet Marantz DV9600 erbjuder, men till en betydligt lägre kostnad. Designen är snygg, även om spelaren är förhållandevis stor. Man har tillgång till de anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva, exempelvis en hdmi-utgång genom vilken man kan få bilden uppskalad till 1080p. Den bästa bildkvaliteten får man när upplösningen matchar den hos displayen. Kontrasten i mörka scener kunde vara något bättre men annars är färgåtergivningen bra och skärpan hög. Objekt i rörelse hanteras på ett kompetent sett utan eftersläpningar. Såväl bild- som ljudkvalitet är mycket bra och testaren tycker att spelaren är väl värd att rekommendera.

Källa: Home cinema choice (GB) nr 142

Audiovision

"Bietet Spitzenklang und erstklassige Verarbeitung"

Audiovision testar förutom Marantz DV7001 även Yamaha DVD-S2700 som blir testvinnare. Marantz bedöms ha en snygg och gedigen design med tydliga menyer och rejäla symboler. Man har tillgång till alla viktiga inställningsmöjligheter. Ljudet är klart och tydligt även vid högre volymer och man får ett bra resultat oavsett om man lyssnar på mp3-filer, cd eller tittar på film. Med hdmi-anslutning får man en bra och skarp bild även om detaljerna framstår som en aning dämpade. Testaren tycker att ljudkvaliteten är riktigt bra, men är man kräsen med bildkvaliteten så finns det konkurrenter som erbjuder betydligt bättre bild till ett lägre pris.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2007

What hifi

"This is real quality from Marantz"

What hifi testar förutom Marantz DV7001 även Denon DV-2930, NAD T585 samt Toshiba HD-XE1. Marantz utses till testvinnare. Spelaren är stor och rejäl och har en snygg design. Dessutom är fjärrkontrollen väl utformad och enkel att använda. Om man skalar upp dvd till 1080p får man ett bra resultat med en detaljrik och levande bild med minimalt brus. Kontrasten är bra och detaljerna syns väl oavsett om scenen är ljus eller mörk. Testaren menar att även ljudkvaliteten kommer till sin rätt, och såväl små som stora effekter levereras med pondus. Dialog serveras med en naturlig klang. Testaren menar att spelaren helt klart är värd att rekommendera eftersom den håller en hög kvalitet oavsett om det handlar om musik eller film.

Källa: What hifi (GB) juni 2007

Cirkapris: 8000 kronor

Produktfakta: Marantz DV7001 är en dvd-spelare som kan spela upp dvd-a, dvd-v, dvd-r/w, sacd och cd-r/w. Videokonvertering med 216 Mhz/12-bit dac. Enheten kan skala upp material via hdmi. Ljud via 24-bit/192 kHz dac för samtliga sex kanaler. Bland formaten som stöds märks divx, mp3, vcd, svcd. Bland anslutningarna märks dubbla utgångar av komponent, s-video, scart, komposit. Bilduppskalning via hdmi. Enheten väger 7,3 kg och har måtten 440x128x332 mm.

Tillverkare: Marantz