Sök
Marantz DV6600

Marantz DV6600

Högpresterande allroundspelare

2006-04-19

En dvd-spelare som hanterar en mängd olika format och har goda anslutningsmöjligheter, bland annat en hdmi-utgång som erbjuder riktigt bra bild. Ljudet anses också vara bra.
Testkälla Betyg Kommentar
Dvd & hjemmekino 16/20 “Meget god allrounder”
Hemmabio 8/10 ”Utmärkt musikljud”
What video 5/5 “DV6600 is tremendous value”

Vad tycker testarna?

Samtliga testare är överlag mycket nöjda med Marantz DV6600. De är överens om att spelaren har stor kapacitet både vad det gäller bild som ljud. Särskilt bra blir bilden med hdmi inkopplat. Ljudmässigt presterar spelaren som bäst vid uppspelning av musik, då den till och med kan mäta sig med moderna cd-spelare. Testarna uppskattar även de goda anslutningsmöjligheterna och att spelaren hanterar en stor mängd olika format. Att den dessutom presterar snabbt gillas också. Däremot noteras att DV6600 inte är någonting för hemmabrännaren, då spelaren har vissa problem vid uppspelning av brända skivor. Det finns ett frågetecken för priset, då man enligt en testare kan få likvärdiga spelare till en betydligt lägre kostnad. En annan tycker dock att spelaren ifråga är mycket prisvärd.

Dvd & hjemmekino

“Meget god allrounder”

Dvd & hjemmekino menar att DV6600 är en mycket bra allroundspelare, som dessutom är riktigt snygg. Designen i borstat aluminium beskrivs som stilig och modern. När det gäller ljud- och bildkvaliteten presterar spelaren bra på båda områdena. De skarpa bilderna präglas av en god färg- och detaljåtergivning. Ljudegenskaperna är i sin tur bättre än på de närmsta konkurrenternas spelare och sammantaget fungerar spelaren bra som en kombinerad bild- och ljudförmedlare. Plus också för att spelaren presterar väldigt snabbt. Det tar bara nio sekunder från det att skivan lagts i läsaren till att den har börjat spela. Dessutom hanterar spelaren en stor mängd olika format, bland annat sacd och dvd-audio. På minuskontot återfinns priset och testaren menar att det finns likvärdiga spelare, såsom Denon DVD-1920, till betydligt lägre kostnad.

Källa: Dvd & hjemmekino (NO), nr 2 2006

Hemmabio

”Utmärkt musikljud”

Marantz DV6600 bakHemmabio har testat tre dvd-spelare, förutom Marantz DV6600 testades även Sony DVP-NS92V och Denon DVD-1920. Spelarna från Marantz och Denon delade på förstaplatsen. Till att börja med får den aktuella spelaren beröm för sitt utmärkta musikljud. Det håller till och med måttet i konkurrens med moderna cd-spelare. Beträffande filmljud presterar den inte riktigt lika bra. Det analoga nedmixade ljudet ter sig exempelvis en aning klent i återgivningen av ljudeffekter. Filmljudet blir dock bättre vid användning av 5.1-utgången. Bildmässigt presterar spelaren mycket bra med hdmi aktiverat. Då blir bilderna både nyanserade och detaljerade. Apparaten är emellertid ingenting för den hängivna hemmabrännaren, då den varken klarar mp3 eller jpeg på dvd-skivor. Vid uppspelning av divx uppstår bildstörningar och xvid-filmer kunde endast spelas utan ljud. Minus också för det påtagliga lagerbytet.

Källa: Hemmabio (SE), nr 4 2006

What video

“DV6600 is tremendous value”

What video är mycket nöjda med DV6600 och tycker att den är ytterst prisvärd. Den högklassiga spelaren beskrivs som robust och välutrustad, samtidigt som den hanterar skivor i alla tänkbara format. Dessutom erbjuder den gott om anslutningsmöjligheter. Oavsett format så presterar apparaten mycket bra såväl bild- som ljudmässigt. Bilden anses briljant, skärpan och färgåtergivningen imponerar och förekomsten av bildstörningar är minimal. Extra bra blir bilden med hdmi aktiverat. Vad det gäller filmljudet är det i 5.1-format tillräckligt bra för att hantera såväl ljudeffekter som dialog med bibehållen detaljrikedom. Dessutom levererar spelaren ett rent och klart ljud vid uppspelning av musik. Även om DV6600 i mångt och mycket liknar den billigare spelaren Denon DVD-1920, tycker testaren att den har mycket att erbjuda.

Källa: What video (GB), maj 2006

Cirkapris: 4000 kronor

Produktfakta: Marantz DV6600 är en stationär dvd-spelare som kan spela skivor i format som dvd-r/rw, dvd-video, s/vcd, cd, cd-r/rw, sacd och dvd-audio. Den hanterar även filformaten jpeg, mp3 och wma. Dessutom kan den spela upp divx-filer. Spelaren har inbyggd dts- och dolby digital 5.1- dekoder. Anslutningsmöjligheter finns i form av scart, s-videoutgång, komposit- och komponentvideoutgång, koaxial och optisk digital ljudutgång, samt analog stereo- och 5.1-utgång. Spelaren rymmer även progressiv scan och hdmi-utgång. Måtten är 440(b)x313(h)x65(d) mm och den väger 2,5 kg.

Modell: Marantz DV6600