Sök
Marantz DV6001

Marantz DV6001

Superb kvalitet med många funktioner

2007-09-06

Då spelaren stöder ett flertal format, har många anslutningsmöjligheter och dessutom levererar strålande ljud och bild är DV6001 en bra spelare, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What video 5/5 “An absolute bargain of a deck”
Hjemmekino 5/6 ”Flott design og byggekvalitet”
Av review 9/10 “Universal compatibility”
Cnet 8,1/10 “One of the best”

Vad tycker testarna?

Testarna ser många fördelar med Marantz DV6001. Den stöder många format och det finns ett flertal anslutningsmöjligheter. Ljudet beskrivs som både klart och starkt. Bilden får idel beröm med god konstrast, fina färger och avsaknad av eftersläpningar. Designen anses vara snygg och trevlig.

What video

“An absolute bargain of a deck”

What video har mestadels positiva saker att säga om spelaren. Testaren anser att spelaren levererar en fantastisk bild, har snygg och stilren design och ett mycket bra pris. Att ljudkvaliteten dessutom är superb gör inte saken sämre. Spelaren känns hållbar och är lätt att installera och använda. Att det finns stöd för dvd-a och sacd bedöms som överflödigt, då dessa format i princip inte används. Testaren finner det mycket positivt med video dac på 216 Mhz samt att spelaren kan spela upp divx-filer. Fjärrkontrollen känns lite plastig men storleken är bra och knapparna välplacerade. Bildkvaliteten är som sagt väldigt bra och bilden har ett djup och känns naturlig. Kontrasten är perfekt och färgåtergivningen strålande. Ljudet är klart, tydligt och ger massor med känsla. What video ger spelaren utmärkelsen ”bästa köp”.

Källa: What video (GB) april 2007

Hjemmekino

”Flott design og byggekvalitet”

Hjemmekino anser att dvd:n vid första anblick känns mycket attraktiv både till sin design och med tanke på specifikationer och anslutningar. Att spelaren stöder sacd och dvd-a beröms. Bildkvaliteten beskrivs som mycket bra. Den är både livlig och stabil och eftersläpningar förekommer inte alls. Eftersom spelaren även ska kunna hantera musik och ljud på ett bra sätt kommenterar testaren utförligt kvaliteten på musikuppspelning, som anses vara väl godkänd. Ljudet framkommer klart och tydligt och kan fylla även större rum. Spelaren har otroligt många bra kvaliteter och det anmärks bara på detaljer som att det saknas bakgrundsljus på fjärrkontrollen. Spelaren rekommenderas varmt till både film och musik.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2007

Av review

“Universal compatibility”

Av review menar att spelaren har det mesta man kan begära. Bildkvaliteten är fullständigt strålande och ljudet likaså. Att spelaren kan hantera de flesta format gällande både film och ljud är en klar fördel och gör spelaren mycket flexibel. Designen anses vara snygg och stilren. Bilden känns naturlig och färgerna är livliga och fina. Både skärpa och kontrast får också beröm. Det blir ett djup i bilderna som är svårbeskrivet menar testaren. Musik och filmljud är sensationellt bra. Testaren är överlag väldigt nöjd med spelaren. Av review testar även Panasonic DMR-EZ27, Yamaha DVD-S1700 och Panasonic DVD-S53. Marantz utses till testvinnare tack vare sin teknologi, design liksom ljud- och bildkvalitet.

Källa: www.avreview.co.uk (GB)

Cnet

“One of the best”

Enligt Cnet är spelaren bra på många plan, men framför allt övertygar bildkvaliteten med bra färgdjup och kontrast vilket ger en levande bild. Att spelaren är kompatibel med de flesta format är en klar fördel. Den enda nackdelen som testaren ser är att det tar lite tid innan spelaren känner av skivan och sätter igång musiken eller filmen. Designen är tilltalande och relativt kompakt och liten. Prestandan är hög och det finns gott om möjligheter till anslutningar. Lcd-displayen på spelaren är användbar och tydlig. Fjärrkontrollen innehåller allt man kan begära och är tydligt utformad. Teknologin som används beröms liksom de många funktionerna. DV6001 fungerar också bra för musikuppspelning då ljudet är klart med bra bas. Testaren konstaterar att DV6001 är en av de absolut bästa dvd-spelarna på marknaden i den här prisklassen idag.

Källa: www.cnet.com (US)

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Marantz DV6001 är en dvd-spelare som även hanterar svcd, cd, dvd-r/w, divx, wma, mp3, dvd-audio och sacd. Via hdmi kan man skala upp bilden till 1080p. Bildchip från Faroudja. För komponentutgången är video dac på 216 Mhz/12-bit. För ljud 192 kHz/24-bit. Ljudfrekvenser mellan 4 Hz–44 kHz. DV6001 har inbyggd dekoder för dolby digital och dts. Spelaren väger 4 kilo och har måtten 440x60x319 mm.

Tillverkare: Marantz