Sök
Marantz BD7003

Marantz BD7003

Bara för trogna Marantzälskare

2009-04-03

BD7003 är en snygg blu-rayspelare som går väl ihop med Marantz receiverserie. Men testarna menar att den är dyr, speciellt med tanke på att analog 7.1-utgång, profil 2.0 och intern avkodning inte stöds.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 3/6 "Gjør en god jobb"
Audiovision 80/100 "Sehr gutes Kinobild mit 24p"
Buy blu ray players 4/5 "An outstanding player"

Vad tycker testarna?

När det gäller återgivningen av blu-ray så menar testarna att Marantz BD7003 gör ett mycket bra jobb. Dvd-filmer hanteras däremot inte lika bra och en testare skriver att det är bäst att låta skärmen stå för linjedubbleringen för att garantera ett optimalt resultat. Att spelaren saknar nätverksingång och därmed stöd för profil 2.0 samt att alla ljudformat inte kan avkodas internt klingar inte heller bra, speciellt för den som sitter med en äldre receiver. Avsaknad av analog multikanalsutgång för ljud saknas också av vissa. Det hela blir dessutom mer allvarligt med tanke på att spelaren är ganska kraftigt prissatt.

Hjemmekino

"Gjør en god jobb"

Att Marantz nya blu-rayspelare matchar designen på deras receivrar är en glad nyhet, skriver Hjemmekino som uppskattar möjligheten att få en spelare som smälter ihop med resten av hemmabion. Men allt är inte guld som glimmar och när enheten startas upp så känns den något gammalmodig trots den nya designen. Något som testaren menar beror på de tråkiga och utdaterade menyerna som spelaren bestyckats med. Att den också saknar stöd för profil 2.0 och multikanalsutgång späder på intrycket. En fördel är att spelaren kan konvertera om alla ljudformat till pcm vilket kommer väl till pass för den som sitter med en receiver som inte kan avkoda de nyare hd-ljudformaten. Bildkvaliteten som fås med den från blu-ray anses bli mycket bra och detsamma gälla för dvd där spelaren gör ett fullgott jobb med att skala upp bilden. Testaren tittar också på Denon DVD-1800BD och Pioneer BDP-51FD. Det som är påfallande uppenbart är enligt testaren att Marantz, förutom till det yttre, är identisk med spelaren från Denon. Trots det så skiljer det flera tusen kronor mellan de två. Testvinnare blir Pioneers spelare följt av Denon och sist Marantz.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 2 2009

Audiovision

"Sehr gutes Kinobild mit 24p"

Trots att spelaren saknar stöd för profil 2.0 så menar tyska Audiovision att det är ordning på de ingående funktionerna. Detta då det går att återge skivor med bild-i-bild, stöd för 1080/24p samt då ljud går att skicka ut som pcm. En större miss anses vara oförmågan att internt avkoda dts-hd. Uppspelning av blu-ray uppges resultera i en mycket bra bild utan störande hack som ibland kan uppstå vid snabba rörelser. Med dvd blir uppspelningen felfri med lite extra skärpa i bilden. Linjedubblaren fungerar men för bästa resultat så är det bäst att låta skärmen sköta den delen av bildbehandlingen, skriver testaren. Ljudet med cd och via den analoga stereoutgången låter naturligt. Digitalt är det en fördel att ha bitstream aktiverat och låta receivern göra jobbet, detta då spelaren inte kan omvandla alla ljudformat till pcm. På det hela taget är BD7003 en bra blu-rayspelare, men bara för den som kan leva utan internetkrävande funktioner och som har en hdmibestyckad, modern receiver. Priset anses dock vara alltför högt satt. Audiovision tittar på totalt åtta spelare och placerar däribland Marantz BD7003 på fjärde plats. Bäst i test blir Pioneer BDP-LX08.

Källa: Audiovision (DE) nr 3 2009

Buy blu ray players

"An outstanding player"

Marantz höga prissättning försvaras enligt Buy blu ray players med att spelaren innehåller en dac av högre kaliber vilket ska innebära bättre ljud och bild samt att den är utförd i material med bättre kvalitet. Byggkvaliteten uppges vara bättre än snittet men när testaren sätter produkten på prov så anses hos Marantz BD7003 inte bjuda på någon prestandavinst jämfört med dagens billigare spelare, varken med blu-ray eller med dvd. Ljudegenskaperna är istället huvudattraktionen hos spelaren och det faktum att det går att avkoda nästan alla ljudformat internt alternativt skicka ut dem i okomprimerad form som bitstream får beröm. Fjärrkontrollen uppskattas för sin enkelhet och då den kommer med bakgrundsbelysning. Prissättningen är något kraftig men den som har råd uppges få en utmärkt spelare i Marantz BD7003.

Källa: www.buyblurayplayers.com (US)

Cirkapris: 9000 kronor

Produktfakta:

Marantz BD7003
Formatstöd, urval: Blu-ray, dvd, cd, dolby truehd, dts-hd master audio samt mp3, divx och jpeg
D/a-omvandlare: 150 MHz/12-bit (video), 192 kHz/24 bit (ljud)
Anslutningar: Hdmi, komponent, komposit, analog stereoutgång
Övrigt: 1080p-uppkonvertering av dvd, hdmi deep colour, 24p
Mått: 440x348x75 mm
Vikt: 7,3 kg

Tillverkare: Marantz