Sök
Linksys Kiss DP-1600

Linksys Kiss DP-1600

Mellan tv och pc

2007-09-07

Linksys Kiss DP-1600 är en dvd-spelare med nätverksstöd. Bildkvaliteten och stödet för alla format får beröm, men en testare påpekar att spelaren lider av en del buggar.
Testkälla Betyg Kommentar
Vnunet 3/5 "Setting up the box was a breeze"
ITP 4/5 "The set-up process is very simple"
Din teknik 3/5 "Sväljer i stort sett alla format"
M3 4/10 "Jobbiga buggar"
What hifi 3/5 "Playback quality depends on the source"

Vad tycker testarna?

Testarna ger överlag bra betyg för bilden och de flesta har inga problem att ansluta till närliggande nätverk, även om en har problem med kryptering. Positivt är också att den tar i stort sett alla format. Att surfa via DP-1600 är dock ingen höjdare. Minus ges också för att det inte finns någon webbläsare för sidor såsom YouTube. Ett test är påtagligt missnöjd med spelaren och säger att den har så pass jobbiga buggar att den knappt är användbar. Gränssnittet hade också kunnat vara bättre.

Vnunet

"Setting up the box was a breeze"

Vnunet konstaterar att DP-1600 har problem med krypteringen på det lokala nätverket. Testaren tycker att spelaren väl fyller tomrummet mellan tv och dator. Den klarar visserligen inte av Apples filmfiler, men i övrigt är formatstödet omfattande. Testaren hade gärna sett stöd för videotjänster såsom YouTube också. Testaren hoppas att kommande versioner drar mer nytta av materialet på nätet.

Källa: www.vnunet.com (GB)

ITP

"The set-up process is very simple"

ITP säger att Kiss DP-1600 gör sig bra i underhållningsbänken. Med endast två knappar på frontpanelen så ger den ett vårdat utseende. Fjärrkontrollen har många knappar och det är lätt att navigera. Oturligt nog är spelaren lite slö och när man körde hårddisken via trådlöst nätverk så tog spelaren ovanligt lång tid på sig att ladda filer. Ett annat problem är att man inte kan se några förvisningar, så har man en fil som inte är namngiven måste man titta på den för att ta reda på vad det är. Tacksamt i sammanhanget är att den är väldigt flexibel i hur man kan få innehåll uppspelat. Exempelvis kan man titta på vanliga dvd-skivor, strömma från sin dators hårddisk eller att ansluta en usb-hårddisk. Att komma igång är väldigt enkelt då alla anslutningar och portar är bra markerade. Testaren imponeras av uppskalning av vanlig dvd till upplösningen 1080i.

Källa: www.itp.net (GB)

Din teknik

"Sväljer i stort sett alla format"

Din teknik menar att Kiss har bra koll på hur man gör bra dvd-spelare som dessutom erbjuder en hel del godbitar om du kopplar in den på ditt nätverk, trådlöst eller med sladd. Testaren är dock inte säker på att det räcker. Spelaren är visserligen enkel att installera och man kommer snabbt ut på nätet, även om det är begränsat till det som Kiss kan visa. Man kan kolla väder, läsa nyheter och spela minispel. Vanlig text-tv säger man är mossigt värre, men ger både enklare, snabbare och mer lättlästa nyheter än Kiss gratistjänst. Webbradiotjänsten med tusentals kanaler är egentligen det enda som testaren uppskattar. Testaren tycker att det bästa med spelaren är att man kan komma åt hela eller valda delar av sin digitala musik-, bild- eller filmsamling. Det enda som krävs är att nätverket fungerar och att datorn är igång. Kiss sväljer i stort sett alla format du någonsin behöver och den kan även spela upp filmer i hd-upplösning.

Källa: Din teknik (SE) nr 6 2007

M3

"Jobbiga buggar"

M3 säger att Kiss DP-1600 till det yttre, i stort sett är identisk med de föregångsmodeller som man tidigare testat. Menysystemet är tydligt och lättnavigerat och spelaren hittar snabbt det trådlösa nätverket. Bildkvaliteten håller enligt M3 hög kvalitet och den har stöd för de vanligaste formaten inklusive mpeg4. Gränssnittet skulle dock behöva en ordentlig uppfräschning. M3 hittar också ett antal jobbiga buggar. Bland annat har spelaren en förmåga att tappa anslutningen när wpa-krypteringen aktiveras. En annan störande bugg är att spelaren tappade bort hdmi-anslutningen flera gånger under testets gång efter att man stängt av den anslutna tv:n. Testaren menar att DP-1600 faller på grund av jobbiga buggar samt ett onödigt krånglig och trist gränssnitt. Man tror därför inte att man kommer att trivas med spelaren i längden. Buggarna är så illa att M3 finner att Kiss DP-1600 i dagens utförande knappt är användbar.

Källa: M3 (SE) nr 6 2007

What hifi

"Playback quality depends on the source"

What hifi konstaterar att det bara är att koppla enheten till tv:n så söker den upp ett närliggande nätverk. Spelaren stödjer många format, men testaren hade gärna sett stöd för Apple Lossless och kopieringsskyddat material. Uppspelningskvaliteten beror på källan, men högupplöst video ser skarp och detaljerad ut. Har källan dålig kvalité så blottas det tydligt om man har en stor tv. Att trådlöst strömma 720p WMV hade för dålig kvalitet för att vara njutbart. Via sladdbundet nätverk eller usb-kabel gick det bättre. Menyerna är inte heller de bästa, men det uppskattas att spelaren är flexibel.

Källa: What hifi (GB) september 2007

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Linksys Kiss DP-1600 är en dvd-spelare med nätverksstöd, även trådlöst, för att spela upp material från hemmets datorer. Bland filformaten som stöds märks Windows Media 9 och Nero Digital. Spelaren har hdmi 1.2 och kan skala upp dvd till 720p eller 1080i. Linksys har även en portal på nätet som erbjuder tjänster såsom webbradio och spel. Via usb 2-porten kan man exempelvis ansluta en hårddisk, mp3-spelare eller digitalkamera. Spelaren kan uppgraderas via internet.

Tillverkare: Linksys