Sök
LG DVS450

LG DVS450

Dvd-spelare som sticker ut

2009-04-17

LG DVS450 är en mycket läcker designad dvd-spelare som kan monteras på väggen och som hyllas av testarna för sin förmåga att spela upp divx hd-filer.
Testkälla Betyg Kommentar
Home cinema choice 3/5 "Some will see it as an ideal player for the bedroom or kitchen"
Trusted reviews 9/10 "It'll charm the credit card out of your wallet"
What hifi 4/5 "Appear stylish, sophisticated and more expensive"
Register hardware 85/100 "This player has looks and brains"
What video 4/5 "Boasts one of the most stylish designs we've ever seen."

Vad tycker testarna?

Testarna är eniga om att LG DVS450 är en av de snyggaste dvd-spelarna hittills. Att den kan monteras på väggen ses som mycket praktiskt. Modellen får också ros för sin utmärkta fjärrkontroll, användarvänligt menysystem på skärmen, gedigna formatstöd samt omfattande anslutningsalternativ. Samtliga testare menar att spelarens huvudfunktion är att den kan spela upp divx hd-filer. Bildkvaliteten på hd-filmer beskrivs som bra, med detaljrika nivåer och levande färger. Mer negativt är att bilden har en del småskavanker som lite brus i en del områden och hudfärger som känns lite vaxaktiga. Överlag betraktas det vara en prisvärd dvd-spelare som sticker ut i massan.

Home cinema choice

"Some will see it as an ideal player for the bedroom or kitchen"

Home cinema choice menar att det som är mest användbart och unikt med designen är att dvd-spelaren kan monteras upp på väggen. Testaren är kritisk till att hela enheten är omringad av glansig svart plast, vilket gör att det enkelt bildas fingeravtryck. Det uppskattas inte heller att fjärrkontrollen saknar bakgrundsbelysning och att den därför kan bli svåranvänd i mörker. Dvd-spelaren uppvisar en stabil, smidig och mjuk bildproduktion vilket imponerar på testaren. Oturligt för modellen är en blu-rayspelare inte kostar så mycket mer. En annan nackdel som listas är att den saknar stöd för dts. Spelaren är idealisk att ha i sovrummet för någon som har många filer i formatet divx hd, menar HCC.

Källa: Home cinema choice (GB) issue 167

Trusted reviews

"It'll charm the credit card out of your wallet"

Trusted reviews är lyriska över dvd-spelarens design och menar att den är hundra gånger elegantare än en ordinär spelare. Monteringsalternativen och formatstödet uppskattas. Att den kan spela upp divx hd anses vara en huvudfunktion. Testaren uppskattar också 1080p-upskalningen via hdmi. Anslutningsalternativen betraktas vara mycket fullständiga. Menysystemen och inställningsfunktionerna lovordas för att vara snygga, strukturerade och lätthanterade. Fjärkontrollen beskrivs också generellt funktionera mycket bra med små menyknappar som tummen tycker om. Testaren påpekar att bildkvalitén på HD-filmer är sensationell med otroliga detaljer, skärpa och färgvitalitet. Med DVD-filmer gör spelaren på det stora hela ett godkänt jobb, dock förekommer lite oönskat buller och en del hudfärger ser något vaxaktiga ut. Ljudet bedöms vara bra, livligt och välbalanserat. Rent prestationsmässigt så ligger inte spelaren högst upp i sin liga men man får ändå god valuta för pengarna, skriver Trusted Reviews.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

What hifi

"Appear stylish, sophisticated and more expensive"

LG DVS450 har ett utseende som får både ris och ros av What hifi. Spelaren utstrålar elegans och ser både sofistikerad och dyr ut men ytan är samtidigt fingeravtryckskänslig. Testaren är mycket imponerad av fjärrkontrollen och beskriver den som attraktiv och mycket användarvänlig. Bilden bedöms vara god för en budget-dvd. Den levererar djup svärta och attraktiva färgnyanser. Ljudet är balanserat över hela frekvensområdet. Kritiken som riktas mot spelaren är att bilden är något oren och att svärtan kunde varit bättre. Om man önskar en spelare som sticker ut i mängden lämpar sig LG DVS450 alldeles förträffligt, påpekar What hifi.

Källa: http://whathifi.com (GB)

Register hardware

"This player has looks and brains"

Sett till priset har DVS450 ganska mycket funktioner, menar Register hardware. När man bläddrar runt på menyn på skivan så ger den ifrån sig lite buller men under uppspelningen är spelaren helt tyst. Processorn arbetar mycket snabbt och de går fort att hoppa runt bland scenerna. Bildkvaliteten beskrivs generellt vara mycket god och det levereras skarpa detaljer och naturliga färger. Bildfrysningsfunktionen och snabbspolningen inom en scen bedöms fungera mycket bra, med snabba responstider och lite förlust i fråga om bildkvalitet. Testaren berömmer också spelarens förmåga att spela upp divx hd-innehåll och att den har anslutningsportar för diverse medier. Priset på spelaren är också helt rimligt, avslutar Register hardware.

Källa: www.reghardware.co.uk (GB)

What video

"Boasts one of the most stylish designs we've ever seen."

Förutom att LG DVS450 kan monteras på väggen har spelaren enligt What video den snyggaste designen som någonsin skådats. De omfattande anslutningsalternativen och formatstöden får beröm. Den största funktionen är dock spelarens stöd för divx hd-filer. Menyerna på skärmen beskrivs som användarvänliga och visuellt attraktiva. Vid uppskalning till 1080p blir bilden skarp och livlig. Testaren imponeras av bildens detaljrika textur och mönster och avsaknaden av ryckningar. Ljusa färger ser helt bländande ut och skuggorna naturliga. Kritik omfattar att hudfärgerna inte återges helt korrekt samt att en del brus framkommer på vissa delar av skärmen. What video har även testat Onkyo DV-SP406, Panasonic DVD-S54, Samsung DVD-F1080 och Toshiba SD-58OE. LG kom på andra plats efter Onkyo.

Källa: What video (GB) issue 343

Cirkapris: 1400 kronor

Produktfakta:

LG DVS450
Formatstöd, urval: Dolby digital/dts, dvd, divx-hd, xvid-hd, jpeg, mp3, wma
D/a-omvandlare: Iu
Anslutningar: Hdmi, komponent, komposit, optisk, koaxial
Övrigt: Progressiv scanning
Elförbrukning: 8 watt (standby, mindre än 1 watt)
Mått: 430x212x52 mm
Vikt: Iu

Tillverkare: LG