Sök
LG DVD-4730

LG DVD-4730

Bra budgetspelare - sticker inte ut

2002-04-17

LG DVD-4730Hifi Test17/30"Reiner Klang"HemmaBio17/30"Ganska varmt ljud"Forbrukerrapporten4/5"Bra"Hifi & Musik"Stort ljud"LG DVD-4730LG DVD-4730 är en regionsfri DVD-spelare med fjärrkontroll. Här finns möjlighet att spela både DVD-Video samt CD-R/-RW-skivor med Mp3. Spelaren är kompatibel med Dolby Digital och DTS
Testkälla Betyg Kommentar
Hifi Test 17/30 "Reiner Klang"
HemmaBio 17/30 "Ganska varmt ljud"
Forbrukerrapporten 4/5 "Bra"
Hifi & Musik "Stort ljud"

Vad tycker testarna?

Det råder lite delade meningar om LG DVD-4730. Visserligen placeras den generellt i medelklassen bland testarna då det är en DVD-spelare som klarar de flesta elementära användningsområdena, men är inte utrustad med extra finesser. Den får pluspoäng för sitt lätta handhavande och för zoomen. Bild- och ljudkvaliteten når inte upp till konkurrenter som Grundig Xenaro, Sony DVP-NS300 och Panasonic DVD-RV31. Men den är en billig kompromiss. 

Hifi Test

"Reiner Klang"

Hifi Test testar flera DVD-spelare inom samma priskategori och testar samtliga format inklusive Mp3. LG DVD-4730 har en mycket genomtänkt konstruktion och är lätt att handha. Bild- och ljudkvalitet är ganska bra. Tonlägena är exakta och fria från störningar medan bilden är relativt detaljrik. Spelaren saknar dock en del finesser, och till testsegrare väljs Grundig Xenaro och som bästa köp Samsung DVD-M105.

Källa: Hifi Test februari, 2002
HemmaBio nr 11, 2001
Forbrukarrapporten nr 10, 2001
Hifi & Musik nr 9, 2001

HemmaBio

"Ganska varmt ljud"

HemmaBio granskar 13 DVD-spelare för under 5000 kr. LG har lyckats bra med DVD-4730 och testaren placerar den betygsmässigt i medelgruppen. Spelaren har en snygg design och det finns tillräckligt med kopplingar på baksidan samt inställningsmöjligheter. Men något utöver det vanliga har den egentligen inte. Bilden är dock klar med detaljrikedom och skärpa. Zoomen fungerar utmärkt både i paus och under avspelning, ljudet är varmt men också lite tamt och platt. Fjärrkontrollen är för liten och knapparna oprecisa. Vinnare blir Sony DVP-NS300. 

Forbrukerrapporten

"Bra"

Norska Forbrukerrapporten tittar också på flera spelare i samma klass. Bland dessa Grundig Xenaro, JVC XV-S40BK, Panasonic DVD-RV31 samt LG DVD-4730. Samtliga får ungefär lika bra betyg. Bäst på ljudkvalitet är LG tillsammans med Grundig och JVC, medan både Grundig och JVC överträffar LG när det gäller bilden. Grundig Xenaro väljs till testvinnare överlag, bland annat för sina möjligheter att även spela upp något defekta CD-skivor.

Hifi & Musik

"Stort ljud"

Hifi & Musik gör ett jämförelsetest mellan CD och DVD. LG 4730 utvärderas tillsammans med bland andra Panasonic DVD RV31 och Sony DVP-NS400D, som får en eloge för sitt utmärkta ljud. När det gäller LG säger man att den tillhör de billigaste spelarna och är lätt att använda. Nackdelen är att den inte har inbyggd dekoder för 5.1-ljud och att ljudet ibland känns platt och nyansfattigt. Testaren saknar tempot och detaljrikedomen hos Sony och Panasonic men LG-spelaren är en prisvärd spelare värd att titta närmare på om man är mindre ljudkräsen. 

Cirkapris: 2500 kronor

Produktfakta: LG DVD-4730 är en regionsfri DVD-spelare med fjärrkontroll. Här finns möjlighet att spela både DVD-Video samt CD-R/-RW-skivor med Mp3. Spelaren är kompatibel med Dolby Digital och DTS och har dual laser för optimal ljudåtergivning både från DVD och CD. Zoomfunktionen kan förstora upp till 16 gånger och spelaren är försedd med on-screen display. Bland utgångar finns S-video samt SCART, analog audio och optisk digitalutgång för ljud. Den saknar däremot uttag för subwoofer och hörlurar. Spelaren mäter 430x88x247 mm och väger 3 kg.

Modell: LG DVD-4730