Sök
LG BD370

LG BD370

Blu-ray-spelare med Youtube-koppling

2009-04-20

LGs BD370 är en supersnabb och elegant blu-ray-spelare med ett imponerande formatstöd. En bonus är att man kan spela upp filmer från Youtube.
Testkälla Betyg Kommentar
Prylportalen 5/6 "Lyckas integrera Youtube på ett både smart och smidigt sätt"
Cnet Asia 8,7/10 "A fantastically optioned piece of blue laser finery"
Trusted reviews 9/10 "The best-looking Blu-ray player we've seen so far"
Gadget guy 4,5/5 "Fast, fast, fast!"
Hjemmekino 6/6 "LG har god kontroll på menyene"

Vad tycker testarna?

Testarna är mäkta imponerade över den snabba uppstarts- och responstiden. LG BD370 får beröm för sitt omfattande formatstöd och Youtube-stödet med praktiska funktioner och användarvänligt gränssnitt. Andra fördelar är att spelaren erbjuder mycket god bild- och ljudkvalitet, attraktiv design och ett inbjudande och lättanvänt menysystem. Samtliga testare ger spelaren höga betyg och är överrens om att den ger mycket valuta för pengarna.

Prylportalen

"Lyckas integrera Youtube på ett både smart och smidigt sätt"

Svenska Prylportalen lovordar LG BD370 för sin snabba starttid, BD-live och för att den stöder samtliga nya högupplösta ljudformat. Designen beskrivs som lyxig med en attraktiv framsida och motoriserad lucka. Testaren är dock mycket kritisk till att usb-porten är placerad på framsidan. Youtube-funktionen får beröm, gränssnittet är både användarvänligt och funktionsrikt. Spelaren hyllas också för sitt omfattande formatstöd och för att den har ett informellt stöd för högupplösta mkv-filer. Testaren konstaterar dock att allt fungerar perfekt i undantagsfall och ser fram emot mer utveckling på området.

Källa: www.prylportalen.se (SE)

Cnet Asia

"A fantastically optioned piece of blue laser finery"

Cnet Asia gillar designen på LG BD370 och beskriver den som bastant och nyskapande. Skivfacket uppskattas dock inte då den påminner om en dators cd-spelare och är något svårmanövrerat. Fjärrkontrollen beskrivs som utomordentlig och innehåller alla viktiga funktioner. Testaren menar att spelaren har helt lysande funktioner och är därför mycket prisvärd. Även den här testaren imponeras över formatstödet. Spelaren anses också ha god prestanda och spelar upp blu-ray med bra bildkvalitet med mycket detaljer och djup. Den fungerar lika bra med dvd-filmer som levereras utan brus och med rikliga skuggdetaljer. Gränssnittet på Youtube-funktionen får mycket beröm. Med sin otroligt snabba starttid så är LG BG370 i klar ledning på budgetmarknaden, skriver Cnet.

Källa: http://asia.cnet.com

Trusted reviews

"The best-looking Blu-ray player we've seen so far"

Den viktigaste och mest nyskapande funktionen på spelaren är Youtube-stödet, menar Trusted reviews. Att spelaren också har stöd för BD-live material samt "picture-in-picture"-kommentarer och är relativt billig ses som stora plus. Testaren är helt lyrisk över designen och menar att det är den snyggaste spelare som någonsin skådats. Displaypanelen beskrivs som stor och lättanvänd och spelaren anses ha goda anslutningsalternativ. Filmernas ljudkvalitet bedöms vara mycket god med ett rent och öppet ljud, tydliga dialoger och häftiga bakgrundseffekter. Den arbetar också förträffligt vid uppspelning av cd-skivor och mp3-filer. Inställningsknapparna går lätt att justera via ett förträffligt gränssnitt med en otroligt inbjudande huvudmeny. LG BD370 bedöms ha blixtsnabb uppstart av blu-ray-filmer och imponerande bildkvalitet. De exceptionella detaljnivåerna ger bilden en fantastisk klarhet och skärpa och färgerna återger värme och strålglans. Testaren menar att det är den mest avancerade blu-ray-spelaren som marknaden har att erbjuda.

Källa: www.trustedreviews.com (GB)

Gadget guy

"Fast, fast, fast!"

Gadget guy tycker att LG BD370 är mycket kapabel och imponeras av utbudet av avancerade funktioner och mängden olika formatstöd för multimedia-filer. Youtube-funktionen uppskattas och bedöms fungera mycket bra. Spelaren får stort beröm för sin uppspelning av blu-ray-filmer och testaren hävdar att filmerna spelas upp utan någon som helst störning. Bilden beskrivs som formidabel på samtliga blu-ray-filmer som testades. Testaren tycker också att modellen gör ett helt godkänt arbete med vanliga dvd-filmer. Den största fördelen anses dock vara snabbheten. Den startas upp och spelar upp filmer otroligt snabbt och slår ut alla andra konkurrerande spelare på denna punkt. Det går även riktigt raskt att röra sig mellan de olika alternativen på menyn, menar testaren. LG BD370 får nästan högsta betyg och bedöms ge otroligt mycket valuta för pengarna.

Källa: -www.gadgetguy.com.au (AU)

Hjemmekino

"LG har god kontroll på menyene"

Norska tidningen Hjemmekino prisar de nyskapande funktionerna som Youtube-funktionerna och stödet för mkv-filer. Spelaren rosas också för sin attraktiva design och en fullt kapabel fjärrkontroll. Testaren är mycket positiv till menysystemet och understryker att det är elegant och lättanvänt. En annan fördel är att det enkelt går att koppla upp sig mot nätet och använda de avancerade funktionerna. Precis som övriga testare så är Hjemmekino helt entusiastiska över spelarens snabbhet. Den startas upp på bara några sekunder och svarar snabbt på knapptryckningar. Testaren är något missnöjd med att det saknas justeringsalternativ för bilden. Bildkvaliteten från blu-ray-material beskrivs som hög och den gör även ett anständigt jobb med lågupplöst material. Testaren ser det som ett plus att spelaren också kan brukas som cd-spelare.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 4 2009

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta:

LG BD730
Formatstöd, urval: Dolby truehd, dts-hd ma, bd-rom, divx, mkv
Anslutningar, urval: Hdmi, komponent, optisk, koaxial
Övrigt: Youtube-funktioner, bd-live
Mått: 430x58x280 mm
Vikt: 2,7 kg

Tillverkare: LG