Sök
LG BD300

LG BD300

Snabb och billig blu-ray

2009-01-22

Den är snygg, snabb och har välstrukturerade menyer med god kvalitet vid blu-ray-uppspelning. Testarna beklagar sig dock över inställningskrånglet vid växling mellan DVD och BD.
Testkälla Betyg Kommentar
Hjemmekino 5/6 “Gir gode bilder”
Ljud & bild 4/10 “Elegant utformning”
Hemmabio 7/10 “Styrkan är snabbheten”
Cnet 8/10 “Good Blu-ray movie performance”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att LG BD300 är mycket prisvärd och tror att den kommer att passa många. Spelaren beskrivs som snabb, har bra och lättnavigerade menyer samt bjuder på en fin filmupplevelse med blu-ray. Flera testare klagar på att man vid växling mellan dvd och blu-ray tvingas att manuellt justera frekvensuppdateringen. I övrigt så uppfattas bilderna som mjuka och med jämnt balanserade färger. Överlag en helt okej spelare enligt testarna.

Hjemmekino

“Gir gode bilder”

Norska Hjemmekino anser att menyerna hos LG BD300 är några av de bättre som testaren har sett. Bildkvaliteten är det heller inget större fel på. Något som retar testaren är att man vid byte från blu-ray till dvd manuellt måste ställa om från 24 Hz till 50 Hz. Gör man inte denna inställning kommer dvd-filmen garanterat att hacka fram, skriver testaren. Spelaren arbetar mycket snabbt och eftersom den är så pass prisvärd tror testaren att den är tillgänglig för de flesta plånböcker och hem.

Källa: Hjemmekino (NO) nr 10 2008

Ljud & bild

“Elegant utformning”

Svenska tidningen Ljud & bild har ställt 11 blu-ray-spelare i rampljuset och tyvärr hamnar LG BD300 lite i skuggan av två mer framstående spelare. Dock är BD300 inte ensam längst ner på listan och trots att den inte anses vara bäst i test finns det några fördelar hos spelaren som testaren lyfter fram. De tycker framförallt att kombispelaren gör sig bra i de flesta hem med en fjärrkontroll som är godkänd men tyvärr går dess design inte hand i hand med funktionaliteten. I övrigt har den bra menyer med begriplig menygrafik tycker testaren. Via HDMI blir bilderna skarpa och inbjudande men precis som för Hjemmekino så tycker testaren att det är irriterande med att ständigt behöva skifta mellan 24Hz och 50Hz från blu-ray till DVD. Testaren önskar också att det fanns fler justeringsmöjligheter.

Källa: Ljud & bild (SE) nr 12 2008

Hemmabio

“Styrkan är snabbheten”

I jämförelse med de 12 andra blu-ray-spelare som svenska tidningen Hemmabio har testat så får LG BD300 ett klart godkänt betyg. Dess främsta styrka är självklart snabbheten menar testaren. Det är den absolut snabbaste spelaren i testet. Hemmabio påpekar också att den framställer bilderna något mjukare och uppskalningen ger också tydliga kantskuggor vilket gör att testaren ser spelaren som ett gränsfall när det kommer till uppspelning av DVD. Trots att det är en enkel och snabb spelare så anser testaren att det saknas en del kriterier, som andra spelare uppnår, för att denna ska få högre betyg.

Källa: Hemmabio (SE) December 2008

Cnet

“Good Blu-ray movie performance”

Cnet från Australien tycker att designen är läcker med snygga och välstrukturerade menyer, men påpekar samtidigt att det är en riktig dammagnet. Med blu-ray gör den ett bra jobb med att presentera bilder med jämnt balanserade färger. Det är kort och gott en helt okej blu-ray-spelare som ger en trevlig filmupplevelse. Spelaren är snabb och smidig att hantera samt levererar allt vad man kan begära med tanke på priset. Testaren anser dock att LG borde ansträngt sig mer för att förbättra nätverksdelen av spelaren.

Källa: www.cnet.com.au (AU)

Cirkapris: 3400 kronor

Produktfakta:

Produkt: LG BD300
Formatstöd (exempel): Blu-ray, dvd, dolby truehd, dts-hd ma
Anslutningar (exempel): Hdmi, component, komposit, optisk, coaxial, usb
D/a-omvandlare: 297 Mhz/14 bit för video,
Övrigt: Blu-ray profil 2.0
Mått: 430x58x280 mm
Vikt: 3 kg

Tillverkare: LG