Sök
Kiss DP-600

Kiss DP-600

Trådlös och högljudd

2006-10-02

Kiss DP-600 är en dvd-spelare som kan spela upp wmv hd och divx hd. Att det också går att streama filer trådlöst gillas av testarna men det finns några störande moment med spelaren.
Testkälla Betyg Kommentar
Audiovision 84/100 "Spielt viele Dateiformate ab"
Allt om pc 4,4/5 "Rejält antal anslutningar"
M3 5/10 "Smarta funktioner"
It reviews "In many senses a videophile's dream"
Hjemme pc 3/6 "Mange småfeil"

Vad tycker testarna?

Testarna är överens om att spelaren är förhållandevis klumpig, men att den å andra sidan har en hel del användbara funktioner under skalet. Det är bland annat möjligheten till trådlös överföring som testarna uppskattar. Menysystemet är bra och tydligt men har ibland en tendens att gå trögt. Anslutningsmöjligheterna är stora, vilket är bra. Dessutom hanterar spelaren en stor mängd diskformat, vilket också ses som ett plus i kanten.

Audiovision

"Spielt viele Dateiformate ab"

Audiovision tycker att spelaren i vissa avseende ger ett ganska osäkert intryck. Till exempel måste man konfigurera hdmi-utgången innan den blir aktiv. Dessutom reagerar spelaren oftast ganska trögt på de kommandon man ger via fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen anser testaren för övrigt vara något svåröversiktlig. Använder man sig av hdmi-utgången får man bildmässigt ett strålande och detaljerat resultat där skillnaden mellan olika bildkällor blir påtaglig. Det är bra att spelaren hanterar ett stort antal olika skivformat, något som gör den mycket flexibel. Dessutom uppskattar testaren att anslutningsmöjligheterna är bra, som användare saknar man ingenting.

Källa: Audiovision (DE) nr 6 2006

Allt om pc

"Rejält antal anslutningar"

Kiss DP-600 bakAllt om pc testar förutom Kiss DP-600 även Philips SLM5500, D-Link DSM-320RD samt Pinnacle Showcenter 200. Testvinnare är Kiss. Testaren påpekar att installationen går snabbt och användargränssnittet är både snyggt och enkelt att använda sig av. Spelaren utnyttjar möjligheterna till internet på tv-skärmen på ett mycket bra sätt, man kan bland annat få tillgång till väderleksprognoser, tv-tablåer och börskurser. Anslutningsmöjligheterna är riktigt frikostiga, vilket är bra. Testaren tycker att spelaren är klumpigt byggd, men den faktiskt har en hel del prestanda under skalet. Dessutom får spelaren plus i kanten för att den har en helsvensk programvara.

Källa: Allt om PC (SE) nr 7 2006

M3

"Smarta funktioner"

M3 menar att spelaren erbjuder alla de anslutningsmöjligheter man kan tänkas behöva. Möjligheten till trådlös överföring gör att man kan spela upp mediafiler direkt från datorn via nätverket. Tillsammans med en lcd-skärm presterar spelaren mycket bra bildkvalitet då man använder sig av såväl 720p som 1080i-material. Spelar man upp vanlig dvd-film så gör det ingen skillnad om man använder sig av scart, komponent eller hdmi-anslutning, samtliga ger mycket bra resultat. En svaghet är att spelaren väsnas ganska mycket, fläkten stör även om scenerna som visas är ganska högljudda. En annan nackdel är att när man spelar hd-filmer från en dvd-skiva hänger sig spelaren upprepade gånger och den enda möjligheten att få igång spelaren är att slå av strömmen. Bristerna i mjukvaran drar därför ner omdömet kraftigt.

Källa: M3 (SE) nr 7 2006

It reviews

"In many senses a videophile's dream"

It reviews anser att en av de största fördelarna med spelaren är att den spelar upp från i stort sett alla format. Möjligheten att koppla den direkt till datorn via det trådlösa nätverket gör den i teorin mycket attraktiv. Dock uppvisar den en del brister som drar ned betyget. Menysystemet är riktigt bra, det är tydligt och enkelt att använda. Den trådlösa överföringen fungerar bra, till och med uppspelning via det trådlösa nätverket går problemfritt. Testaren hade dock gärna sett en hårddisk i spelaren. Ett stort problem med spelaren är att fläkten väsnas ganska mycket. Dessutom är menysystemet ibland ganska segt vilket är irriterande.

Källa: www.itreviews.co.uk (GB)

Hjemme pc

"Mange småfeil"

Hjemme pc tycker att spelaren erbjuder det man kan tänkas behöva i form av anslutningsmöjligheter, inte minst imponerar utförbarheten att koppla in sig på ett trådlöst nätverk. Dessutom kan man ansluta externa usb-minnen. Dock gillar inte spelaren externa minnen utan strömtillförsel, så vill man koppla till en diskettstation bör man även ha en strömadapter nära till hands. Vanlig avspelning fungerar problemfritt, oavsett vilket medie man använder sig av. Desto större problem orsakar dock spolningsfunktionen, så snart man kommer upp i en hastighet på mer än 4x så stannar bilden. Detta fenomen uppstår när man använder sig av trådlöst nätverk eller usb-minne. Den inbyggda programvaran framstår som halvfärdig. Sammanfattningsvis lite för många buggar för att vara helt okej.

Källa: Hjemme pc (NO) nr 8 2006

Cirkapris: 3500 kronor

Produktfakta: Kiss DP-600 är en dvd-spelare med trådlös nätverksanslutning. Förutom vanlig dvd-uppspelning kan enheten även spela upp hd-filer och tack vare nätverkskopplingen kan man via internet få tillgång till såväl väderrapport som webradio och andra nättjänster. Nätverksanslutningen sker via ethernet 10/100 base t eller trådlös 802.11g. Bland de videoformaten som stöds märks windows media 9 hd, divx hd, mpeg/2/4 och nero digital. Ljudmässigt stöds såväl wma som mp3 och ogg vorbis. DP-600 kan läsa såväl dvd+-r/w som mp3-cd och filer från usb2-enheter. Anslutningsmässigt finns scart, hdmi, komposit, s-video och komponent. Spelarens dimensioner är 435(b)x75(h)x325(d) mm.

Tillverkare: Kiss