Sök
Kiss DP-558

Kiss DP-558

Krånglig men kompetent

2005-07-07

En inspelare med rejäl hårddisk som kan uppgraderas med hjälp av Internet, men som kanske inte är så lätt att hantera alla gånger.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 62/100 “Qualitativ setzt der Kiss keine neuen Masstäbe”
Din Side “Kansjke den mest komplette stuelösningen på markedet”
Cnet “Streamed and played back video extremely well”
CDR-info “Supports frequent firmware upgrades”

Vad tycker testarna?

Testarna anser att spelaren har en rejäl hårddisk som rymmer en hel del material. Spelaren är kompatibel med många format och har dessutom flera anslutningsmöjligheter vilket gör den riktigt flexibel. Installationen går utan problem tack vare en bra guide. En testare menar att den dagliga användningen inte är en lika positiv upplevelse på grund av en dåligt utformad fjärrkontroll och otydliga menyer. Testarna uppskattar att det går att koppla in spelaren i ett PC-nätverk samt möjligheten att koppla in spelaren mot Internet öppnar en hel del möjligheter.

Video

“Qualitativ setzt der Kiss keine neuen Masstäbe”

remote_kiss

Video menar att DP-558 är kompatibel med åtskilliga format vilket i allra högsta grad gör den oerhört flexibel. Möjligheten att koppla den till sin PC i ett nätverk är också välkommet. Installationen går snabbt och smärtfritt tack vare menyn som steg för steg guidar användaren igenom installations-processen. Dock är det dagliga användandet något mer komplicerat, fjärrkontrollen har anonyma knappar utan ordentliga tryckpunkter och displayen ger minimalt med information. Kvalitetsmässigt bryter inte spelaren några barriärer utan gör ett bra jobb som kan jämföras med flera av konkurrenterna.

Källa: Video nr 2 2005
Till Din Sides hemsida
Till Cnets hemsida
Till CDR-infos hemsida

Din Side

“Kansjke den mest komplette stuelösningen på markedet”

Din Side anser att spelaren erbjuder ett paket som tack vare sin flexibilitet och mångsidighet är riktigt attraktivt. Eftersom den är kompatibel med så många format samtidigt som den bl.a. kan kopplas till ett PC-nätverk så är användningsområdena många. Ett stort plus är att spelaren kan uppdateras via Internet genom att man laddar och bränner ned en fil på CD som sedan stoppas i spelaren. Mjukvaran fungerar i huvudsak riktigt bra, man kan utan problem konvertera diverse olika filer till Nero Digital som är ett format som på flera sätt överglänser DivX/Xvid. Konvertering av en två timmar lång film tar ca en timme och då får man bra resultat.

Cnet

“Streamed and played back video extremely well”

Cnet menar att tillverkaren har valt att satsa på funktionalitet hellre än design. Det som talar för spelaren är den minsta sagt rejäla hård-disken som rymmer mellan 13,5 till 80 timmars inspelning beroende på kvalitet. Som DVD-spelare så fungerar den bra med en genomsnittlig kvalitet på materialet. Vid inspelningar svarar spelaren ibland ganska långsamt och det tar några sekunder innan den inspelade bilden dyker upp på skärmen vilket gör att man undrar om inspelningen fungerat över huvudtaget. Installationen är föredömligt enkel och menyerna likaså. Streaming mellan spelare och PC via en trådlös överföring gick utan problem, men ibland vill inte spelaren acceptera en fil som tidigare fungerat bra. Då är det inget annat att göra än att starta om spelaren och försöka igen.

CDR-info

“Supports frequent firmware upgrades”

viewmacro

CDR-info gillar funktionen som gör att det går att spela in på hårddisk samtidigt som man tittar på ett program och menar att spelarens hårddisk rymmer en hel del information. Dessutom är möjlig-heten att koppla spelaren till ett pc-nätverk mycket välkommen. Fjärrkontrollen har en bra design och en väl genomtänkt layout. Spelaren har flera attraktiva funktioner, via Internet finns tillgång till bl.a. radio, spel och väder. Uppkopplingen mot Internet går dessutom mycket snabbt, spelaren hittar datorns IP-adress omedelbart. Spelaren har också en hel del anslutningsmöjligheter vilket gör den flexibel. Minus dock för att den inte stöder WMA och för att informationen om de filer man spelar är mycket begränsad.

Cirkapris: 5000 kronor

Produktfakta: Kiss DP-558 är en DVD-inspelare med hårddisk på 80 GB som har stöd för DVD+/-RW, CD-RW, VCD, SVCD samt DivX. Den hanterar videoformaten NTSC samt PAL och är kompatibel med bland annat DivX, Xvid, Ogg Vorbis, Jpeg och MP3-filer. Spelaren är också utrustad med Dolby Pro Logic. Anslutningsmöjligheter är komponent videoutgång (progressive scan), s-videoutgång samt komposit videoutgång. Spelaren har Ethernet 10/100-stöd vilket möjliggör streaming från PC. Spelarens dimensioner är 430x76x290 mm och vikten är 4 kg. Spelaren finns även i en 200 GB version.

Modell: Kiss DP-558