Sök
Kiss DP-450 DVD

Kiss DP-450 DVD

Första DivX-spelaren

2003-05-20

Kiss DP-450 är den första DVD-spelaren i så kallat DivX format med så hög komprimeringsgrad att en film kan laddas ner från nätet och lagras på en CD-R.
Testkälla Betyg Kommentar
Video 69/100 "Klanglich ist er absolut fit"
T3 2/5 "The styling is pretty standard"
IT Avisen "Funksjonsrik"

Vad tycker testarna?

Testarna är inte helt övertygade om Kiss DP-450 som spelare. Visserligen är detta den första som klarar DivX, men å andra sidan är det en mängd brister hos spelaren, även om det är bra anslutningsmöjligheter. En flexibel spelare med de finesser man förväntar sig. Menysystemet är enkelt att följa. Bild- och ljudegenskaperna ligger på en acceptabel nivå. De brister testarna nämner är bland annat att den inte är så finessrik. En testare har problem med fjärrkontrollen, byte av CD- skiva samt en del störande bakgrundsljud. En annan testare anmärker på att filmer i DivX 3.11 egentligen inte kan spelas på DP-450. DP-450 kan säkerligen utvecklas till det bättre menar man.

Video

"Klanglich ist er absolut fit"

Video testar 7 DVD-spelare i samma prisklass. Av dessa är det endast DP-450 som klarar DivX. Spelaren är enkel att använda och har en bra meny. Anläggningen verkar inte kunna bli färdig på ett tag utan uppdateringar kommer från och till att kunna hämtas via Internet. Bra för den som vill meka med sin anläggning. DP-450 har även bra bild- och ljudegenskaper. Det finns absolut inget att anmärka på klangen och bildegenskaperna är acceptabla. Man anser också att DP-450 har de bästa kopplingsmöjligheterna av samtliga spelare i testet, men den får inte lika bra beröm för finesser. Till vinnare koras Toshiba SD-529, med en hel del praktiska finesser och fantastisk kvalitet på ljud och bild. Till bästa köp väljs däremot Kenwood DVF-R 5060.

Källa: Video nr 2, 2003
T3 januari 2003
Till IT Avisens hemsida

T3

"The styling is pretty standard"

T3 tycker att DP-450 ser ut som de flesta DVD-spelarna gör. Den utmärker sig inte till utseendet. Vid en närmare granskning anser testaren att det inte är något fel på DivX formatet. Ladda hem en film via Internet på en CD-R/RW och spela upp den direkt. En fantastisk möjlighet men i praktiken ser det lite annorlunda ut. Bilden är inte alls lika bra som på vanlig DVD och även om ljudet är rätt bra, ger spelaren avkall på en hel del skärpa och detaljrikedom i bilden. Och glöm funktionaliteten. Fjärrkontrollen har en tendens att frysa, det var snudd på omöjligt att få ut en CD-skiva ur facket och dessutom hörs ett starkt bakgrundsljud då spelaren byter spår. Möjligtvis är detta ett måndagsexemplar, men testaren vill ändå inte rekommendera DP-450.

IT Avisen

"Funksjonsrik"

IT Avisen anser att DP-450 är en funktionell spelare som infriar många av de krav man ställer på en bra DVD-spelare. Dessutom klarar DivX komprimeringen att återge bättre kvalitet än om man själv konverterar sina DVD-filmer vilket är en tidskrävande process. Men helt "piratvänlig" är inte DP-450. Tyvärr är de flesta nedladdningsbara filmer från nätet i DivX 3.11 format och klarar helt enkelt inte att spelas på DP-450. Bland övriga problem man stöter på är att spelaren inte klarar fram- och tillbakaspolning i alla format. Det blir trassel när man ska spela MP3 eller AVI. Under testet uppdateras man spelaren men det leder inte till någon omedelbar förbättring. Men detta är en bra standardspelare med en del bra finesser tycker IT Avisen trots allt.

Cirkapris: 3000 kronor

Produktfakta: Kiss DP-450 är första DVD-spelare att klara CD-skivor i DivX (MPEG-4). Vidare stöder den SVCD, MP3, CD-RW, DVD-RW samt JPEG. Ethernet 10/100 för att kunna kopplas mot PC och Internet. Pal och NTSC. DVD-spelaren hanterar Dolby Digital, DTS och MPEG 5.1. Anslutningar för RCA audio, optisk samt koaxial digitalutgång, PDIF, Scart, S-video, kompositvideo, komponent och RGB Scart. Time search, playback control, repeat playback, slow motion, zoom, titel- och kapitelindelning samt barnlås. I paketet medföljer fjärrkontroll samt kablar. Kiss DP-450 mäter 430x76x290 mm.

Modell: Kiss DP-450 DVD