Sök
JVC XV-SA72SL

JVC XV-SA72SL

Snygg, bra och billig?

2002-03-07

JVC XV-SA72SL är en prisvärd DVD-spelare som även spelar upp CD-skivor med god kvalitet. Spelaren har en sober design och är enkel att använda tycker testarna, som ger höga betyg.
Testkälla Kommentar
Area DVD "Hervorragender Universalplayer"
Home Entertainment "Crisp pictures and sound"
T3 "Brilliant value"
EyeFi "Rimelig kombinert"

Vad tycker testarna?

En riktigt prisvärd och ovanligt snygg DVD-spelare som banar vägen för bra pris kontra kvalitet på både digital video och digitalt ljud. Som DVD-spelare anses den bra med god bildåtergivning och detaljrikedom, och som CD-spelare riktigt upplevs den som riktigt bra. En testare ger dock låga betyg för ljudet men tycker att det är acceptabelt i denna prisklass  Kanske inte för den riktigt inbitne audiofilen eller den kräsne cineasten, men väl värd att provtitta eller lyssna på.

Area DVD

"Hervorragender Universalplayer"

Area DVD tycker att JVC varit generösa när man utrustat XV-SA72SL. Inställningarna för parametrarna i equalizern är måhända lite märkliga, men de går att justera i efterhand. Kvaliteten på ljudåtergivningen vid uppspelning av Mp3-filer är felfri. I testet så blir färger och detaljer mycket bra och “rena” ut även i tekniskt sämre filmer med en liten variation i skärpa. Återgivning av svarta element är utmärkt och testaren vill rekommendera JVC XV-SA72SL som ett bra alternativ för dig som äger en videoprojektor och letar efter en passande spelare. Det enda man kan klaga på är att basen inte riktigt är tillfredsställande vid mycket låg volym.

Källa: Till Area DVDs hemsida
Home Entertainment, Feb 2002
T3 december 2001
Eyefi nr 1 2002

Home Entertainment

"Crisp pictures and sound"

Home Entertainment tycker att JVC tagit fram en riktig godbit med många små finesser som man kan leka med, bl.a. en tiostegs zoom för den som vill komma riktigt nära, och en slow-motion funktion. Displaysystemet är lättnavigerat och pedagogiskt. I Home Entertainments test klarar den av att spela upp såväl subtila effekter som stora och plötsliga actionljud, och detaljrikedomen i testarens kopia av Toy Story 2 är häpnadsväckande. Spelaren är dessutom tystgående.

T3

"Brilliant value"

Genom att förse spelaren med en equalizer får användaren större kontroll, något som T3 tycker är positivt. Trots att testaren tror att man fått ett måndagsexemplar som inte lyckas spela repiga CD-skivor, får den mycket goda betyg för detaljrikedom i ljudåtergivningen. Detta exemplar lider dock av att lätt maskinljud med DVD-Video, samt att bildåtergivningen visar ett lätt moirémönster. Via RGB eller S-Video försvann defekterna, och den totala upplevelsen av spelaren är ändå mycket väl godkänd i T3:s test.

EyeFi

"Rimelig kombinert"

Norska Eyefi ger beröm för designen och för att spelaren klarar av många format, framför allt DVD-Audio. JVC-spelaren testas mot Harman/Kardon DVD20, Onkyo DV-L5, Sony DVP-NS900V, Samsung DVD-M405, Pioneer DV-646A och Panasonic DV-RA61. Pioneers bidrag erhöll högst betyg 94 av 100 och JVC SA72 får lägst totalbetyg (dock inte låg poäng) på grund av lågt delbetyg för ljudet. Den anses däremot användarvänlig med en fjärrkontroll som får beröm.   

Cirkapris: 5200 kronor

Produktfakta: JVC XV-SA72SL är en DVD-spelare med möjlighet att spela upp VCD, CD-R/RW med Mp3 samt DVD-Audio. DD/DTS dekoder finns, liksom video-equalizer med 7 reglerbara parametrar. RGB via scart, optisk och koaxial digital utgång för PCM/Dolby Digital och DTS. 3D-effekt och kontroll av TV via fjärrkontrollen (beroende på märke/modell). Mått 440x70x270 mm, vikt 2,6 kg.

Modell: JVC XV-SA72SL