Sök
JVC XV-NA7

JVC XV-NA7

Billig, full med format och bra bild

2003-06-13

JVC XV-NA7 är en iögonfallande DVD-spelare med blå front och ett slimmat yttre. Bildkvaliteten är högre än ljudkvaliteten, lågt pris.
Testkälla Betyg Kommentar
T3 3/5 "A bit more cash gets a lot better player"
Home Cinema Choice 4/5 "Slim and stylish build quality"
What Video & Widescreen 4/5 "We've heard better audio at this price"
DVD & Hjemmekino 9/10 "Superslank kombispiller"
Home Entertainment 4/5 "Makes DVD-Audio affordable"

Vad tycker testarna?

Två av testarna påpekar att höga diskantljud kan påverka ljudbilden negativt medan två andra testare disputerar om det är filmljudet eller CD-ljudet som låter sämst. De är överens om att DVD-Audio låter bättre än CD och att bildkvaliteten är mycket hög. XV-NA7 anses erbjuda bra med funktioner i förhållande till priset.

T3

"A bit more cash gets a lot better player"

T3 uppmärksammar den blå fronten och att JVC XV-NA7 idag är den tunnaste och billigaste DVD-spelaren på marknaden. Det är coolt att frontpanelen lyser blått, men står den exempelvis nära TV:n tar den uppmärksamhet från bilden och blir ett störande element under filmupplevelsen. De blå lamporna går dock att stänga av. CD-ljud imponerar inte och DVD-Audio låter förvisso bättre men testaren skriver att det ändå finns mycket mer att hämta från en DVD- Audioskiva. Bildkvaliteten är bättre än ljudet även om skärpan kunde ha varit bättre.

Källa: T3 december 2003
Home Cinema Choice mars 2003
What Video & Widescreen Entertainment mars 2003
DVD & Hjemmekino nr 2 2003
Home Entertainment maj 2003

Home Cinema Choice

"Slim and stylish build quality"

Home Cinema Choice saknar möjligheten att kunna ta ut en progressiv videosignal till PAL- system, detta försvårar kommunikationen med t.ex. en projektor. Testaren blir dock imponerad av att se JPEG bilder på TV:n via en CD-skiva. Ljudet från CD-enheten kändes livlöst och platt till skillnad från filmljud och DVD-Audio som verkligen briljerade. Priset i kombination med ett tilltalande yttre och en mängd funktionalitet talar helt klart för ett köp.

What Video & Widescreen

"We've heard better audio at this price"

What Video & Widescreen är mycket positiva till JVC XV-NA7:s vackra yttre och blir dessutom extremt imponerad av den skarpa och detaljrika bilden. Dessvärre är ljudet en besvikelse. Det låter förvisso bra, men i relation till bilden och till vad konkurrerande spelare i samma prisklass erbjuder, upplever testaren att det saknas stuns. Observera att detta främst gäller filmljud. CD- skivor och DVD-Audio är en fröjd för öronen. Sammanfattningsvis är det här ett fynd för varje hemmabio.

DVD & Hjemmekino

"Superslank kombispiller"

DVD & Hjemmekino skriver att JVC med XV-NA7 verkligen lyckats med att ta fram en kombinationspelare för DVD och DVD-Audio som passar bra bland övrig hemmabioutrustning. Diskanten är nog lite för livlig för testaren som också påpekar att JVC kanske inte har nått ända fram vad gäller ljudkvaliteten, men för den skull är det inte dåligt ljud. Bildkvaliteten är dock hög med bl.a. bra detaljåtergivning.

Home Entertainment

"Makes DVD-Audio affordable"

Home Entertainment ger JVC beröm för att de genom XV-NA7 har gjort DVD-Audio åtkomligt för fler än de med feta plånböcker. Det bjuds på mycket funktionalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Enligt testaren finns det dock lite smolk i glädjebägaren. Höga frekvenser framstår som lite hårda vilket främst drabbar gitarrljud och cymbalslag. Ljudbilden blir inte lika följsam och mjuk som man kan önska sig. Tyvärr gäller detta även när man ser på film och för mycket diskanta toppar blir tröttsamt i längden. Trots detta vidhåller testaren att JVC XV-NA7 överlag håller hög standard och att den är mycket prisvärd. Men har man lite extra pengar att spendera kan man få en spelare med än mer imponerande prestanda.

Cirkapris: 4500 kronor

Produktfakta: JVC XV-NA7 är en slimmad DVD-spelare med stöd för DVD/DVD-A/VCD/SVCD/MP3/CD-R/CD- RW/DVD-R samt JPEG. Det finns inbyggda dekoders för Dolby Digital, DTS och MPEG. På baksidan hittas en Scart (RGB) och utgångar för S-video, komponentvideo, kompositvideo, optisk och koaxial digital ljudutgång samt 5.1 kanaligt ljud. Måtten är 435x55x259 mm och vikten 2,4 kg. Färg silver.

Modell: JVC XV-NA7