Sök
JVC XV-N212

JVC XV-N212

Billig som få

2005-02-24

Budgetalternativ innebär inte alltid sämre prestation. Trots ett pris runt tusenlappen bjuder XV-N212 på en bild- och funktionsrikedom som konkurrerar med dyrare spelare.
Testkälla Kommentar
Home Cinema Test ”Wiedergabe-Qualität”
Home Cinema Choice ”Über-budget fraternity”
What Video ”A good budget deck”

Vad tycker testarna?

Då det rör sig om ett budgetalternativ förstår testarna att spelaren saknar dedikerad S-video utgång och progressiv uppspelning eftersom man inte kan få allt för så lite pengar. Prestationen upplevs som mycket bra med tanke på priset. Även om bilden kan lida av några smärre störningsmoment är det inget som inte kan ordnas med de många justeringsalternativen som finns. Ljudet däremot är inget att hurra för och som CD-spelare är XV-N212 inte mycket att ha. Men är det tunt i plånboken så är detta med tanke på prestationen ett mycket bra val.

Home Cinema Test

”Wiedergabe-Qualität”

Home Cinema Test utser JVC XV-N212 till bästa produkt bland åtta testade budgetspelare. Det är en välbyggd spelare som bjuder på mycket, sett till vad den kostar. Man får de viktigaste anslutningarna tillsammans med en mycket bra återgivning av både ljud och bild. Mycket mer kan man väl inte önska sig enligt testaren. Speciellt omtyckt är VFP-funktionen som kommer väl till hands för att anpassa bilden. Negativt är att denna funktion sköts via fjärrkontrollen, vilken upplevs som riktigt svår att jobba med. Ett mycket bra val.

Källa: Home Cinema Test, nr 2, 2004
Home Cinema Choice, september 2004
What Video, december 2004

Home Cinema Choice

”Über-budget fraternity”

Home Cinema Choice skriver att XV-N212 ser ut som de flesta DVD-spelare idag, med undantaget att den bara är hälften så bred som den är djup. Det ger den ett ovanligt utseende men det är inget man hakar upp sig på. HCC saknar S-video utgång och optiskt digitalt ljud men förstår att dessa slopats till förmån för priset. Att handha enheten fungerar bra, menyerna må vara fula men tjänar sitt syfte mer än väl. Fjärrkontrollen däremot är inte populär. Den är alldeles för tunn och försvinner lätt i soffan, samtidigt som knapparna ligger väldigt tätt. Bilden anses duglig, speciellt med tanke på att det rör sig om ett budgetalternativ. Surroundljudet från filmer kan avkodas, men återgivningen beror mycket på övrig utrustning. Musikskivor ska man dock undvika att mata maskinen med, då uppspelningen av CD är riktigt dålig. Ett OK val för den som har det lite skralt, summerar HCC.

What Video

”A good budget deck”

What Video tycker också att detta är en för priset välutrustad spelare. JVC må ha sparat in på anslutningssidan, men när det gäller funktioner finns massor att leka med. Bildfunktionerna är mer omfattande än man normalt brukar se hos en budgetspelare. Bilden är bra som den är direkt ur kartongen. Men för den intresserade finns det en hel del justeringar att ta till. Detaljer och färger återges mycket bra initialt, men bilden har lite mer brus i sig än What Video hade önskat. Helhetsintrycket man får är dock väldigt positivt. Visst kan man få bättre prestation om man går upp i pris, men om plånboken protesterar så är detta ett mycket smart val, enligt What Video.

Cirkapris: 1200 kronor

Produktfakta: JVC XV-N212 är en stationär DVD-spelare som läser DVD-R/-RW, SVCD, CD-R/-RW, MP3/JPEG och MPEG4. Ljudformat som hanteras är Dolby Digital samt DTS. Bland funktionerna märks 30 skivors resume, 1,5x snabbspolning med ljud, Instant Replay med en knapptryckning. Anslutningar för kompositvideo och RGB-Scart. För ljudet finns digital koaxialutgång samt ljudutgång för stereo. XV-N212 har måtten 436x44x201 mm och väger 1,6 kg.

Modell: JVC XV-N212