Sök
JVC HR-XV1

JVC HR-XV1

VHS och DVD på nytt

2002-08-13

JVC HR-XV1 är en produkt som kombinerar VHS och DVD i ett paket där du dessutom kan spela MP3 och CD. Testarna uppskattar prestanda och mångsidighet hos spelaren som får OK betyg.
Testkälla Betyg Kommentar
Home Cinema Choice 4/5 "An interesting option"
Essential Home Cinema 4/5 "Good performance and better value"
Home Entertainment 4/5 "Convenient one-box solution"

Vad tycker testarna?

Enligt testarna är JVC HR-XV1 en bra spelare som presterar bra, även om många av testarna tycker att designen hos spelaren inte är så snygg och att fjärrkontrollen är klumpig. Men alla är överens om att idén med DVD och VHS i en spelare underlättar en del för användaren. Dessutom tycker flera att JVC HR-XV1 har ett fördelaktigt pris.

Home Cinema Choice

"An interesting option"

Home Cinema Choice menar att JVC HR-XV1 kombinerar sina olika funktioner mycket bra och den sparar plats med tanke på att den tar både DVD och VHS liksom CD och MP3. Bra med möjlighet till inspelning från DVD, och den har i stort allt de flesta användare vill ha menar HCC. Priset är lågt vilket tyvärr gör att extraordinära funktioner inte finns med. Fjärrkontrollen är användarvänlig och att det går att spela både DVD och VHS samtidigt är positivt. JVC HR-XV1 är enkel att använda men designen är inget utöver det vanliga. Att spela CD går också relativt bra.

Källa: Home Cinema Choice, juli 2002.
Essential Home Cinema, nr 14 2002.
Home Entertainment, juli 2002.

Essential Home Cinema

"Good performance and better value"

Essential Home Cinema tycker att JVC HR-XV1 har en prestanda som ger valuta för pengarna, och som gör att du utan samvetskval kan behålla dina gamla VHS-filmer och samtidigt satsa på den nya tekniken. Designen är inget vidare och fjärrkontrollen är klumpig. Att starta apparaten är inte det enklaste även om den gör vad den ska. Prestandan när det gäller snabb förflyttning är bra men färgerna på DVD kunde vara bättre. Prestandan hos CD-spelaren är förvånansvärt bra. Om du behöver både VHS och DVD i ett paket är JVC HR-XV1 idealisk, anser testaren.

Home Entertainment

"Convenient one-box solution"

Home Entertainment anser inte att JVC HR-XV1 är speciellt snygg, men dock praktisk. Priset är bra liksom prestandan och återigen anser testaren att fjärrkontrollen känns klumpig. VHS-sektionen har alla nödvändiga funktioner men det är synd att det inte går att spela in på DVD och funktionerna hos DVD-delen är överhuvudtaget ganska grundläggande. Prestandan är annars bra med skarp bild och fina färger. Kontrasten kunde vara bättre, men ljusa scener är imponerande bra, skriver testaren.

Cirkapris: 5100 kronor

Produktfakta: JVC HR-XV1 är en kombinerad VHS- och DVD-spelare. Den klarar även CD med MP3 samt VCD. Spelaren har en rad anslutningar som stereoutgång, optiska och koaxiala digitala utgångar, två Scarts varav en med RGB, S-videoutgång samt kompositvideo och stereoingång. Ljudformat som stöds är Dolby Digital och DTS. VHS-delen har en rad funktioner som VideoPlus timer, autoinstallation och AV-ingångar för att redigera eller kopiera filmer. DVD-delen har trestegs zoom, MP3 replay och 3D spatial sound. Måtten är 430x99x311 mm.

Modell: JVC HR-XV1