Sök
JVC DR-MX1

JVC DR-MX1

Mångsidig lösning

2005-04-19

DR-MX1 kombinerar VHS, DVD-brännare och inspelningsbar hårddisk på 160 GB i en och samma produkt. En lösning som erbjuder flexibilitet framför allt, enligt testarna.
Testkälla Betyg Kommentar
What Video 4/5 ”Ultra-convenient”
Video 71/100 ”Für Nutzer mit wenig Platz”
DVD & Hjemmekino 16/20 "Tre fluer i ett smekk"

Vad tycker testarna?

Det är framför allt praktiskt att kombinera VHS, DVD-brännare och hårddisk i en och samma produkt, tycker testarna. Man slipper alla sladdar bakom TV:n, det enda som behövs är en antennkabel och en scartkabel. Användningen beskrivs som förhållandevis enkel, det är inga problem att överföra material mellan de olika tre formaten eller externa källor. Kvaliteten på inspelningar till hårddisken eller DVD håller en bra kvalitet, speciellt vid användning av digitala utgångskällor. Att produkten saknar ingång med RGB-stöd gör dock att inspelningar från annat håll inte håller högsta möjliga kvalitet. En annan miss är att VHS-delen inte stöder S-VHS. Som spelare är det en mer än kompetent produkt, speciellt vid progressiv uppspelning.

What Video

”Ultra-convenient”

remote

Kombinationen VHS, hårddisk och DVD-brännare är mycket praktiskt, skriver What Video. Men testaren tycker att det är väl märkbart att hårddisken och DVD-brännaren integrerar bättre med varandra än med VHS-delen. Som spelare är det en kompetent produkt, vanliga videokassetter ger en bild och ett ljud likt spelare i tusenkronorsklassen och återgivning av DVD fungerar bra. Men bara så länge man håller sig till PAL för spelaren gör om NTSC till PAL, vilket inte ger ett lika bra resultat som är önskvärt. När det gäller inspelningar så håller de en mycket hög kvalitet så länge digital källa används, inspelningar från annat håll lider av att spelaren inte stöder en RGB-ingång. Menyerna faller dock i smaken och likaså redigeringsmöjligheterna hos enheten med digitalt media. Att VHS-delen saknar stöd för S-VHS är kanske en liten miss då det hade bidragit till högre kvalitet på inspelningar. Med DR-MX1 så har JVC löst vissa av missarna som fanns hos tidigare produkter, men det finns fortfarande lite att åtgärda anser What Video. Den praktiska lösningen med fler funktioner i en, ett vettigt pris och hög kvalitet på digitala inspelningar ger ändå mycket värde för pengarna.

Källa: What Video, nr 291
Video, nr 3 2005
DVD & Hjemmekino, nr 2 2005

Video

”Für Nutzer mit wenig Platz”

Tyska Video konstaterar att DR-MX1 gör sin sak väldigt bra som DVD-spelare, speciellt med progressiv scan. Speciellt imponerar ljudåtergivningen som är mycket kraftfull och precis. Som en tre-i-ett produkt så är det en lämplig lösning för den med platsbrist eller för den som ogillar många kablar. Inspelningar anses hålla en mycket bra kvalitet om de görs till hårddisken eller DVD. De har högt kontrastomfång och MPEG-artefakter förekommer i princip inte. Med VHS blir det inte fullt lika bra, där saknas lite av kontrasten och skärpan. Avsaknaden av RGB-ingång och att spelaren inte alltid reagerar på fjärrkontrollen anses vara de största nackdelarna med produkten.

DVD & Hjemmekino

"Tre fluer i ett smekk"

Flexibilitet är nyckelordet hos DR-MX1, skriver norska DVD & Hjemmekino. Man gillar verkligen att det enkelt går att föra över en VHS-film till hårddisken, till en DVD-skiva eller möjligheten att spela in program från TV och titta på dem samtidigt som de sänds. Det gör det enkelt att skippa till exempel reklamavbrott. Att enheten klarar av MP3, bildvisning och läser tre olika DVD-format bidrar också till dess flexibilitet. Material som spelas in håller en bra kvalitet på alla tre format, tycker testaren. Den enkla navigationen genom menyerna och att inspelningar visas som rörliga miniatyrer och inte stillbilder, gillas också. En lättskött produkt som klarar det mesta, summerar DVD & Hjemmekino.

Cirkapris: 9400 kronor

Produktfakta: JVC DR-MX1 är en kombination av VHS, DVD-brännare och inspelningsbar hårddisk på 160 GB. Produkten klarar av att återge VHS Hi-Fi, DVD-video, DVD-RAM, DVD-RW, DVD-R, CD, SVCD, VCD, CD-R/RW och WMA/MP3/JPEG digital stillbild på CD-R/RW. Som inspelningsmedia använder man sig av VHS Hi-Fi, DVD-RAM, DVD-RW och DVD-R. Ljudformat som kan hanteras är Dolby Digital, DTS och MPEG-digitalutgång. Bland funktionerna märks bl.a. progressiv uppspelning i PAL, sändningsminne, samtidig in- och avspelning (hårddisk/DVD-RAM), uppdelning av inspelade program m.m. Det går även att kopiera material från S-VHS-band till DVD och den inbyggda hårddisken. Baktill finns utgång för stereoljud, komponent-videoutgång, in/ut för antenn, optisk ljudutgång samt en scartingång (S-video/komposit) och en scartutgång (RGB). Framtill på enheten finns ingångar för kompositvideo, S-video, stereoljud och i.Link. DR-MX1 har dimensionerna 435x96x383 mm och en vikt på 7,2 kg.

Modell: JVC DR-MX1